pasta - 17303 przepisów (strona:772/1154)

54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 333

szpinaku 47. Sorbet z winogron 48. Przekąska z białej rzodkwi z farszem z groszku 49. Placki z kaszy jaglanej z łososiem i jogurtem 50. Chrupki z ciecierzycy 51. Pasta z pieczonej papryki i masła orzechowego 52. Jaglane a’la Raffaello 53. Parówki w cieście francuskim 54. Trufle czekoladowe Artykuł 54 przepisy na Sylwestrowe przekąski pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
10 pysznych sylwestrowych przekąsek vol. 2 271

wybierze coś dla siebie. Pod każdym zdjęciem znajduje się opis, klikając w niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Carpaccio z buraka ze śledziem _______________________________ #2 Jajka faszerowane pastą z awokado _______________________________ #3 Kokosanki _______________________________ #4 Sałatka z jarmużem _______________________________ #5 Sałatka z mozzarellą _______________________________ #6 Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą _______________________________ #7 Sałatka z szynką i sosem czosnkowym _______________________________ #8 Serowy chlebek ze szczypiorkiem

Kolejny blog o gotowaniu
Sylwestrowe menu z Lidl. Przepis na jajka z krewetkami 220

Dipy, koreczki, hummus, soczyste oliwki, steki maminha  Lidl stek i Prosecco.  Aby dobrze się bawić przygotowano dla nas kolorowe gadżety sylwestrowe. Więc będzie zabawa!!! Przygotowałam dla Was pastę jajeczna z krewetkami   4 jaja  100 g mrożonych krewetek koktajlowych łyżka masła sok z cytryny 1 łyżka serek Philadelfia  1 łyżeczka musztardy (żółtej amerykańskiej lub Dijon) sól

AZgotuj!
Tort Red Velvet urodzinowy 279

serwatki 360 g pszennej mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 450 g cukru 1 łyżka kakao ½ łyżeczki soli 2 duże jajka 350 ml oleju 1 łyżka winnego octu ¼ łyżeczki waniliowej pasty 2 łyżeczki czerwonego barwnika otarta skórka z cytryny Krem 300 g twarożku lub serka ricotta 250 g masła 200 g białej czekolady 50-100 g cukru pudru wedle smaku

codojedzenia
Hummus 178

minut W tym czasie posiekać czosnek, a warzywa pokroić w słupki Ugotowaną ciecierzycę odcedzić i opłukać Dodać tahinę, czosnek, sok z cytryny i bardzo dokładnie zblendować na gładką, jednolitą pastę Następnie, powoli i porcjami, dodawać lodowatą wodę i blendować ok. 2 minut do całkowitego połaczenia masy Gotowy hummus włożyć do lodówki i schłodzić Przełożyć do miseczki, skropić oliwą z oliwek

Szczęśliwa kuchnia
Hummus 178

minut W tym czasie posiekać czosnek, a warzywa pokroić w słupki Ugotowaną ciecierzycę odcedzić i opłukać Dodać tahinę, czosnek, sok z cytryny i bardzo dokładnie zblendować na gładką, jednolitą pastę Następnie, powoli i porcjami, dodawać lodowatą wodę i blendować ok. 2 minut do całkowitego połaczenia masy Gotowy hummus włożyć do lodówki i schłodzić Przełożyć do miseczki, skropić oliwą z oliwek

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Potrawy na Sylwestra 2016 192

rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą

Codzienne Gotowanie
Zdrowe ciasto kawowo-korzenne (FIT) 1004

rondelku i zalać wodą. Całość gotować (na małym ogniu) 10 minut, a następnie zblendować na gładką masę. Miękki olej kokosowy należy utrzeć z cukrem i kolejno z jajkami oraz pastą z daktyli. Mąkę połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia - po czym stopniowo dodać do pozostałych składników i  dokładnie wymieszać. Ciasto przelać formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić

Di gotuje
Warsztaty świąteczne z Agatą Wojdą i degustacja win niemieckich 168

orzechowy, odrobinę miodu i soli. Przygotowujemy dodatek ziemniaczane pure. W osolonej wodzie gotujemy do miękkości ziemniaki. Przecieramy przez maszynę do pure lub bardzo dokładnie ugniatamy. Dodajemy masło, śmietanę, pastę z dorsza, otartą skórkę z 1 cytryny i pomarańczy, sok cytrynowy i wyrabiamy na gładkie i kremowe pure. Rozgrzewamy piekarnik do 200C, rybę lekko solimy i układamy na blaszce wyłożonej papierem

karmelowy
Bułeczki drożdżowe z soczewicą i suszonymi pomidorami 114

passaty pomidorowej 80 ml oleju (użyłam oleju z suszonych pomidorów)   0/5 czerwonej cebuli łyżka oleju z suszonych pomidorów 3 łyżki passaty pomidorowej 100 g czerwonej soczewicy 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów ząbek czosnku Drożdże mieszamy z cukrem i czekamy aż się rozpuszczą. Dodajemy łyżeczkę mąki, łyżkę ciepłej wody i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy do mąki wraz

Mienta blog
“40 przepisów Królowej Fasoli” – recenzja 141

swojego dzieciństwa pani Joanna. Są też oczywiście sałatki, zupy i drugie dania z wykorzystaniem fasoli. Co bym ugotowała z tej książki? Ciekawie wygląda oryginalna owocowa sałatka z fasoli, pasta do chleba z fasolą i chrzanem, pasztet ze śliwką, fasola w panierce, pierogi z nadzieniem z fasoli, babka ziemniaczana z fasoli, tort z fasoli i ciasto fasolowe z bakaliami. Chyba zakocham

Ugotowane pozamiatane
Zupa dyniowa z gruszką i cebulowymi krążkami 132

przede wszystkim jako fanka dyni czuję się w obowiązku szybko naprawić to przeoczenie. Zupa dyniowa gości u mnie bardzo często. Moja ulubiona wersja to ostra dyniówka z pastą curry i dodatkiem mleka kokosowego. Czasem też robię dyniową z pomidorami, na sposób marokański z dodatkiem kminu rzymskiego, do której czasem dodaję soczewicę. Jednak żadna z tych wersji nie jest dla Emilki

Cooking for Emily
Syrop daktylowy 207

wcześniej wspomniałem, możemy go użyć jako zamiennik dla miodu w wielu przepisach. Świetnie również sprawdzi się w koktajlach -> przepisy na koktajle (zwłaszcza w towarzystwie bananów), jak i słodkich pastach. Co z przechowywaniem? W lodówce spokojnie może postać ponad tydzień, ale u mnie zazwyczaj nie przetrwa nawet kilku godzin, bo od razu mam dla niego masę zastosowań. Artykuł Syrop daktylowy

Blendman
Krajanka pomarańczowo-migdałowa 123

wyczuwalne, osobiście jednak wolę bardziej miękkie ciasta. Ciasto: 350g mąki pszennej 1 szczypta soli 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego lub łyżeczka pasty waniliowej 200g masła( zimnego) 1 jajko Nadzienie: 150g drobno mielonych migdałów 100g cukru otarta skórka z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy ( około 100 ml) Lukier: 100g cukru pudru

Smaki Na Talerzu
Kruche rogaliki budyniowe 152

przygotowania 10 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 40 min Składniki 220 g mąki pszennej 110 g miękkiego masła 95 g cukru 40 g budyniu waniliowego 1 łyżeczka pasty waniliowej 2 żółtka 2 łyżki mleka Dodatkowo cukier puder Przygotowanie Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy posiekane masło i pozostałe składniki. Zagniatamy jednolite ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki

Wędrówki po kuchni