polewamy olejem i skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i posypujemy uprażonymi pestkami i resztą natki pietruszki. Smacznego Artykuł Jesienna sałatka z pęczakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujegrzyby ściągamy z ognia, dodajemy śmietanę i mieszamy. Podajemy od razu. Możemy posypać je świeżą natką pietruszki. Smacznego Artykuł Rydze na maśle z czosnkiem i śmietaną pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujejakiś czas potrząsając patelnią/garnkiem. Ściągamy je z ognia, dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane tartym serem. Smacznego Artykuł Spaghetti z małżami Venus pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujespodu, jeśli wydaje głuchy dźwięk to znaczy, że jest już gotowy. Upieczony chleb najlepiej spryskać wodą i studzić na kratce. Smacznego Artykuł Domowy chleb pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeorzechami). Ciasto odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na całą noc), żeby skruszało. Smacznego Bardzo dziękuję firmie Helio za produkty i zaufanie Artykuł Orzechowiec pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujedoprawiamy solą i pieprzem. Następnie polewamy pesto i obsypujemy posiekanymi pistacjami. Smacznego Bardzo dziękuję firmie Helio za produkty i zaufanie Artykuł Warzywne caprese z pistacjami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeodcedzamy. Zupę podajemy z łazankami. Możemy dodać do niej kleks ze śmietany i obsypać drobno posiekaną natką pietruszki. Smacznego Artykuł Krem z leśnych grzybów z łazankami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujesłoiczka, wierzch zalać oliwą z oliwek dzięki czemu nie sczernieje, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni. Smacznego Artykuł Makaron z oliwkami i pesto z rukoli pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeciemnym biszkoptem, który smarujemy dokładnie masą kokosową. Całość wykańczamy jasną masą i odstawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł Ciasto z domową marmoladą jabłkową, kokosem i masą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepolędwiczkę na puree z ziemniaków z dodatkiem surówki ze świeżych warzyw. Świetnym dodatkiem będzie także sos grzybowy. Smacznego Artykuł Polędwiczka w pieprzu z szałwią i rozmarynem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujewszystko dokładnie mieszamy. Patelnię ściągamy z ognia i dodajemy rozmieszane żółtka. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu posypując dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Makaron z prawdziwkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepestkami. Na koniec sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Jesienna sałatka z burakiem i dynią pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepionowo), polewamy je sosem i obsypujemy serem żółtym. Pieczemy w 190°C przez około 15-20 minut. Smacznego Artykuł Zapiekane naleśniki z kurczakiem i szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeDobrze rozgrzewamy olej i partiami wrzucamy pierogi. Smażymy na złoty kolor z obu stron, a gotowem przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. Smacznego Artykuł Czebureki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujegorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . U mnie w towarzystwie tzatzików po polsku. Smacznego Artykuł Chaczapuri adżarskie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje