Sałatka niesłychanie prosta i szybka do wykonania, a co najważniejsze bardzo tania. Wystarczą cztery składniki i gotowe:) Króluje ona na moim stole, kiedy w ostatniej chwili dowiaduję się że ktoś mnie odwiedzi. Stanowi także świetną propozycję na piątkową kolację. Jajka w majonezie Składniki: 6 – 8 jajek puszka groszku konserwowego 6 – 8 średniej wielkości ogórków kiszonych 15 dag sera żółtego 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego słodka papryka sól pieprz Jajka gotujemy na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...