pasty - 13297 przepisów (strona:110/887)

Strrrasznie halloweenowe tosty! 84

szynka lub jakaś inna wędlina * rzodkiewka * papryka * ketchup lub przecier pomidorowy * nori Frankentost! Tosty opiekamy w tosterze lub na patelni. W międzyczasie obieramy awokado, a miąższ rozgniatamy widelcem na pastę. Tost smarujemy pastą z awokado. Kilka oliwek kroimy na pół (możemy też delikatnie je podciąć by ich kształt był bardziej spiczasty) i układamy je na górnym brzegu naszego tosta(...)włożyć je na chwilę do mikrofali by delikatnie rozpuścić ser. Gotowe! Hrabia Dracula! Tosty opiekamy w tosterze lub na patelni. W międzyczasie obieramy awokado, a miąższ rozgniatamy widelcem na pastę. Tost smarujemy pastą z awokado. Rzodkiewki kroimy na plastry i układamy po 2 na tost. Oliwki kroimy w plastry, układamy je na rzodkiewkach tworząc oczy Drakuli. Z cienkich pasków oliwek

Mostek w kuchni
Makaron z kalafiorem w sosie pomidorowym (Pasta con ragù di cavolfiore) 111

pomidorowego 1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku bazylia s ó l, pieprz  oliwa z oliwek parmezan **** INGREDIENTI  (4 porzioni) 320 g di pasta 500 g di cavolfiore 500 ml di passata di pomodoro 1-2 cucchiaini di concentrato di pomodoro 1 carota 1 cipolla 1 gamba di sedano 2 spicchi d'aglio basilico(...)sale e pepe. Cuocete coperto per circa 30 minuti, mescolando di tanto in tanto. Spolverizzate il sugo con prezzemolo tritato. Nel frattempo cucinate il cavolfiore a vapore e la pasta in  abbondante acqua bollente, salata. Quando il sugo sarà pronto, aggiungete la pasta precedentemente scolata e per ultimo il cavolfiore. Mescolate bene il tutto e saltate per circa

La grande e la piccola cuoca
SMACZNA I ZDROWA PASTA KANAPKOWA (z pestek dyni i pomidorów) 123

Stali czytelnicy mojego bloga zauważyli już zapewne, że uwielbiam pasty do chleba ma bazie pestek dyni. Tak bardzo je lubię ze względu na ciekawy smak, duże właściwości odżywcze i dobrą konsystencję. Kocham kombinować przy moich smarowidłach. Wrzucam do blendera co mam pod ręką, dodaję ziół i nierzadko wychodzi z tego naprawdę pyszna pasta. Dzisiejsza zasługuje na publikację. Polecam!  Składniki(...)pasty: 1 szklanka pestek dyni, 4 świeże pomidory, 2 łyżki octu jabłkowego,  1 łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki kurkumy w proszku. Wykonanie : Wszyskie składniki umieszczmy w kielichu blendera o dużej mocy i przerabiamy na pastę o gładkiej konsystencji. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
DOMOWA NUTELLA - NAJLEPSZA! 122

rozpuszczamy w nim czekolady - gorzką oraz mleczną. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy. Do wysokiego naczynia (u mnie: miska od blendera) przenosimy obrane orzechy laskowe i blendujemy tak długo, aż powstanie pasta orzechowa a'la masło. W zależności od upodobań możemy orzechy zblendować na całkiem gładką pastę lub zblendować niedokładnie, aby pozostały malutkie kawałki orzechów (pasta curnchy). Do mielenia orzechów potrzebujemy naprawdę(...)dobry blender, o dużej mocy. Do pasty orzechowej dodajemy mleko z rozpuszczonymi czekoladami oraz kakao i miksujemy blenderem do połączenia składników. Gotową nutellę przekładamy do szklanego słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Kilka słów o blenderze Kernau KSHB 910 B : To nowoczesny i elegancki blender ręczny polskiej marki. W zestawie oprócz nasadki miksującej znajduje się trzepaczka do ubijania piany, rozdrabniacz oraz pojemnik

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWA NUTELLA - NAJLEPSZA! 122

rozpuszczamy w nim czekolady - gorzką oraz mleczną. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy. Do wysokiego naczynia (u mnie: miska od blendera) przenosimy obrane orzechy laskowe i blendujemy tak długo, aż powstanie pasta orzechowa a'la masło. W zależności od upodobań możemy orzechy zblendować na całkiem gładką pastę lub zblendować niedokładnie, aby pozostały malutkie kawałki orzechów (pasta curnchy). Do mielenia orzechów potrzebujemy naprawdę(...)dobry blender, o dużej mocy. Do pasty orzechowej dodajemy mleko z rozpuszczonymi czekoladami oraz kakao i miksujemy blenderem do połączenia składników. Gotową nutellę przekładamy do szklanego słoiczka. Przechowujemy w lodówce. Kilka słów o blenderze Kernau KSHB 910 B : To nowoczesny i elegancki blender ręczny polskiej marki. W zestawie oprócz nasadki miksującej znajduje się trzepaczka do ubijania piany, rozdrabniacz oraz pojemnik

Kuchnia MagdaLeny
Grillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli 106

Grillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli to pomysł na niezwykle smaczną przystawkę czy też przekąskę. Bakłażan sam w sobie jest bardzo delikatny w smaku, dlatego w połączeniu z pikantna pastą z makreli tworzy idealny duet a przy tym zdrowy – bakłażany warto jeść! PRZEPIS NA GRILLOWANY BAKŁAŻAN Składniki na grillowany bakłażan: 2 małe bakłażany pół małej makreli wędzonej(...)grillujemy przez kilka chwil dosłownie na grillu tradycyjnym lub elektrycznym czy n patelni grillowej, tak by leciutko zmiękł, ale pozostał jędrny. Grillowane plastry bakłażana przekładamy na półmisek i smarujemy pasta z makreli. Artykuł Grillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką 81

Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-) Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Składniki: Bagietka 1 duża lub 2 małe C The post Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pyszna pasta z tuńczyka - na kanapki 167

Przedstawiam Wam kolejną pastę, którą robi się banalnie, a smakuje tak, że wyjada sie ją widelcem prosto z miski ;) Spróbujcie tuńczykowej pasty kanapkowej :) Składniki: 25dag białego sero półtłustego puszka tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 3 jajka 3 średnie ogórki kiszone sól + pieprz  Przygotowanie: Przygotowanie pasty najlepiej zacząć od ugotowania jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie

ChilliJemy
Kakaowa tarta z kremem pasticcera z owocami (Crostata con crema pasticcera e frutta) 118

owem rozkosz dla podniebienia, s macznego! **** Se siete alla ricerca di un dolce gustoso, vi invito a provare la ricetta della crostata realizzata con una base di  pasta frolla al cacao, ripiena di golosa crema pasticcera; il tutto viene infine decorato con della frutta fresca. L'unione di crema pasticcera, frutta e cacao raggiunge in questo modo un risultato(...)Krem pasticcera 2 żółtka 25 g cukru 25 g  m ą ki pszennej    500 ml mleka 1 cytryna Owoce borówki, brzoskwinie, maliny, porzeczka, winogrona **** INGREDIENTI Pasta frolla al cacao 300 g di farina 100 g di zucchero 130 g di burro 20 g di cacao amaro un pizzico di sale 1 uovo Crema pasticcera

La grande e la piccola cuoca
Makaron z bobem i wędzonym łososiem (Pasta con fave e salmone affumicato) 114

wędzonego  łososia 1 cebula 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI 320 g di pasta 300 g di fave 100 g di salmone affumicato 1 cipolla 3 spicchi d'aglio 2-3 cucchiai di olio d'oliva prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie dania rozpoczynamy od ugotowania(...)wszystkich składników. Na małym ogniu podduszamy ok. 1 minuty. Makaron podajemy od razu po przygotowaniu najlepiej z kieliszkiem schłodzonego białego wina. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cuocete le fave al dente. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella, aggiungete 3 spicchi d'aglio

La grande e la piccola cuoca
Udka pieczone w marynacie z ajvarem 118

blogu prezentowałam karkówkę pieczoną z cebulą i ajvarem i nie sądziłam, że przepis przypadnie Wam tak do gustu oraz otrzymam mnóstwo wiadomości na inne mięsne receptury z użyciem pasty ajvar (*). A przecież wiecie, że mnie długo prosić nie trzeba, więc tym razem polecam pyszne udka pieczone w marynacie z ajvarem. Są naprawdę przepyszne! Mięso wychodzi bardzo miękkie oraz soczyste(...)oczywiście pasta ajvar nadała mu paprykowej nuty! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia!   około 1 kg udek z kurczaka (tzw. podudzi, pałek, ale mogą też być inne części kurczaka) Marynata: 5 łyżek pasty ajvar 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej (**) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki tymianku pieprz   Wszystkie składniki (***) marynaty należy dokładnie wymieszać. Powstałą mieszanką

Di gotuje
Djuvec ryż. Ryż z groszkiem 125

stanowić samodzielne wegetariańskie danie lub być dodatkiem do mięsnego obiadu. Skład dania napisałam na podstawie restauracyjnego menu, a o szczegóły dopytałam się u kucharza. Ajwar zastąpiłam moją pyszną paprykową pastą , który przygotowuję zawsze na zimę do słoików. Dlatego pominęłam czerwoną paprykę. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Bardzo polecam! Djuvec ryż , składniki dla 3-4 osób: 100 g mrożonego groszku(...)czerwona papryka (opcjonalnie) ja nie dałam 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 150 g ryżu długoziarnistego sól do smaku 100 g pasty paprykowej lub 100 g Ajvar (pikantno-ostra pasta warzywna Mrożony groszek wyjmujemy z zamrażalnika, wsypujemy do miseczki aby odtajał. Paprykę myjemy i kroimy drobno. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Oliwę wlewamy do garnka i podgrzewamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kalafiorowa pasta kanapkowa 153

kocham pod każdą postacią. Nie ważne czy jest saute, czy z bułka tartą i masłem czy upieczony, czy w formie zupy. Zjem wszystko. A posmarować sobie kawałek dobrego chleba pastą kalafiorową i położyć na to plasterek pomidora… Niebo w gębie. Pasta jest super prosta w przygotowaniu. Pieczemy kalafiora, blendujemy, dodajemy koperek, migdały i voila! Gotowe. Można jeść. Czas przygotowania: około(...)Piekarnik rozgrzej do 190°C bez termoobiegu. Kalafiora umyj, podziel na małe części. Wyłóż na blachę do pieczenia. W oddzielnej miseczce wymieszaj przyprawy i olej. Wymieszaj do powstania gęstej pasty. Gdyby była zbyt gęsta dodaj odrobinę oleju. Natrzyj kalafiora dokładnie przyprawami i wstaw do piekarnika na 25-30 minut. Powinien zrobić się miękki i przyrumieniony. Kiedy kalafior będzie gotowy przełóż

wiecejwarzyw.pl
Orientalna kokosowa zupa krem z zielonego groszku 126

wykonaniu i potrzebujemy do jej przygotowania niewielu składników. Sekret tkwi w połączeniu składników, które są charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej i są niezwykle wyraziste. Połączenie aromatycznego imbiru z pikantną pastą curry, łagodnym kremowym mleczkiem koksowym i orzeźwiającą limonką. Bazą zupy jest zielony groszek, który przy okazji nadaje żywego, ciekawego koloru. Całość smakuje niezwykle przyjemnie. Zupa jest kremowa, lekko pikantna, ponieważ mleczko(...)kokosowe skutecznie łagodzi wyraźny smak pasty curry. Mocno wyczuwalny imbir i limonka nadają cudownej świeżości. Muszę nieskromnie przyznać, że jest to jedna z lepszych zup jakie ugotowałam :D Tym bardziej gorąco zachęcam do wypróbowania, może i Wam przypadnie do gustu ten orientalny, aromatyczny krem.  ORIENTALNA ZUPA KOKOSOWA Z ZIELONEGO GROSZKU Czas przygotowania 30 minut Składniki na jedną dużą porcję

HealthyCreations

Proponowane wyszukiwania