Mazurek królewski 153ciastem. Na koniec górę smarujemy końcówką masy i posypujemy startą czekoladą lub posypką. Mazurka odstawiamy w zimne miejsce na noc, żeby skruszał. Smacznego Artykuł Mazurek królewski pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sernik z białą czekoladą 161obniżamy temperaturę do 160° i pieczemy kolejne 40 minut. Upieczony sernik studzimy w piekarniku. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Sernik z białą czekoladą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Jajka faszerowane śledziem 144nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy plasterkami śledzia i świeżym koperkiem. Smacznego Artykuł Jajka faszerowane śledziem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Mazurek z pianką kawową 177przekładamy tężejącą masą. Na samej górze układamy ciasto z bezą (oczywiście bezą do góry). Pozostawiamy do stężenia w zimnym miejscu. Smacznego Artykuł Mazurek z pianką kawową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Tort z kokosową wkładką i masą budyniową 201górę tortu. Na koniec ozdabiamy świeżymi kwiatkami bratków. Tort pozostawiamy na kilka godzin w lodówce do zastygnięcia. Smacznego Artykuł Tort z kokosową wkładką i masą budyniową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Zapiekane jajka z szynką parmeńską 146startym pieprzem, drugą połową szynki i serem garna padano. Podajemy gorące z ciepłym, chrupiącym pieczywem udekorowane kilkoma listkami majeranku. Smacznego Artykuł Zapiekane jajka z szynką parmeńską pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Brioszka z bakaliami 174termoobiegiem) przez około 50 minut. Gotową pozostawiamy do wystudzenia. Na koniec przed podaniem obsypujemy ją cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Brioszka z bakaliami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami 213termoobiegiem). Na koniec po około 40 minutach pieczenia gniazda posypujemy startym na tarce serem. Smacznego Artykuł Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Szybkie ciasto z masą krówkową 304koniec całość przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C (z termoobiegiem) przez około godzinę. Smacznego Artykuł Szybkie ciasto z masą krówkową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Kluseczki z ricotty z duszonymi pomidorkami 165łyżki cedzakowej i później przerzucamy na patelnię z pomidorkami. Następnie całość doprawiamy posiekaną bazylią i podsmażamy 3 minuty. Smacznego Artykuł Kluseczki z ricotty z duszonymi pomidorkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 152zalewy. Wszystko wrzucamy do miski. Dokładamy makaron. Poźniej dodajemy majonez i śmietanę, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Sałatka makaronowa z tuńczykiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Babeczki Milky Way 208będzie gładki dodajemy go do śmietany i delikatnie wszystko mieszamy. Na koniec wystudzone babeczki dekorujemy kremem. Ozdabiamy kawałkiem batonika i gwiazdkami. Smacznego Artykuł Babeczki Milky Way pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Kotlet devolay (kotlet de volaille) 145strony ładnie złotego koloru. Smażenie powinno trwać około 15-20 minut. Gotowe devolaye ułożyć na ręczniku papierowym do odsączenia. Smacznego Artykuł Kotlet devolay (kotlet de volaille) pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Bułeczki pszenne z makiem 142piekarnik do 180°C (z termoobiegiem). Wyrośnięte bułeczki pieczemy około 30 minut, aż ładnie się zarumienią. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego Artykuł Bułeczki pszenne z makiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Warstwowa sałatka z brokułem i szynką 161warstwa odsączonej kukurydzy. Na końcu układamy pokrojone w ćwiartki jajka, a całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami. Smacznego Artykuł Warstwowa sałatka z brokułem i szynką pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje