Na ten weekend proponuję Wam klasyczne ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką. Proste, szybkie w wykonaniu i zawsze niesamowicie smaczne Uwielbiam takie klasyczne ciasta. Dodatkową jego zaletą jest to, że możecie do niego wykorzystać dowolne sezonowe owoce. Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką Składniki: Ciasto: 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 4 jajka 250 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 100 g zimnego masła 80 g cukru 160 g mąki Dodatkowo: 600 – 700 g śliw... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...