patigotuje - 466 przepisów (strona:26/32)

Sernik z serków homogenizowanych 104

przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto z zamrażalnika. Pieczemy w temperaturze 150°C przez jakąś godzinę. Smacznego Artykuł Sernik z serków homogenizowanych pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka Chili Con Carne 116

sałatę, a na nią starty ser. Ostatnią warstwę, czyli pokruszone nachosy, najlepiej położyć tuż przed podaniem, aby nachosy nie nawilgły. Smacznego Artykuł Sałatka Chili Con Carne pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Tort Ferrero Rocher 130

dekoracji boków używamy pokruszonych wafelków do lodów. Wierzch dekorujemy płatkami migdałowymi. Tort wkładamy do lodówki aby stężał, najlepiej na kilka godzin. Smacznego Artykuł Tort Ferrero Rocher pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Chinkali z mięsem 151

Wrzucamy je na osoloną wrzącą wodę i gotujemy przez około 2 minuty od wypłynięcia. Możemy je podawać oprószone pieprzem i natką. Smacznego Artykuł Chinkali z mięsem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ajwar 127

wodą i pasteryzujemy przez 25 minut od momentu zagotowania. Słoiki wyciągamy z wody, dokręcamy i stawiamy do góry dnem pozostawiając do wystudzenia. Smacznego Artykuł Ajwar pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Bułeczki z suszonymi pomidorami 112

pieczemy około 20 minut. Mają być chrupiące i złote. Spód z każdej bułeczki powinien być lekko brązowy. Pozostawiamy do przestudzenia. Smacznego Artykuł Bułeczki z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Smażone kopytka z bryndzą 178

tego frytkownicy nagrzanej do 180-190°C) około 4-5 minut, aż będą zarumienione. Podajemy od razu po upieczeniu. Smacznego Artykuł Smażone kopytka z bryndzą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Paszteciki drożdżowe z królikiem 138

minutach, ale były małe. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem. Są pyszne zarówno na ciepło i na zimno. Smacznego Artykuł Paszteciki drożdżowe z królikiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Club sandwich, czyli kanapka klubowa z sadzonym jajkiem 127

jeśli nie lubicie zwykłego majonezu, albo chcecie chociaż trochę „odchudzić” Wasz kanapkę możecie przygotować majonez z awokado . Artykuł Club sandwich, czyli kanapka klubowa z sadzonym jajkiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 173

składniki się połączą. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy grzankami, aby nie nawilgły. Smacznego Artykuł Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Moskole 121

Pieczemy z obu na suchej patelce (bez dodatku tłuszczu) na małym ogniu, aż się dobrze zarumienią. Podajemy z masłem czosnkowym i bryndzą. Smacznego Artykuł Moskole pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Klasyczne zielone pesto z bazylii 123

przechowujemy w lodówce kilka dni. Pesto podajemy z gorącym, świeżo ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Klasyczne zielone pesto z bazylii pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej 131

miękkie. Dodajemy zblendowaną fasolę i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miski i dodajemy kaszę. Mieszamy i podajemy. Smacznego Artykuł Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Duszony karczek z papryką 117

jakiś czas mieszając aż papryka zmięknie. Na mięso układamy kolorową paprykę i podajemy z dodatkiem ziemniaczków, ryżu, czy kaszy. Smacznego Artykuł Duszony karczek z papryką pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 128

gotowe. Krem podajemy gorący z łyżką śmietany, odrobiną podpieczonych pieczarek i natką pietruszki. Posypujemy grzankami bezpośrednio przed podaniem. Smacznego Artykuł Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje