patigotuje - 466 przepisów (strona:27/32)

Szarlotka z kisielem 114

samą górę ścieramy drugą, zamrożoną część ciasta. Pieczemy w 180°C przez około 60 minut, aż szarlotka nabierze złotego koloru. Smacznego Artykuł Szarlotka z kisielem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Risotto z owocami morza i groszkiem zielonym 114

starty na drobnych oczkach ser i masło. Dokładnie mieszamy. Najlepiej podawać oprószone serem z kieliszkiem białego wina. Smacznego Artykuł Risotto z owocami morza i groszkiem zielonym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Szybki sos pomidorowy 124

przecier pomidorowy, podgrzewamy na średnim ogniu. Doprawiamy ziołami, przyprawami, pieprzem i solą. Mieszamy i podgrzewamy około 10 minut. I gotowe. Smacznego Artykuł Szybki sos pomidorowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Gołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem 114

godzinę, aż kapusta będzie miękka, w razie potrzeby dolewając wody/bulionu. Gołąbki najlepiej podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Smacznego Artykuł Gołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciasto miodowo-śmietankowe 313

konkursie #Ambition A dla moich Czytelników specjalna zniżka na zakupy w internetowym sklepie Dajar . Wpisując hasło: ZDROWE-GOTOWANIE otrzymacie 10% rabatu. Artykuł Ciasto miodowo-śmietankowe pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Nadziewany chlebek drożdżowy 95

Chlebek przekładamy na dużą blachę (ponieważ urośnie). Smarujemy go rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około godzinę. Smacznego Artykuł Nadziewany chlebek drożdżowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Galaretkowiec 447

galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Pozostawiamy do przestudzenia. Kiedy zaczyna tężeć wylewamy ja na stężałą masę śmietankową. Ciasto pozostawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł Galaretkowiec pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Krupnik z kaszą pęczak i kurczakiem 146

Dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy, aby się nie zwarzyła. Krupnik podajemy gorący. Można go obsypać odrobiną natki pietruszki. Smacznego Artykuł Krupnik z kaszą pęczak i kurczakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciasto na pizzę 153

zależności od grubości i dodatków). Podajemy z keczupem, sosem czosnkowym i oliwą z oliwek. Smacznego Ciasto po wyrośnięciu A oto co wyszło Artykuł Ciasto na pizzę pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą 88

pizzę posypujemy rukolą i podajemy. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego   Artykuł Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Babeczki Milky Way 126

wystudzonego kremu dodajemy serek mascarpone i śmietanfix. Miksujemy tylko chwilę do połączenia składników. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i kawałkiem batonika. Smacznego Artykuł Babeczki Milky Way pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Biszkopt z masą chałwową 147

Znalazły się w niej same cudowne produkty, które jeszcze bardziej zachęciły mnie do pieczenia Więc wypatrujcie wkrótce nowych pomysłów na słodkości. Artykuł Biszkopt z masą chałwową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną 94

około 15 minut, aż ciasto zarumieni się i będzie chrupiące. Podajemy z dodatkiem świeżej rukoli. Smacznego Artykuł Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka grecka 122

pokroić na plasterki). Całość posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta. Sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem. Idealnym jej dopełnieniem będą czosnkowe grzanki. Smacznego Artykuł Sałatka grecka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciasto z masą bananową z musem czekoladowym 152

ubijamy (aby uzyskać bardziej puszysty efekt można dodać śmietanfix’u) i wykładamy na masę bananową. Całość schładzamy. Smacznego Artykuł Ciasto z masą bananową z musem czekoladowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje