pieczarki chrupiące - 885 przepisów (strona:35/59)

Pizza z pomidorkami koktajlowymi 120

Pizza na cienkim, chrupiącym cieście z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Smaczna przekąska. Składniki: Ciasto na dwie pizze o śr ok 35cm 4 szklanki mąki szklanka mleka pół szklanki przegotowanej letniej wody 1/3 szklanki oleju słonecznikowego ok 7 dkg drożdży łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru +mąka do podsypywania Ok 500g pomidorków koktajlowych 0.5 kg pieczarek 1 puszka kukurydzy 0.5 kg startego żółtego

Kuchnia w czekoladzie
PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE ( NAJLEPSZE CIASTO NA PIZZĘ ) 352

inni na bardzo cienkim ( prawdziwą włoską ). Ja należę do tych pierwszych smakoszy i im grubsza, to tym bardziej mi smakuje! Uwielbiam takie puszyste ciasto, z delikatnym wnętrem i chrupiącą skórką. Do tego ulubione dodatki, fajny ciągnący ser i odpływam! Dziś właśnie taki przepis dla Was mam – pyszna, gruba i puszysta pizza ląduje na Waszych stołach! Ps. ZAWSZE się(...)minut. Pod tym czasie rozciągamy albo delikatnie wałkujemy, wylepiamy formę i dajemy ulubione dodatki. U mnie jest to sos pomidorowy albo majonezowy – z ziołami. Ulubiona wędlina , pieczarki , ser mozzarella. Uważajmy, by nie przeciążyć pizzy! Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180C na 17-20 minut ( z termoobiegiem ). Smacznego

Ostra na Słodko
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 167

pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie:) Przygotowałam również ziemniaczane placuszki z kiełbasą i żółtym serem. Postanowiłam zrobić mały test i część kotlecików usmażyłam na oleju, a część całkowicie beztłuszczowo. Przy smażeniu na oleju zewnętrzna część kotlecików była bardziej chrupiąca, natomiast na zimno

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 124

pieczarek. Wszystko bez zarzutu. Pieczarki doskonale smażą się na dużej powierzchni, wówczas nie puszczają wody. Od teraz mam do tego ulubione naczynie:) Przygotowałam również ziemniaczane placuszki z kiełbasą i żółtym serem. Postanowiłam zrobić mały test i część kotlecików usmażyłam na oleju, a część całkowicie beztłuszczowo. Przy smażeniu na oleju zewnętrzna część kotlecików była bardziej chrupiąca, natomiast na zimno

Smaki Na Talerzu
DZISIAJ CO? MOŻE JAJKO? 249

razem wymieszać. Dołożyć przesmażone pieczarki i pokrojoną zieloną cebulkę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz zamieszać. Nalać trochę oleju na patelnię i rozgrzać na średnim ogniu. Kiedy olej będzie gotowy rozbić jajka i smażyć przez chwilę według uznania. Posypać solą, pieprzem i papryką. Mi najbardziej odpowiada wersja jajka sadzonego, kiedy jest chrupiące po bokach. Białko jest

kuchniabellissima.wordpress.com
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 134

chrupie dzięki orzechom. Kawałek został skonsumowany w okamgnieniu, a resztę zamroziłam na świateczny stół. Składniki: • 1 gotowana kaczka z rosołu • warzywa z rosołu – 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 pory, 3 cebule • tłuszcz z rosołu • 1 szklanka rosołu • 500 g wątróbki z indyka • garść suszonych grzybów leśnych • 250 g pieczarek

To co kocham
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 251

dzisiaj ochotę na coś o chrupiącej, złocistej skórce, skrywającej aromatyczny, mięsno-kapuściany farsz, to zapraszam na krokiety, kilka zostało :-) Składniki na krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz

Rozpustne gotowanie
Dziki ryż ze szparagami, brązowymi pieczarkami i pecorino 145

podsmażone na maśle pieczarki. Dolać wino i przyprawy i dusić od czasu do czasu mieszając aż płyn wyparuje, a ryż będzie miękki. Dodać ser i wmieszac aby się rozpuścił. Na patelnię wrzucić łyżkę masła, szparagi, posolić i dusić około 5-7 minut w zależności od tego czy szparagi mają być bardziej czy mniej chrupiące. Zdjąć z patelni i przełożyć

Gosia gotuje
Domowa pizza 185

pizze. Ciasto jest chrupiące i bardzoooooo szybkoooo znika :)SKŁADNIKI:z tego zrobi się dwie pizze o średnicy ok 35-40 cm3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 0,5 kostki drożdży 1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy FARSZ(użyłam tych składników, ale równie dobrze można wykorzystać to co lubimy )pieczarki 3 sztczerwona cebula

Basia w kuchni
WYTRAWNE PLACKI O SMAKU PIZZY 101

smaku pizzy? Pyszne, chrupiące, szybkie w przygotowaniu. Doskonale nadają się na obiad ale i kolację. Najlepiej smakują na ciepło z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Moja rodzina była nimi zachwycona, zniknęły z talerza w błyskawicznym tempie :) Składniki na około 24 placki: * 120 g kabanosów (użyłam kabanosów o smaku sera chedar  Henryk Kania ) * 200 g pieczarek * solidna garść startego

Zrób to smacznie
Domowa pizza z grilla z warzywami i serem śródziemnomorskim 165

grilla jest cudownie chrupiące od spodu, a pizza ma lekko dymny posmak i ślady po kratce grilla. Na pizzy z grilla możecie ułożyć dowolne dodatki (sos pomidorowy, mozzarellę i inne składniki), ale ja proponuję Wam bardzo prosty przepis, który nie wymaga sosu pomidorowego i maksymalnie dużo czasu spędzicie na dworze. Na pizzy ułożyłam warzywa - pieczarki portobello , czerwoną cebulę

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz z fasolą i serem na ostro 148

papryki, i przesmażone pieczarki. Duszę kolejne 10 minut. Pod koniec dodaje fasolę, ser który się rozpuści, koncentrat , doprawiam solą, pieprzem. Gulasz podaję z natką, pieprzem czerwonym. Bułkę kroję na kromki, polewam olejem  i kruszę na nie pozostałe kawałki sera. Grzanki wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10 minut. Gulasz podaję z grzankami chrupiącymi

wesoła kuchnia
serowa tarta z brokułami 167

bardzo dobre, delikatne i chrupiące. Połączenie sera pleśniowego i brokułów to sprawdzony wielokrotnie duet. Tartę podałam z kubeczkiem czerwonego barszczu, było pysznie. Później podjadałam jeszcze na zimno i też było ok:) składniki: ciasto: 250 g twarogu 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki pszennej jajko szczypta soli nadzienie: brokuł 125 g sera pleśniowego 200 g pieczarek cebula 2 łyżki oliwy

6niebo
Pizza z pleśniowym serem i warzywami 160

pizza na cienkim i chrupiącym spodzie. Smaku nadają kolorowe warzywa oraz słonawy ser z niebieską pleśnią. Pizza wyszła przepyszna! Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki soli 15 g świeżych drożdży 0,5 szklanki letniej wody Dodatkowo: 2 łyżki sosu pomidorowego Kilka plastrów szynki 5-6 pieczarek 150 g mieszanki warzywnej

VioletoweKucharzenie
pizza na szybko na cieście francuskim... 189

pokrojone drobno, pół talarki pieczarek rozsypać talarki ogórka gruntowego, pół talarki pomidorów, pokrojoną drobniej cebulę i czosnek piekarnik nagrzać do 180C, blaszkę ustawić na 3 poziomie, nadmuch gorącego powietrza, 20 minut - z 3 minuty przed końcem posypać wierzch pizzy startym żółtym serem, użyłam królewski pizzę kroić na porcje ciut przestudzoną, spód ciasta jest cienki i chrupiący.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania