Cupcakes mocno czekoladowe 156przez około 25 minut, do tzn, suchego patyczka. Po wystudzeniu dekorujemy je kremem czekoladowym za pomocą rękawa cukierniczego. Smacznego:) Artykuł Cupcakes mocno czekoladowe pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Surówka pomidorowo-brzoskwiniowa 153smaku sokiem, solą, pieprzem i oliwą z oliwek, to ona nada naszej surówce niepowtarzalnego smaku. Podajemy ją na listkach sałaty. Smacznego:) Artykuł Surówka pomidorowo-brzoskwiniowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Groszek ptysiowy 228cukierniczego i wyciskamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia niewielkie kuleczki. Pieczemy w 200° przez około 20 minut, aż wszystkie ptysie się zarumienią. Artykuł Groszek ptysiowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Zupa pomidorowa 189śmietany, ale nie jest to konieczne. Możemy ją podać z ryżem, makaronem, bądź tak jak na zdjęciu poniżej z groszkiem ptysiowym . Smacznego:) Artykuł Zupa pomidorowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Placki ziemniaczane 180przez jakieś 2-3 minuty na złoty kolor z każdej strony. Podajemy je solo, ze śmietaną, czy z sosem warzywnym lub mięsnym. Smacznego:) Artykuł Placki ziemniaczane pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Zimne nóżki wieprzowe 179wystarczy, że zanurzymy ja na chwilę w gorącej wodzie lub podważymy ją nożem. Podajemy z chlebem, chrzanem, octem lub ćwiartką cytryny. Smacznego:) Artykuł Zimne nóżki wieprzowe pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Surówka z białej kapusty i marchewki 163oczkach. Dodajemy je do kapusty. Całość doprawiamy olejem, octem, solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i voila surówka gotowa. Smacznego:) Artykuł Surówka z białej kapusty i marchewki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Krwawe babeczki z cukrowym szkłem 170zimnym miejscu. Smacznego:) *** Do udekorowania użyłam konfitury truskawkowej domowej roboty zmieszanej z odrobiną barwnika czerwonego dla uzyskania krwistej czerwieni:) Artykuł Krwawe babeczki z cukrowym szkłem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Karpatka 158mieszając. Na spód naszej karpatki wybieramy ciasto, które jest mniej „wybrzuszone”. Rozprowadzamy na nim masę i przykrywamy drugim ciastem. Górę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:) Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Jajka w majonezie 206obieramy ze skórki i kroimy na połówki, które układamy na warstwie z sera. Posypujemy je odrobiną słodkiej papryki, pieprzem i solą. Smacznego Artykuł Jajka w majonezie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Makaron na ostro 147międzyczasie gotujemy makaron, aby był al dente. Ugotowany i odcedzony makaron łączymy z sosem pomidorowym. Podajemy posypane ulubionym tartym serem. Smacznego:) Artykuł Makaron na ostro pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sos tatarski 166soli spróbować naszego sosu, ponieważ większość produktów jest dość słona. Podajemy schłodzony, jako dodatek do wędliny, czy jajek lub jako samodzielną sałatkę. Smacznego:) Artykuł Sos tatarski pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Zupa z zielonego groszku 174zupę na średnim ogniu przez około 30 minut. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Zupę podajemy z makaronem i śmietaną. Smacznego:) Artykuł Zupa z zielonego groszku pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Ciasteczka z cukrem 173piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy do uzyskania złotego koloru ok. 20-25 min w zależności od grubości ciasta. Smacznego:) Artykuł Ciasteczka z cukrem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Zapiekanki „krakowskie” 191przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C. Nasz ser się stopi a pieczywo przyrumieni. Przed podaniem obowiązkowo polewamy ketchupem. Smacznego Artykuł Zapiekanki „krakowskie” pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje