pasta - 17303 przepisów (strona:779/1154)

"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 120

daktyli i wiele innych  śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo - jaglana,  z pieczonych buraków z malinami (chętnie, oj chętnie) i inne :-) dania główne: zapiekanka pasterska

kruche babeczki
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 113

pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. • Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać z resztą masy żółtkowej. Używać jako pasty do kanapek

To co kocham
Kopytka z bobu 111

sycący, ale też bardzo zdrowy i bogaty w białko. Ma konsystencję mączystą, podobną do ziemniaka. Można go więc wykorzystać w zupach, sałatkach, makaronach, pastach do chleba. Zapraszam do moich potraw z bobem! Składniki: • 1 kg bobu • 1 szklanka mąki – 150 g oraz do podsypania • 1 jajko • kilka listków bazylii

To co kocham
Pasta z czerwonej fasoli 86

Czasami zamiast tradycyjnej szynki i sera żółtego warto przygotować coś zupełnie innego. Moja pasta z fasoli jest sycąca, aromatyczna i szybko się ją robi. Z dodatkiem marynowanego ogórka idealnie nadaje się na śniadanie. Składniki: • 1 puszka fasoli czerwonej • sok z 1/2 cytryny • 1 ząbek czosnku • sól do smaku Wykonanie: • Fasolę odcedzić

To co kocham
Pasta fasolowa z chrzanem 140

przyjemnością wracam do mojego normalnego żywienia, chociaż rodzina tęskni za bigosem, sycącymi sałatkami i glutenowym ciastem. Wczoraj miałam ogromną ochotę na ostrą, fasolową pastę do chleba, chociaż chleba nie jadam. Delektowałam się nią w towarzystwie krążków ryżowych i ogórka kiszonego. Nie jest to danie niskokaloryczne, ale na ostatnie zimowe temperatury działa

To co kocham
Sałatka z brokuła i granatu 170

kubki smakowe. A że miałam w domu potrzebne składniki, stworzyłam sobie swoją wersję zielonej sałatki. Zapewniam, że smakuje tak jak wygląda! Jadłam ją również używając jako pasty do chleba… pychota! Można zrobić z niej piekne przekąski karnawałowe, takie minikanapki na jeden kęs. Składniki: • 1 większy brokuł • 1 mały owoc granatu • 200 g sera

To co kocham
Cupcake z malinami i białą czekoladą 161

minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Babeczki 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstraktu waniliowego) 2 szt. jajek 100 g masła (rozpuszczonego) 1 szklanka maślanki 200 g malin (mrożone lub świeże) 1 szt. pomarańczy (otartej skórki i wyciśniętego soku) Polewa

Wypieki i Rumieńce
Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży) 131

suszone pomidory, czosnek, pestki słonecznika, starty parmezan, chilli, sól oraz listki ziół jeśli używasz. Zmiksuj pulsacyjnie do rozdrobnienia składników. Na końcu dodaj olej i oliwę i zmiksuj na gładką pastę. W razie potrzeby dodaj więcej oliwy lub odrobinę wody. Pieczarki pokrój na plasterki. Piekarnik rozgrzej do 220 stopni C. W piekarniku umieść przystosowaną do piekarnika patelnię, patelnię do paelli

Chilli Czosnek i Oliwa
Halibut z pietruszkowo - cytrynową panierką 152

pieprz Wykonanie: włączyć piekarnik, nastawić na 180`C rybę skropić sokiem z cytryny, posolić w rozdrabniaczu zmiksować suchą, pokrojoną na kawałeczki bułkę. Dodać olej, posiekaną piertuszkę i zmiksować na pastę. Dodać skórkę otartą z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem masę podzielić na 4 części i rozłożyć na filetach. Docisnąć palcami. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wytrawny ryż z oliwkami, suszonymi pomidorami i indykiem 180

dodałam indyka.  Składniki: 3 kotlety z indyka 150 gramów (1 wreczek) ryżu 1 cebulka z dymką 4 suszone pomidory ok. 20-25 szt. oliwek zielonych (u mnie nadziewane pastą paprykową) 1 garść świeżej bazylii 2 ząbki czosnku 500 ml wywaru warzywnego (może być drobiowy) oliwa z oliwek przyprawa do kurczaka sól pieprz Najpierw kroimy w kostkę mięso, usuwając wcześniej

Szczęśliwa kuchnia
Marynowany camembert. 161

pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól olej lub oliwa Wykonanie: Serki przekroić na pół tak, aby uzyskać 4 cieńsze krążki. 1 mały ząbek czosnku rozetrzeć na pastę z 1/2 łyżeczki soli i natrzeć nią przekrojone powierzchnie camemberta. Cebulę pokroić na cienkie plasterki a chili na paski. Ułożyć w słoiku dopasowanym rozmiarem warstwy sera, cebuli i chili. Dodać

zadanie-gotowanie
Sernik daktylowo - waniliowy z musem żurawinowym ( bez pieczenia) 180

jogurtu naturalnego typu greckiego 3 łyżeczki żelatyny na 60 ml wody Na masę ciemną (Daktylową):  250 g sera białego co najmniej dwukrotnie zmielonego 3 czubate łyżki pasty daktylowej  2 łyżki ciemnego cukru trzcinowego Muscovado 125 g jogurtu greckiego 3 łyżeczki żelatyny na 60 ml wody Mus żurawinowy :  40 g konfitury żurawinowej  330 ml śmietanki kremówki

vaniliowoczekoladowa
Kalmary duszone w wolnowarze 170

dalej, aż będą dobre. Inspiracją był przepis z  tej  strony składniki 700 g oczyszczonych krążków kalmarów 2 cebule pokrojone w plasterki 5 ząbków czosnku, posiekane 1 łyżka pasty pomidorowej 100 ml czerwonego wina 400 g pomidorów z puszki 3 łyżeczki kaparów (ok 20 g) 80 g oliwek bez pestek 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka rozgniecionych nasion kopru włoskiego

Stare Gary
Ramen wegetariański 90

pysznym wariantem. Ramen w sumie trudno nazwać zupą (mimo, że tak jest oryginalnie zaklasyfikowany). Jest to raczej gęsta, pożywna mieszanka warzyw, z kapustą i grzybami shitaake na czele, doprawiona pastą miso i zalana bulionem (ale tylko do wysokości składników). Jeżeli podacie to danie z jajkiem na miękko to może ono posłużyć jako samodzielny obiad

Milion Smaków
Pikantna zupa z czerwoną soczewicą 128

ząbki czosnku 2 puszki pomidorów bez skóry 500 ml bulionu drobiowego, warzywnego lub wody 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku' 1 łyżeczka curry ( lub pasta curry ) 1/3 łyżeczki chili lub łyżeczka ostrego sosu paprykowego sól, pieprz oliwa do smażenia Wykonanie: W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć  pokrojoną w kostkę cebulę

kolorowotorcikowo