pasta - 16803 przepisów (strona:794/1121)

Babeczki bananowe z malinami 109

szklanka malin (ok. 120g), - ½ łyżeczki sody. Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 30 min. 2. Banany miksujemy razem z daktylami na gładką pastę. 3. Do bananów i daktyli dodajemy mleko, olej, mąkę, sodę i delikatnie mieszamy. 4. Masę przelewamy do foremek, dekorujemy malinami i pieczemy w 180⁰C przez ok. 20 min. Babeczki bananowe

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pasta z makreli 140

ogórek konserwowy (ok. 70g), - cebula (ok. 70g), - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g). Sposób przygotowania 1. Kroimy drobno cebulę i ogórka. 2. Mieszamy warzywa z makrelą i jogurtem naturalnym. Pasta jest bogata w: - kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 141 g   Energia: 158,1 kcal

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dietetyczne kotlety rybne 192

również. Rano dostałam jeszcze śniadanie: 200 ml domowego zakwasu z buraków, 200 ml wody z cytryną oraz 1 pokrojonego pomidora na liściu sałaty, mini kromeczkę chleba dukana i odrobinę pasty z soczewicy. Na drogę dostałam butelkę 330 ml soku wielowarzywnego. Po drodze wpadliśmy do sklepu i kupiliśmy mrożone filety z morszczuka, które miały czas aby odtajać. Morszczuka kupiłam z myślą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
MUSZELKI Z ŁOSOSIEM 131

ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzić i wystudzić. Do miski przełożyć ser, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojone oliwki, poszatkowany szczypiorek, jogurt.  Przyprawić pieprzem. Wymieszać. Przygotowaną pastą nadziewamy muszle. Na wierzch kładziemy zrolowanego łososia. Ozdabiamy koperkiem. Do przyrządzenia tej przystawki użyłam pieprzu kolorowego firmy RAFEX .  Mieszanka pieprzu czerwonego, czarnego i zielonego daje wspaniały aromat i intensywność

Prosto i Smacznie z Anetą
Bulion warzywny 133

próbujemy, doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem i przecedzamy przez sitko. Bulion gotowy :) P.S. Nie wyrzucjcie ugotowanych warzyw z bulionu! Można z nich zrobić np. sałatkę jarzynową, pasztet lub warzywną pastę

Zawsze głodna!
Marynowana papryka. 98

Bardzo lubię paprykę, więc staram się zamknąć jej smak w słoikach Marynowana papryka, to warzywa , które można dodać do sałatek, past czy surówek. SKŁADNIKI: 5 kg. papryki w różnych kolorach 2 papryczki chili  ZALEWA: 6 szklanek wody 1,5 szkl. 10% octu 1,5 szkl. oleju sojowego 1,5 szkl. cukru 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego

Kuchnia Beaty
Papryka faszerowana na obiad i nie tylko 166

również na imprezę Składniki (1/3 farszu została więc postanowiłam zrobić Bułki pizza) 5 małych papryk 0,5 kg mięsa mielonego 2 łyżki sosu teriyaki lub jasnego sojowego 1/2 łyżeczki pasty hariss (jeśli nie mamy to dajemy tabasco albo siekamy papryczkę chilli i dodajemy ja bezpośrednio na patelnie nie do mięsa) 1 łyżka ziół prowansalskich 1 średnia cebula 1 duży ząbek

Piekielna Kuchnia Pati
Masło z avocado 147

Rating: Masło z avocado to smarowidło do kanapek lub dodatek do przystawek. Pomysł na przygotowanie masła z avocado powstał z chęci przygotowania czegoś z avocado i

Magiczny Garnek
Kasza jaglana z pesto z rukoli 129

oraz rukolę przez 3-4 minuty. Doprawiam solą i pieprzem. Po tym czasie zawartość patelni przekładam do malaksera, dodaję parmezan, pestki dyni i miksuję całość na niezbyt gładką pastę. Pesto mieszam z ugotowaną kaszą i podaję z pomidorkami koktajlowymi i świeżą rukolą. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem naturalnym 171

Pysznie i zdrowo, chleb akurat wyjęłam z pieca więc będą kanapki. Wędzona makrela jest idealna na pasty, kilka dodatków w kilka minut i gotowe!. Składniki: - 1 wędzona makrela - 2 jaja ugotowane na twardo, najlepiej wiejskie - małe opakowanie jogurtu naturalnego, 180-200 ml - szczypiorek - sól - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy. Rybę obieramy ze skóry i wyjmujemy wszystkie ości. Makrelę

Apetyczna babeczka
Porady kulinarne: Przegląd składników do sushi 137

gotowej tubce lub w formie proszku, który należy wymieszać z niewielką ilością wody. Chociaz tak naprawdę wasabi nie ma nic wspólnego z chrzanem – niektórzy uważają, że smakuje podobnie. Pasta ma kolor zielonkawy, a samo wasabi jest dosyć ostre. Gari to marynowane płatki imbiru, które bardzo często towarzyszą sushi. Zazwyczaj płatki imbiru do sushi występują w kolorze jasnoróżowym, chociaż można spotkać

WojnaNaSmaki.pl
Pasta z wędzonego śledzia 137

cebulę kroimy bardzo drobniutką kosteczkę, dodajemy obrane mięso śledzi. Przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym,majonezem, wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.Wszystkie składniki rozgniatamy łyżką drewnianą łącząc w jednolitą masę. Tak zrobioną pastę podajemy z chrupiącym chlebem podsmażonym na patelni z niewielką ilością oleju. Smacznego

kgwjanczewo
Guacamole z orzechami 132

obieracie i pozbawiacie pestki, dodajecie posiekaną pietruszkę, czosnek, dymkę. Wszystko rozgniatacie widelcem, dodajecie Tabasco, sok z cytryny, orzechy posiekane dość drobno i doprawiacie solą. Wszystko mieszacie tak aby powstała pasta. Możecie podawać takie guacamole z pieczywem, grzankami czy ryżowymi krążkami.  Smacznego

Niezły Młynek
Tatar z łososia 158

łyżeczką oleju lnianego oraz szczypta soli i pieprzu. Małą miseczkę wykładamy folią spożywczą na samo dno układamy warstwę z łososiem następnie warstwę z ogórkiem i na samym wierzchu smarujemy pastą z awokado. Chłodzimy w lodówce i wykładamy przed podaniem na talerzyk, dekorujemy dowolnie. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Lemoniada waniliowa. Drink z serkiem homogenizowanym, galaretką i białą wódką 164

cytryny, bo serek się zwarzy! SKŁADNIKI 1 opakowanie (140g) serka waniliowego Danio 300ml gazowanego napoju cytrynowego typu Sprite, 7up 100ml dobrej białej wódki szklanka kostek lodu 0,5 łyżeczki pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego 1 opakowanie galaretki cytrynowej + 300ml wody

Karo in the Kitchen