Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem Miejsce drugie: Kluski na parze – pampuchy Miejsce trzecie: Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Artykuł Podsumowanie III roku działalności bloga pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujetężejącą galaretkę wylewamy na górę toru. Wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki. Przed podaniem posypujemy górę kuleczkami czekoladowymi. Smacznego Artykuł Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeMakaron łączymy z sosem i dokładnie mieszamy. Podajemy gorący, obsypany tartym parmezanem, pomidorkami koktajlowymi i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Makaron z indykiem w sosie serowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeplasterki i wrzucamy do dzbanka. Dodajemy ananasa, borówki i miętę. Zalewamy wodą. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu Artykuł Woda z ananasem i borówkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeplasterki i wrzucamy do dzbanka. Dodajemy maliny, jeżyny i miętę. Zalewamy wodą. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu Artykuł Woda z malinami, jeżynami i cytryną pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekukurydzy i cukinię, doprawiamy solą, drobno posiekanymi ziołami, przykrywamy i dusimy kolejne 10 minut. Gotowe warzywa posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Sałatka z duszonych warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeGotowe odcedzamy. Podajemy gorące, polane sosem lub skwarkami. Na zdjęciu z sosem z bitkami wieprzowymi i sałatką z pieczonego buraka . Smacznego Artykuł Kluski makaronowe z ziemniakami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujerozprowadzamy równomiernie. Na kremie układamy borówki i całość porządnie schładzamy w lodówce, przez co najmniej 3-4 godziny. Smacznego Artykuł Tarta z borówkami i kremem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeczerwoną i białą szatkujemy. Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. I gotowe Smacznego Artykuł Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekwaśna dodajcie więcej cukru). Do lemoniady dodajemy kilka malin, świeżą miętę, plasterki cytryny do dekoracji. Podajemy schłodzoną z dodatkiem kostek lodu. Artykuł Lemoniada malinowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujedobrze nagrzanym do 160°C (z termoobiegiem) piekarniku przez około 60-70 minut. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeLangosze smażymy pojedynczo na głębokim tłuszczu z obu stron na złoto-brązowy kolor. Gotowe układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego Artykuł Langosze pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujesłoików i zapasteryzuje. Zapasteryzowane i wystudzone słoiki z leczo możemy przechowywać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu do kilku miesięcy. Artykuł Leczo z kiełbasą i warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujemiękkości, mi zajęło to około 60 minut. Podajemy gorące, najlepiej z dodatkiem masła smakowego, jako dodatek do dań głównych. Smacznego Artykuł Pieczone ziemniaczki, jak z ogniska pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujecałej powierzchni. Knedle podajemy gorące z podprażoną na maśle bułką tartą i posypane cukrem. Można je również polać śmietaną 18%. Smacznego Artykuł Knedle z truskawkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje