pasta - 17303 przepisów (strona:780/1154)

Dip bakłażanowy 160

bakłażanowy to zdecydowanie najprostsze danie tego tygodnia . Mam jednak przeczucie, że będę często do niego wracał. Może lekko modyfikując przepis, bo pasta z upieczonego bakłażana jest wdzięczną bazą do eksperymentowania z dodatkowymi składnikami. Być może jednak nieprzekombinowane wersje są najlepsze i nie ma co przesadzać z ilością tych hipotetycznych dodatków. Pewnie tak. Jeżeli ktoś czytał (lub nawet wypróbował) przepis

zadanie-gotowanie
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 144

sobie paczuszka: Zawartość zestawu: 1 szt. Dobry Smak Kuchta a 40 g - Kompozycja przypraw grubo zmielonych do różnych pieczeni, mielonek, pierogów, faszerowanych mięs, "prasowanek", pasztetów, domowych smalczyków i past mięsnych. Zawiera suszone grzyby (grube kawałki)  i smażoną cebulę. 1 szt. Dobry Smak Jager Mix a 40g - Bardzo kolorowa a także smaczna kompozycja naturalnych przypraw bardzo grubo rozdrobnionych

Różowa kuchnia
37 najlepszych przepisów na listopad 151

czarną rzepę, pasternak i topinambur, seler, skorzonerę. Zapraszam do wspólnego, listopadowego gotowania! Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka

Moja smaczna kuchnia
Pasta jajeczna z tuńczykiem 576

Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:).  2 puszki tuńczyka w oleju 7 jajek 1 pęczek drobnego szczypiorku 1 cebula czerwona 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy

Szefowa kuchni
koreczki z pastą rybną 168

cebuli łyżka majonezu sól, pieprz Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na kromkach chleba ułożyć sałatę, posmarować pastą rybna, przyłożyć sałatą i kolejną kromką chleba. Na wierzchu położyć po kawałku sałaty i pomidorki, rzodkiewki lub oliwki, Nadziać na wykałaczkę. Pokroić na małe kwadraciki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Beef Wellington – wołowina w cieście 179

oliwy i obsmaż polędwice z każdej strony aż nabierze brązowego koloru i następnie ją odłóż. Wymieszaj musztardę z pół łyżeczki soli i grubo zmielonego pieprzu oraz posiekanym rozmarynem. Otrzymaną pastę rozsmaruj dokładnie po całości polędwicy. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć grzyby. Dodaj pieprz, sól dla smaku i smaż aż wyparuje nadmiar wody około 10-15 min. Wyłóż do miseczki

Niezły Młynek
Focaccia 135

woli! :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC z grzałką góra-dół Czas - ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, podana z dobrą oliwą z oliwek czy pastą z suszonych pomidorów lub pesto, ale na zimno jest równie wyśmienita. Po wystygnięciu przechowujcie ją przykrytą folią spożywczą lub lnianą ściereczką, by nie straciła świeżości. Smacznego

Cooking Monster
Tort dla Jacka Skellingtona 216

miękkiego masła 200 g serka kremowego 100 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 40 g orzechów włoskich dodatkowo: 300 g marcepanu plastycznego czarny barwnik spożywczy w paście Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Dodać starty na dużych oczkach marcepan i skórkę z pomarańczy, połączyć. Mąkę przesiać z proszkiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 28.10.2016r. 166

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 1 2 przepisów.  Arek Zupa z bocznikami   Joanna  Błyskawiczna pasta z kurczaka alla dip Diana  Kopytka z sosem grzybowym   Marta  Deser budyniowy z bitą śmietaną   Kasia Kaszotto pomidorowe z tuńczykiem   Magdalena  Ciastka francuskie z jabłk iem Agnieszka  Bananowo - cynamonowe naleśniki

Magiczne Życie Marty
Dahl z czerwonej soczewicy 121

danie rodem z Indii, którego głównymi składnikami są oczywiście czerwona soczewica oraz mleczko kokosowe i mieszanka przypraw, którą można stworzyć samemu lub użyć gotowej, na przykład w formie pasty, tak jak ja to zrobiłem tym razem. Sama nazwa dahl oznacza strączki, więc de facto dahl mógłby być również z fasoli czy innych odmian soczewicy, natomiast najlepiej do tego się nadaje

Blendman
Jaglanka czekoladowo-orzechowa 116

kiedy prowadzę bloga mam bardzo rzadko okazję zjeść jaglankę, a wcześniej robiłem to niemalże każdego poranka. Jest to spowodowane chęcią próbowania nowych past, m.in. tych, które widzicie i będziecie mogli zobaczyć na łamach bloga. Od kilku dni jednak chodziła za mną królowa kasz i wreszcie jej uległem. Już ładne kilka dni nie gościła na moim stole, a tu nagle

Blendman
Duńskie tosty z serem i szynką 85

resztki żółtego sera – resztki szynki – 50-60g miękkiego masła W misce łączymy masło z jednym żółtkiem i dodajemy pokrojone w drobną kostkę ser i szynkę. Powstałą pastą z masła, sera i szynki smarujemy kanapki. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Szybko Tanio Smacznie
Pieczony łosoś w marynacie musztardowo-jogurtowej 131

musztardę sarepską – jogurt grecki W celu stworzenia marynaty należy wymieszać musztardę z jogurtem w proporcji 2:1 (2 łyżki musztardy i 1 łyżka jogurtu). Następnie tak przygotowaną pastą natrzyjcie kawałki łososia. Ułóżcie w żaroodpornym naczyniu papier do pieczenia, a następnie połóżcie na nim rybę. Tak przyrządzone danie trzeba zapiekać przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Mam nadzieję

Szybko Tanio Smacznie
Domowe pesto z rukoli 126

cały proces), płatki migdałowe i przyprawy umieśćcie w blenderze. Miksujcie aż całość będzie rozdrobniona. Parmezan pokrójcie w mniejsze plastry i razem z odrobiną oliwy dodajcie go do otrzymanej zielonej pasty. Całość raz jeszcze utrzyjcie do otrzymania w miarę jednolitej konsystencji – możliwe, że będziecie musieli dodać więcej oliwy. I nie oszukujmy się, takiej gładkiej konsystencji jak w pesto ze słoika

Szybko Tanio Smacznie
Smalec z fasoli 145

Smalec wpisuje się nieodłącznie w „dobre praktyki” ze strony restauracji w stosunku do klienta na Podhalu. Przychodzisz na obiad z rodziną? Dostajesz na starcie

Blendman