kajmakowych, bazi srebrzystych, Bogatego zająca i kurczaczków puszystych. Świątecznego nastroju, biesiady obfitej, Lukrowego baranka, a w dyngusa – głowy wodą zmytej! Życzy Pati Artykuł Wielkanocne życzenia 2020 pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujejajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem na złoty kolor, około 25-30 minut. Smacznego Artykuł Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujenagrzanego piekarnika. Pieczemy w 150° C z termoobiegiem około 30-35 minut do suchego patyczka. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego Artykuł Muffinki czekoladowe z suszonymi owocami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeciasta, którą smarujemy pozostałą częścią masy i posypujemy odłożonym słonecznikiem. Ciasto odstawiamy na jakiś czas w zimne miejsce do stężenia. Smacznego Artykuł Słonecznikowiec z pianką krówkową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujePolewę zostawiamy do wystudzenia (uwaga bardzo szybko tężeje i torba jej pilnować ). Wystudzoną babkę polewamy lekko tężejącą polewą. Smacznego Artykuł Babka z daktylami w czekoladowej polewie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeminut. Po około 25 minutach ściągamy folię i resztę czasu pieczemy bez przykrycia. Gotowy powinien delikatnie odchodzić od brzegów. Smacznego Artykuł Pasztet z suszoną śliwką pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujebabkę wyciągamy z piekarnika, pozostawiamy do lekkiego przestudzenia w formie. Następnie ciepłą przekładamy na kratkę do całkowitego wystudzenia. Zimną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Babka piaskowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujecamembertem i pokrojoną w plasterki mozzarellą. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 25 minut. Gotową posypujemy natką. Smacznego Artykuł Francuska tarta z beszamelem i szparagami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujerozpuszczenia czekolady i zagotowania mleka. Polewę zostawiamy do wystudzenia. Na koniec polewamy ciasto gęstniejącą polewą i zostawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł Placek z serkiem waniliowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujemusztardę. Całość doprawiamy solą i pieprzem po czym delikatnie mieszamy. Na koniec drobno siekamy natkę pietruszki i posypujemy nią górę sałaki. Smacznego Artykuł Sałatka Szwajcarska pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujenatkę pietruszki oraz doprawiamy solą. Całość dokładnie mieszamy. Gotowe krewetki podajemy ze świeżą bagietką i kieliszkiem dobrego wina. Smacznego Artykuł Krewetki w sosie maślano-czosnkowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepieczemy około 30-35 minut, aż ładnie się zezłocą. Podajemy gorące, najlepiej w towarzystwie dobrego wina Smacznego Artykuł Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeczasie sos ściągamy z ognia i podprawiamy pieprzem oraz świeżym majerankiem. Podajemy w towarzystwie ziemniaczków, kopytek lub innych klusek. Smacznego Artykuł Polędwiczka w sosie chrzanowo-winnym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeokoło 5-6 dużych lisków), następnie całość dokładnie miksujemy. Tuż przed podaniem układamy na grzankach pomidorową pastę i listek bazylii. Smacznego Artykuł Grzanki tostada con tomate pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujemieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Podając makaron możemy posypać go drobno startym parmezanem lub grana padano. Smacznego Artykuł Makaron z salami, bakłażanem i papryką pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje