patigotuje - 466 przepisów (strona:30/32)

Ciasto ze śmietankową pianką, truskawkami i galaretką 137

czekamy aż stężeje. Gotową piankę zalewamy tężejącą galaretką i całość zostawiamy do stężenia w chłodnym miejscu. Smacznego Artykuł Ciasto ze śmietankową pianką, truskawkami i galaretką pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Kluski na parze – pampuchy 220

układamy na ściereczce i przykrywamy metalową miską. Pamiętajcie, że woda cały czas musi się gotować. Podajemy obficie polane sosem. Smacznego Artykuł Kluski na parze – pampuchy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pasta z ciecierzycy i orzechów 110

uzyskamy pożądaną konsystencję. Gotową pastę przekładamy do miseczki polewamy oliwą z oliwek, ozdabiamy kilkoma ziarnami ciecierzycy i orzechów. Smacznego Artykuł Pasta z ciecierzycy i orzechów pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych – test produktów firmy Jamar 182

podaniem. Smacznego Bardzo dziękuję firmie Jamar za produkty. A oto co było w paczce Artykuł Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych – test produktów firmy Jamar pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej 164

dekoracji. Warzywa mieszamy, dodajemy pestki, orzechy i polewamy wszystko sosem. Dokładnie mieszamy i posypujemy resztą natki pietruszki. Smacznego Artykuł Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Majonez 130

puszystej masy. Możemy podawać od razu lub przełożyć do słoiczka, zakręcić i schować do lodówki. Idealnie pasuje do jajek, wędliny, czy sałatek. Smacznego Artykuł Majonez pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Tradycyjny zakwas na żurek 136

tygodni. Pamiętajcie jednak, że po dodaniu zakwasu do zupy należy go zagotować i pilnować żeby się nie przypalił. Smacznego Artykuł Tradycyjny zakwas na żurek pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Mazurek z bakaliami w waflu 184

Przykrywamy ściereczką, na której umieszczamy coś ciężkiego (żeby nasze wafle się nie wywinęły) i pozostawiamy na noc do skruszenia. Smacznego Artykuł Mazurek z bakaliami w waflu pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Wielkanocne życzenia 2017 109

bazi srebrzystych, Bogatego zająca i kurczaczków puszystych. Świątecznego nastroju, biesiady obfitej, Lukrowego baranka, a w dyngusa – głowy wodą zmytej! Życzy Pati Artykuł Wielkanocne życzenia 2017 pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik „noc i dzień” 143

nasza masa serowa stężeje, układamy na niej odcedzone i pocięte na plasterki brzoskwinie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Pozostawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł Sernik „noc i dzień” pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka Kijowska 278

białka (można je trochę posolić) tarty ser rozdrobniony tuńczyk sos majonezowo-śmietankowy starte masło starte żółtka Górę można oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Sałatka Kijowska pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą – test produktów firmy Jamar 138

samodzielne danie lub, tak jak ja, jako dodatek do rosołu lub barszczu czerwonego. Smacznego Artykuł Paszteciki drożdżowe z mięsem i ćwikłą – test produktów firmy Jamar pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Szaszłyki z naleśników do zupy 164

patyczek na przemian białe i czerwone. Podajemy jako dodatek do zup. W szczególności polecam je do rosołu i pomidorowej. Smacznego Artykuł Szaszłyki z naleśników do zupy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pianka 109

tężeć, wylewamy ją na górę ciasta. Całość ostawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na kilka godzin. Można je udekorować sezonowymi lub ulubionymi owocami. Smacznego Artykuł Pianka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Gołąbki bez zawijania 155

średnim ogniu około godzinę, aż kapusta będzie miękka, w razie potrzeby dolewając wody/bulionu. Gołąbki najlepiej podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Smacznego Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje