patigotuje - 466 przepisów (strona:21/32)

Klasyczna sałatka ryżowa 388

kiszone kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dorzucamy ryż. Dodajemy majonez i doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i gotowe. Smacznego Artykuł Klasyczna sałatka ryżowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makaron z brokułami i sosem serowym 164

dorzucamy brokuła. Makaron łączymy z sosem i dokładnie mieszamy. Podajemy gorący, obsypany tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Makaron z brokułami i sosem serowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Polędwiczki z dorsza na maśle 181

Rybę podajemy w towarzystwie kawałka cytryny. Można ją także podać na risotto z zielonymi szparagami , tak jak na zdjęciach. Smacznego Artykuł Polędwiczki z dorsza na maśle pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
MINI SZARLOTKI Z MALINAMI 98

dość dużą porcję bezy. Pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 30 minut lub do momentu kiedy nasza beza będzie krucha. Smacznego:) Artykuł MINI SZARLOTKI Z MALINAMI pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Dip czosnkowy 134

naszych upodobań, ja osobiście go uwielbiam i zawsze dodaje go więcej. Jest idealnym dodatkiem do pizzy, hamburgerów, frytek, czy potraw z grilla. Smacznego:) Artykuł Dip czosnkowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Dip miętowy – raita miętowa 164

rewelacyjny w smaku. Dip jest świetnym dodatkiem do chlebków drożdżowych, czy surowych warzyw. Na zdjęciu razem z chlebkiem naan. Smacznego:) Artykuł Dip miętowy – raita miętowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Krem z kalafiora 115

dwóch stron. Naszą zupę podajemy z kleksem śmietany, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki z chipsem z boczku i grzanką. Smacznego:)   Artykuł Krem z kalafiora pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z pieczonego buraka 118

buraków, następnie układamy pokrojoną fetę i posypujemy płatkami migdałów. Do smaku można wszystko jeszcze oprószyć świeżo mielonym pieprzem. I gotowe. Smacznego Artykuł Sałatka z pieczonego buraka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Guacamole 104

przygotowany sos wkładamy do lodówki, aby się schłodził i „przegryzł”. UWAGA! Guacamole solimy dopiero przed podaniem, jeśli zrobimy to wcześniej awokado sczernieje. Smacznego Artykuł Guacamole pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Nachos 117

stronę, tak jak przy poprzednim sposobie, są one gotowe kiedy nabiorą brązowego koloru i chrupkości. Najlepiej smakują z sosem lub dipem, np. guacamole. Smacznego:) Artykuł Nachos pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Grillowany schab z sosem z cukinii 113

oleju lub oliwy. Smażymy z obu stron. Polewamy je sosem lub tak jak na zdjęciu sos podajemy obok. Smacznego:) Artykuł Grillowany schab z sosem z cukinii pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Naleśniki 117

olej. Najlepiej smakują z ulubionym dżemem i owocami. Na zdjęciu podane z dżemem z owoców leśnych, kwaśną śmietaną 18%, cukrem i sezonowymi owocami. Smacznego:) Artykuł Naleśniki pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Jasny biszkopt 155

wystarczy zaraz po upieczeniu, kiedy jest jeszcze gorący, rzucić nim raz lub dwa razy z wysokości około 50 cm na płaską powierzchnię. Smacznego:) Artykuł Jasny biszkopt pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje