Ogórki małosolne i ogórki kiszone 221wystudzoną zalewą, tak aby w całości były przykryte. Porządnie zakręcamy słoik i odstawiamy na minimum 2-3 dni. Smacznego Artykuł Ogórki małosolne i ogórki kiszone pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Czebureki 172Dobrze rozgrzewamy olej i partiami wrzucamy pierogi. Smażymy na złoty kolor z obu stron, a gotowem przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. Smacznego Artykuł Czebureki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Fasolka szparagowa 190gotowa kiedy zbrązowieje i zacznie się pienić na całej szerokości rondelka. Odcedzoną fasolkę szparagową łączymy z tak przygotowaną bułką tartą i podajemy. Smacznego Artykuł Fasolka szparagowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Roladki wołowe 180pozostawiamy do zagotowania. Rolada z sosem idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju klusek. Na zdjęciu podana tradycyjnie z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Smacznego Artykuł Roladki wołowe pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Tradycyjne lody na bazie żółtek o smaku kawy latte 194minut przez 3 godziny wyciągamy lody i je miksujemy, aby nie powstały kryształki lodu. Smacznego Artykuł Tradycyjne lody na bazie żółtek o smaku kawy latte pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Twarożek śniadaniowy 163smaku solą i pieprzem, najlepiej świeżo mielonym. I już gotowe. Dla mnie najlepszym dodatkiem do twarożku jest świeżo zerwany i soczysty pomidor. Smacznego Artykuł Twarożek śniadaniowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Pyry z gzikiem 201wydrążamy środek. Tam wkładamy kawałeczek masła i przykrywamy gzikiem. Można je podawać jako oddzielne danie lub jako dodatek do dania głównego. Smacznego Artykuł Pyry z gzikiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Makaron z boczkiem a’la carbonara 181dokładnie mieszamy aby sos ładnie połączył się z makaronem. Spaghetti podajemy od razu, posypane dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Makaron z boczkiem a’la carbonara pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem 174Takie sakiewki smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 180° (z termoobiegiem) przez około 13 minut, aż nasze sakiewki się zarumienią. Smacznego Artykuł Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Kopytka z serem i ziemniakami 238Dodajemy do niego tyle samo łyżek bułki tartej. Podgrzewamy mieszając, aż bułka się zarumieni i zacznie się cała pienić. Smacznego Artykuł Kopytka z serem i ziemniakami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sałatka Caprese 173oliwą z oliwek. Tą mieszanką polewamy sałatkę. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec pomidory z mozzarellą dekorujemy posiekaną bazylią. Smaczego Artykuł Sałatka Caprese pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sos z pieczonych warzyw 160pasteryzujemy przez 25 minut od momentu zagotowania. Słoiki wyciągamy z wody, dokręcamy i stawiamy do góry dnem pozostawiając do wystudzenia. Smacznego Artykuł Sos z pieczonych warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sushi futomaki z wędzonym łososiem, warzywami i serkiem śmietankowym 259razem przetrzeć nóż wilgotną ścierką. Podajemy w towarzystwie sosu sojowego, imbiru marynowanego i pasty wasabi. Smacznego Artykuł Sushi futomaki z wędzonym łososiem, warzywami i serkiem śmietankowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Lody z nutellą 181wkładamy do zamrażarki. Masę musimy co 30 minut przez 3 godziny wyciągać i miksować, aby nie wytworzyły się kryształki lodu. Smacznego Artykuł Lody z nutellą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Chaczapuri megruli 302minut. Dzięki temu będą one chrupkie, a ciasto na pewno będzie upieczone. Po upieczeniu każdy placek smarujemy masłem i odrazu podajemy. Smaczengo Artykuł Chaczapuri megruli pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje