pasta - 17303 przepisów (strona:788/1154)

Wołowina sriracha z pikatnym sosem curry z orzechów nerkowca. 141

marchewką, jarmużem i pomidorami). Składniki na sos: ½ szklanki orzechów nerkowca (namoczonych) 1 ząbek czosnku 1 łyżka imbiru 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki pasty curry ⅓ szklanki mięty ⅓ szklanki kolendry sól i pieprz Przygotowanie sosu. Wszystkie składniki blendujemy, aż do uzyskania jednolitego sosu. Meatballs możemy polać gotowym sosem tak, aby wszystkie składniki w misce się

PaleoLife
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 274

papryką. Kumin i kolendrę tłuczemy razem w moździerzu na pył, dodajemy do miseczki. Przeciskamy przez praskę obrany z łupinek czosnek, dodajemy 3 łyżeczki soli i całość mieszamy na gęstą pastę.   SPATCHCOOK Technika pieczenia mięsa na płasko, tzw. ‘spatchcook’, jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć

Karo in the Kitchen
Steki z serem pleśniowym jako przekąska 184

figi zmiękną. Całość ostudzić, przelać do blendera i rozdrobnić. Zblendowaną mieszankę umieścić ponownie w rondelku na małym ogniu i dodać cukier. Mieszać do rozpuszczenia cukru i zagęszczenia do formy pasty. The post Steki z serem pleśniowym jako przekąska appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Przepis na Naleśniki z Serem 548

zależy od tego jak wilgotny mam ser, ja dodaję około 4 łyżek, ser nie powinien być zbyt rzadki ale też nie suchy po dodaniu jogurtu, w konsystencji powinien przypominać pastę na kanapki  ). Dodaję cukier waniliowy, cukier (ilość cukru zależy od tego jak słodki chcemy ser) i całość dokładnie mieszam, po wymieszaniu możemy dodać rodzynki i jeszcze raz wymieszać

Uwaga Babcia Gotuje
Babeczki na 9 sposobów 185

zastąpić ją białą czekoladą rozpuszczoną z odrobiną słodkiej śmietanki. Drożdżowe bułeczki muffinkowe z czekoladą i jagodami goji Muffinki troszkę inaczej, bo z drożdżowego ciasta. Wytrawne muffinki z szynką i pastą jajeczną Ciekawy pomysł na kolację. Muffiny kawowo-waniliowe z czereśniami Czereśnie można zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami. Czekoladowe muffinki z czekoladą Coś dla wielbicieli czekolady. Kawowe muffinki z figami Pyszne połączenie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Curry z wieprzowiną i papryką 126

łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 żółta papryka 1 papryczka chili 400 ml mleczka kokosowego 100 ml wody lub bulionu 1 łyżeczka skórki z limonki 1 łyżka żółtej pasty curry 2 łyżeczki mielonego curry 2 ząbki Czytaj dalej... Artykuł Curry z wieprzowiną i papryką pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Sałatka z wędzonym pstrągiem i jajkiem 159

Uwielbiam wędzonego pstrąga. Najczęściej dodaję go do sałatek lub past kanapkowych. Oto jedna z moich propozycji. Składniki: 150 g wędzonego pstrąga 5 jajek 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki 4-5 korniszonów 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka łagodnej musztardy sól i pieprz do smaku Pstrąga podzielić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli. Następnie

Czerwień i błękit
Makaron Drwala 293

wystartować w konkursie organizowanym na durszlak.pl z marką Lubella. Temat makaronów na moim blogu zdawać by się mogło dość mocno eksploatowany, ale nic bardziej mylnego. Propozycji na pastę mam w głowie co nie miara, zresztą  chyba najlepiej oddaje to też hasło konkursowe "1000 osobowości, 1000 pomysłów jedna Lubella". Bardzo lubię rywalizację i lubię kiedy ktoś ocenia moje umiejętności. Dzięki

SMYKWKUCHNI
Burgery z kaszy jęczmiennej i buraków z oscypkiem 142

smaku. Wykonanie – pesto: Wszystkie składniki tj. rukolę, bazylię, natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory, orzechy i ser umieszczamy w blenderze, dodajemy oliwę lub olej sezamowy i miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby dolewamy jeszcze oleju. Następnie delikatnie solimy do smaku. Gotowym pesto smarujemy podpieczone wcześniej kromki chleba. Następnie układamy kotleciki z oscypkiem, dekorujemy sałatą i polewamy sosem grzybowym

Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane po włosku 124

suszonych pomidorów. Do żółtek dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską i starty ser. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Jajka faszerujemy pastą i ozdabiamy kaparami, serem i szynką

Kuchnia Bon Appetit
Grill - inspiracje i porady 159

zbiór przepisów na sałatki i warzywa, które świetnie nadają się na grilla. http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Grill http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Sa%C5%82atki 3. Żaden grill nie mógłby się odbyć, gdyby zabrakło dipów i past. Od czasu warsztatów z Karolem Okrasą i Lidl Polska , przygotowuję na grilla konfiturę z czerwonej cebuli, która wzbogaca smak każdego mięsa. http://kuchnialidla.pl/dorota-karol/kaczka-i-sery-francuskie/przepisy/karol-okrasa-kaczka-konfit-z-konfitura-cebulowa-i-puree-z-selera Obowiązkowo tzatzyki (przygotowane według instrukcji

Kuchnia Bon Appetit
Pasta z czerwonej soczewicy 87

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pasta z czerwonej soczewicy Składniki: Soczewica czerwona – 1 szklanka Przyprawa Garam masala – 1 łyżeczka Oliwa z oliwek – 4 łyżki Czosnek – 1 ząbek Wykonanie: Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem

Kuchnia Bon Appetit
Śniadanie od AleDobre.menu 108

pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza takiej kanapki to 382 kcal.    CALL ME VEGE VEGE - wegańska kanapka z bułki orkiszowej z pastą tofu, pomidorami i aromatyczną bazylią. Wartość odżywcza to 168 kcal.   SZYNKA BURAK ADVERTISING - kanapka z gotowanym burakiem na chlebie z samych ziaren. Wartość odżywcza to 427 kcal. Po spróbowaniu każdej

Kuchnia Bon Appetit
Pieczony batat z sosem cytrynowo-karczochowym 93

kupić w sklepie orientalnym albo zrobić samemu. Stanowi doskonały dodatek do sosów, marynat i koktajli, ale nie można dodać jej za dużo, bo w nadmiarze ma lekki posmak pasty do butów. Podobny sos robiła Trish Deseine, autorka przewodnika “ Paryskie Smaki ”, która słusznie jest nazywana Francuską Nigellą.   Składniki: 1 duży batat na osobę 50 g startego na tarce parmezanu

Ugotowane pozamiatane
Zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa mojej mamy, Wybór Zofii 185

characters, among them the title Sophie who had survived the concentration camp and managed to escape to the USA. The choice that she had had to make in the past is terrifying and judging it is impossible. The film was considered to have been anti-Polish by the Polish People’s Republic authorities. Therefore, Krystyna Janda who was supposed

Qlinarnie i Qlinarnie