olej, aż uzyskamy jednolite pesto. Następnie zimniaki polewamy pesto i delikatnie mieszamy. Najlepiej smakują podane z jajkiem sadzonym. Smacznego Artykuł Młode ziemniaczki w koperkowo-pietruszkowym pesto pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeodpowiednio miękka. Na koniec, kiedy odparuje ostatni płyn dodajemy masło, starty ser i majeranek. W razie potrzeby doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Pęczotto z kurkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujewrzucamy następną partię jak tylko woda zacznie wrzeć. Na koniec polewamy je roztopionym masłem, kwaśną śmietaną i lekko posypujemy cukrem. Smacznego Artykuł Pierogi z borówkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeprzekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy go na babeczki. Na koniec dekorujemy je kawałkami czekolady lub batonika czekoladowego. Smacznego Artykuł Babeczki z kremem z mlecznej czekolady pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeziemniaki będą miękkie, a ser ładnie się przypiecze. Na koniec, gotowe można posypać ulubionymi ziołami, u mnie natka pietruszki. Smacznego Artykuł Zapiekane ziemniaki w śmietanie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekoniec całość skrapiamy oliwą z oliwek, pieprzymy i lekko solimy. Idealnie komponuje się z grillowanym mięsem, czy rybą. Smacznego Artykuł Surówka z pomidorów i papryki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepatelni, więc sprawdzajcie czy nie wyparowała i w razie potrzeby dolewajcie. Gotowe najlepiej smakują z kiszoną kapustą i pieczonymi ziemniaczkami lub leniwymi. Smacznego Artykuł Duszone żeberka pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeCałość porządnie schładzamy w lodówce, przez co najmniej 3-4 godziny, a najlepiej przez całą noc. Smacznego Artykuł Tarta z malinami i kremem z białej czekolady pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekawałki kurczaka, zwinięte plasterki boczku i warzywa w różnej kombinacji. Grillujemy z każdej strony na ładny brązowy kolor. Smacznego Artykuł Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujelazurem, camembertem i pokrojoną w plasterki mozzarellą. Posypujemy tymiankiem. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 20 minut. Smacznego Artykuł Francuska tarta z botwinką i serami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeżeby nie utworzyły się w niej grudki. Smacznego P.S. Jeśli chcecie przygotować sorbet bez alkoholu pamiętajcie, że po zamrożeniu ciężej będzie go nakładać. Artykuł Sorbet ananasowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Na koniec dodajemy ser i zapiekamy jeszcze 5 minut. Smacznego Artykuł Kurczak zapiekany z pomidorem, mozzarellą i pesto pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepomidorów. Następnie doprawiamy wszystko oliwą z oliwek, świeżo mielonym pieprzem i solą. Na koniec, przed podaniem sałatkę posypujemy posiekaną bazylią i grzankami. Smacznego Artykuł Panzanella pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujezmniejszamy temperaturę do 200°C i pieczemy kolejne 40 minut. Upieczony studzimy na kratce czekając, aż całkowicie ostygnie. Smacznego Artykuł Chleb z serem i pestkami dyni pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujePieczemy w 200°C (z termoobiegiem) przez około 25 minut. Chlebek ma ładnie zbrązowieć. Podajemy gorący, pokrojony jak pizzę. Smacznego Artykuł Nadziewany włoski chlebek na ricottcie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje