posiekaną natkę. Patelnię ściągamy z ognia i dodajemy rozmieszane żółtka. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu posypując dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Makaron z białą kiełbasą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujezimne szprycujemy nadzieniami za pomocą długiej tylki i worka cukierniczego. Dzięki temu nasze nadzienie nie „rozpłynie” się w pączku Artykuł Podstawowy przepis na pączki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujetermoobiegiem) do momentu aż zbrązowieją (zwłaszcza od spodu). Gotowe pozostawiamy do wystudzenia i oprószenia cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Kruche rogaliki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeolek, czosnek i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu 2-3 minuty. Smacznego Artykuł Pikantna pomidorowa kapusta z frankfurterkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeformy. Pieczemy w nagrzanym do 160°C do tzw. suchego patyczka. Wystudzone kroimy na małe batoniki i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Batoniki z suszoną morwą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujedodajemy warzywa i delikatnie mieszamy łyżką. Całość wykładamy równomiernie na waflowy spód. Dekorujemy świeżymi warzywami, natką pietruszki i pozostawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł Wiosenny torcik twarogowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujewydaje głuchy dźwięk to znaczy, że jest już gotowy. Upieczony chleb najlepiej spryskać wodą i studzić na kratce. Smacznego Artykuł Chleb z suszoną miechunką i żurawiną pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeWgłębienia wypełniamy mięsem i przykrywamy plasterkiem sera halloumi. Ziemniaki pieczemy w 180°C przez około 30 minut, aż się zarumienią. Smacznego Artykuł Faszerowane ziemniaki po bałkańsku pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeprzykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy. Smacznego Artykuł Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeSmażymy je partiami z obu stron na złoty kolor. Gotowe układamy na ręczniku papierowym. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem i układamy na talerzu. Smacznego Artykuł Chrust (faworki) pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujezgęstnieje. Gotowy odstawiamy z ognia. Roladki kroimy pod kątem w plasterki i układamy na ryżu. Smacznego Artykuł Roladki z kurczaka ze szpinakiem na zielonym ryżu pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujemleka) i alkohol. Całość ucieramy do połączenia składników. Wystudzone ciasteczka przekładamy masą, a następnie boki każdego z nich obtaczamy w zmielonych orzechach. Smacznego Artykuł Orzechowe słoneczka pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekroimy w drobną kostkę i dodajemy je do tuńczyka. Doprawiamy go posiekanym koperkiem, pieprzem, solą i majonezem. Dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Pasta z tuńczyka i oliwek pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujelodówce kilka dni. Takie pesto najlepiej smakuje z gorącym, świeżo ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Czerwone pesto z suszonych pomidorów pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujerozsmarowujemy. Przykrywamy górną warstwą ciasta, którą pokrywamy resztą masy. Piernik możemy posypać drobno pokruszonym ciastem, które ścięliśmy lub posypać startą czekoladą. Smacznego Artykuł Piernik z mascarpone pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje