patigotuje - 466 przepisów (strona:2/32)

Wielkanocne życzenia 2020 69

kajmakowych, bazi srebrzystych, Bogatego zająca i kurczaczków puszystych. Świątecznego nastroju, biesiady obfitej, Lukrowego baranka, a w dyngusa – głowy wodą zmytej! Życzy Pati Artykuł Wielkanocne życzenia 2020 pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim 80

jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem na złoty kolor, około 25-30 minut. Smacznego Artykuł Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Muffinki czekoladowe z suszonymi owocami 105

nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 150° C z termoobiegiem około 30-35 minut do suchego patyczka. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego Artykuł Muffinki czekoladowe z suszonymi owocami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Słonecznikowiec z pianką krówkową 81

ciasta, którą smarujemy pozostałą częścią masy i posypujemy odłożonym słonecznikiem. Ciasto odstawiamy na jakiś czas w zimne miejsce do stężenia. Smacznego Artykuł Słonecznikowiec z pianką krówkową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Babka z daktylami w czekoladowej polewie 74

Polewę zostawiamy do wystudzenia (uwaga bardzo szybko tężeje i torba jej pilnować ). Wystudzoną babkę polewamy lekko tężejącą polewą. Smacznego Artykuł Babka z daktylami w czekoladowej polewie pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pasztet z suszoną śliwką 76

minut. Po około 25 minutach ściągamy folię i resztę czasu pieczemy bez przykrycia. Gotowy powinien delikatnie odchodzić od brzegów. Smacznego Artykuł Pasztet z suszoną śliwką pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Babka piaskowa 75

babkę wyciągamy z piekarnika, pozostawiamy do lekkiego przestudzenia w formie. Następnie ciepłą przekładamy na kratkę do całkowitego wystudzenia. Zimną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Babka piaskowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Francuska tarta z beszamelem i szparagami 68

camembertem i pokrojoną w plasterki mozzarellą. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 25 minut. Gotową posypujemy natką. Smacznego Artykuł Francuska tarta z beszamelem i szparagami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Placek z serkiem waniliowym 74

rozpuszczenia czekolady i zagotowania mleka. Polewę zostawiamy do wystudzenia. Na koniec polewamy ciasto gęstniejącą polewą i zostawiamy do stężenia. Smacznego   Artykuł Placek z serkiem waniliowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka Szwajcarska 76

musztardę. Całość doprawiamy solą i pieprzem po czym delikatnie mieszamy. Na koniec drobno siekamy natkę pietruszki i posypujemy nią górę sałaki. Smacznego Artykuł Sałatka Szwajcarska pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym 96

natkę pietruszki oraz doprawiamy solą. Całość dokładnie mieszamy. Gotowe krewetki podajemy ze świeżą bagietką i kieliszkiem dobrego wina. Smacznego Artykuł Krewetki w sosie maślano-czosnkowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim  109

pieczemy około 30-35 minut, aż ładnie się zezłocą. Podajemy gorące, najlepiej w towarzystwie dobrego wina Smacznego Artykuł Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Polędwiczka w sosie chrzanowo-winnym 106

czasie sos ściągamy z ognia i podprawiamy pieprzem oraz świeżym majerankiem. Podajemy w towarzystwie ziemniaczków, kopytek lub innych klusek. Smacznego Artykuł Polędwiczka w sosie chrzanowo-winnym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Grzanki tostada con tomate 81

około 5-6 dużych lisków), następnie całość dokładnie miksujemy. Tuż przed podaniem układamy na grzankach pomidorową pastę i listek bazylii. Smacznego Artykuł Grzanki tostada con tomate pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makaron z salami, bakłażanem i papryką 72

mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Podając makaron możemy posypać go drobno startym parmezanem lub grana padano. Smacznego Artykuł Makaron z salami, bakłażanem i papryką pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje