Czas czytania: 2 min Kotleciki rybne przygotowane z łososia z dodatkiem świeżej kolendry, fasolki szparagowej, cebulki i czerwonej pasty curry. Wyjątkowo dobre dane obiadowe, jest lekkie, świeże i błyskawiczne do przygotowania! Kotleciki można wykorzystać do burgerów rybnych z dodatkami typowymi dla tego dania. Bułka, sałata, ogórek… i różnego rodzaju sosy. Mieszanka smaków użyta do przyprawienia kotlecików jest inspirowana tajską(...)Keyword ryba Prep Time 15 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 25 minutes Servings 6 Author Anna Ingredients 420 g łososia bez ości i skóry 2 łyżki czerwonej pasty curry 2 małe cebulki grubo posiekane 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka soki limonki 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry 100 g fasolki szparagowej drobno pokrojonej papryczka chilli do smaku
SprawdzonaKuchnia.plJest to jeden z najpopularniejszych hummusów smakowych. Już nie jeden raz widziałem go w markecie, a nawet go kupiłem. Jest smaczny, ale własnej roboty hummus z pieczonym burakiem, to pasta o niebo lepsza! Doprawiony tak jak lubię najbardziej, świeży, puszysty… IDEALNY 😍 Z czym jeść hummus z buraka? Może być klasycznie traktowany jako pasta kanapkowa, ale ja bardzo go lubię(...)sposoby! “, a wszystkiego się dowiesz. Na blogu znajdziesz również m.in. przepis na klasyczny hummus . Jeśli lubisz takie smarowidła, to zapraszam Cię do sprawdzenia mojej książki “ Hummusy i Pasty “. Znajdziesz tam masę inspiracji
BlendmanHowToStep","name":"Do garnka doda\u0107 krojone pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy (*opcjonalnie zamiast krojonych pomidor\u00f3w z puszki i koncentratu pomidorowego mo\u017cna doda\u0107 500ml sosu \/ pasty pomidorowej).","text":"Do garnka doda\u0107 krojone pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy (*opcjonalnie zamiast krojonych pomidor\u00f3w z puszki i koncentratu pomidorowego mo\u017cna doda\u0107 500ml sosu \/ pasty(...)garnka z gotującą się fasolką. Do garnka dodać krojone pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy (*opcjonalnie zamiast krojonych pomidorów z puszki i koncentratu pomidorowego można dodać 500ml sosu / pasty pomidorowej). Doprawić majerankiem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować przez około 15 minut dla pierwszych efektów. Zaleca się jednak, aby na bardzo małym gazie gotowała się jeszcze 30min. Uwagi: * Opcjonalnie zamiast
ProstePesto.plmoja rodzina uwielbiamy tę pastę. Jej wykonanie zajmuje kilka minut, sprawdza się świetnie zarówno na śniadanie jak i kolację. Podaję ją ze świeżo upieczonym, domowym chlebem z tego przepisu . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 2 jaja 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy kremskiej koperek, szczypiorek, natka pietruszki (wedle upodobań) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Prosty przepis naadding water. And the colour – I could eat it with my eyes. SKŁADNIKI: 100 g suchej ciecierzycy 300 g ugotowanych buraków (2 średnie) 1 łyżka oliwy 2 łyżki pasty tahini sok z cytryny, czosnek, sól INGREDIENTS: 100 g dry chickpeas 300 g boiled beets (2 medium) 1 tablespoon olive oil 2 tablespoons tahini paste lemon juice, garlic cloves, salt(...)miękka, zajmie to około 2. godzin. Po tym czasie spróbuj czy jest miękka i jeśli tak odcedź ją i odstaw do ostygnięcia. W międzyczasie, jak ciecierzyca się gotuje, zrób pastę tahini. Sezam wysyp na rozgrzaną patelnię i upraż go. Jak się zarumieni wysyp go na talerzyk/miskę, żeby ostygł. Jak ostygnie zmiksuj go blenderem z olejem bezsmakowym (rzepakowym, słonecznikowym
Martyna CooksDzień dobry:-) Mam dla Was przepis na przekąskę z ciasta francuskiego z hummusem czyli kremową pastą z ciecierzycy i słodkim chilli od Dega . Ja dołożyłam sobie jeszcze do środka paprykę i kukurydzę. Wyszło super, gotowe pasty fajnie pasują do ciasta francuskiego. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kremowa pasta z ciecierzycy i słodkim chilli Dega(...)papryka czerwona kukurydza 1 jajko sezam 1. Ciasto francuskie kroimy na 4 paski. Te paski kroimy na 4 kwadraty. Na środek dajemy łyżeczkę pasty i na nią troszkę pokrojonej papryki i kukurydzę. 2. Całość składamy po skosie, tak żeby wyszedł rożek. Końce dociskamy widelcem. 3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W miseczce roztrzepujemy jajko. Za pomocą
kruche babeczkiKolejną warstwą jest Owocowe Ciasteczko , które kładziemy na pierwszy blat, cienko posmarowany kremem. Owocowe Ciasteczko stworzyłam specjalnie dla mojej siostrzenicy, która bardzo lubi ciasto na cakepops-y. To pomieszanie pasty owocowej i kruchego ciasta. Przepis znajdziesz klikając powyżej. Krem malinowy Teraz przyszedł czas na krem malimowy. Ja krem nakładałam workiem cukierniczym, aby uzyskać równą warstwę kremu. Jeśli nie chcesz używać(...)śmietanowo-owocowy na bazie mascarpone . Dzięki zawartości naturalnych owoców jest to mocno malinowy krem. Zachwyca nie tylko głębią smaku, ale również stabilnością. Uwaga: przygotowując ten krem, zrób trochę więcej pasty malinowej, będzie potrzebna potem. Środkowy blat biszkoptu i pasta malinowa. Na krem malinowy kładziemy środkowy blat biszkoptu. Nasączamy go przygotowanym wcześniej sokiem z cytryny. Następnie smarujemy odłożoną pastą z malin
SmartBake.plaside. To the same pan add finely chopped garlic, cook for a minute. Add tomato paste, cover with liquid and season well. Simmer, until thickens. Meanwhile cook the pasta. Place the cooked pasta into the sauce, mix well and check the seasonings. Place half of the pasta to the baking tray, add half of the cooked ingredients and sprinkle with(...)cheese. Add remaining pasta and the rest of cooked ingredients. Sprinkle with cheese and some breadcrumbs. Bake for about 20 minutes in 180C/350F or until golden on top. Enjoy
Lekcje w kuchnidodatkowo serem i bułką tartą. Zapiekać około 15-20 minut w 180C. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil na Facebooku: Lekcje w kuchni Chicken Broccoli Pasta Bake Recipe: approx. 250 g of pasta, approx. 400 g of cooked chicken, 1/2-3/4 of a small broccoli, 1 leek or one onion, 1-2 cloves of garlic, 1 carrot(...)tbsp of butter, 2 tbsp of flour, few heaping tbsp of grated cheese, few tsp of breadcrumbs seasonings to taste: salt, pepper, sweet and hot paprika, nutmeg Cook the pasta according to package instructions. Cook broccoli florets and chopped carrot, until al dente. Add 2 tbsp of butter to the pan and add finely chopped leek, followed
Lekcje w kuchnirobi wrażenie deseru. My uwielbiamy ciasto parzone czyli ptysie/eklerki nawet bez nadzienia. Tak po prostu smakuje nam samo upieczone ciasto. Zrobiłyśmy je w okrągłej formie a do środka włożyłyśmy pastę z prażonych migdałów Nutura , która według nas jest naturalnie, delikatnie słodka. Do gniazdka włożyłyśmy tym razem prawdziwe słodkości czyli migdały w czekoladzie przypominające jajeczka. Taki sposób pozwoli ograniczyć ilość cukru(...)deser wygląda pięknie i równie słodko 😍 Składniki: -200ml wody -60g oleju kokosowego -120g mąki kukurydzianej -20g skrobi ziemniaczanej -4 jajka Nadzienie -pasta orzechowa np. z migdałów Nutura (inny ulubiony krem/dżem) -migdały w czekoladzie lub czekoladowe jajeczka lub po prostu różne orzechy -kilka kostek czekolady (gorzkiej/deserowej/bez cukru itp) CIASTO PARZONE 1. Wodę
Candy Pandaspołówki. Wyjmij żółtka, rozgnieć je widelcem, dopraw solą i rozłóż do 3 miseczek. Do pierwszych dwóch dodaj 1-2 łyżki serka Almette śmietankowego i wszystko wymieszaj na pastę. Do ostatniej miski dodaj serek Almette z chrzanem i również wymieszaj z rozgniecionymi żółtkami. Ponadziewaj połówki jajek pastą, zrobioną z żółtek i Almette z chrzanem. Udekoruj je szczypiorkiem. Połowę pasty z żółtek(...)Almette śmietankowego zafarbuj sokiem z buraka. Ponadziewaj nią połówki jajek. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Pozostałą połowę pasty wymieszaj z płatkami chilli lub pieprzem cayenne i nią również nadziewaj połówki jajek. Serwuj od razu. Wersja Davida Moja wersja Almette #zostanwdomu z przyjemnością – odcinek 2 Wpis powstał w ramach współpracy Almette #ZOSTAŃ W DOMU Z PRZYJEMNOŚCIĄ! Post Jaja faszerowane
Poezja smakuostygniętej kawy 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 500ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 250g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 300g chałwy 2 łyżeczki pasty waniliowej z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii Dr.Oetkera 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie) Wierzch: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej(...)dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 6. Chałwę wyjąć z opakowania i pokruszyć ją rękoma, jak najdokładniej. Dobrze pokruszoną chałwę wsypać do kremu, dodać 2 łyżeczki pasty waniliowej i wymieszać dokładnie mikserem. Krem chałwowy spróbować, jeśli będzie za mało słodki wtedy dodać 1 łyżkę cukru pudru. Składanie tortu: 7. Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier
Mała Cukierenkawarto zaangażować dzieci. Dzięki nienapowietrzonej masie i pieczeniu w niskiej temperaturze sernik wychodzi równy i nie zapada się podczas pieczenia. Aby uzyskać naturalny, głęboki, waniliowy smak masy serowej, użyłam pasty waniliowej intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii od Dr. Oetker. Jest ona w formie żelu z mnóstwem ziarenek, dlatego nie rozrzedza mas i kremów. Sama naturalna esencja(...)zmielonego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego 250 g mascarpone (ewentualnie gęstej śmietanki 36%) 4 jajka + zachowane białko 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru lub ksylitolu 2 łyżeczki pasty waniliowej Dr. Oetker 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Składniki na masę wyjmujemy na 2 godziny przed pieczeniem z lodówki. Potem przygotowujemy spód. Kakao, mąkę i cukier puder mieszamy. Dodajemy pokrojone
Poezja smakupóźniej nafaszerować lub jeść polane majonezem i posypane na przykład rzeżuchą. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka: Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Jajka faszerowane pastą szpinakową Marmurkowe chińskie jajka Faszerowane jajka z musztardą Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką(...)Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka marynowane w curry Jajka marynowane w curry Czas przygotowania: 15 minut + czas marynowania Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo Marynata: 500 ml wody
Kulinarne przygody Gatitypostanowiłam powtórzyć. Farsze są z soczewicą, kaszą jaglaną, brokułem rzodkiewką, z rybą, pieczarkami, chrzanem, serkiem wiejskim i wiele wiele innych równie smacznych. I. Farsz z czerwonej soczewicy ( świetna jako pasta do kanapek przy większej ilości) 100 gram czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia ząbek czosnku 2 łyżki lekko uprażonych nasion słonecznika sól i pieprz do smaku nasiona(...)jaja na twardo rzeżucha ( ja polecam natkę kolendry) Z ugotowanych i przekrojonych na pół jaj wyjąć żółtka. Wyjąć miąższ z awokado, dodać roztarty czosnek i wasabi. Rozetrzeć na pastę. Faszerować połówki jajek. Posypać kolendrą lub rzeżuchą. Farsz z ogórka i rzodkiewki z wiejskim serkiem ( cottage cheese) 5 rzodkiewek pół ogórka obranego i pozbawionego pestek 2 - 3 łyżki serka
AZgotuj!