pasta - 16803 przepisów (strona:765/1121)

Pasta z wędzonej makreli i rzodkiewek 108

Błyskawiczna pasta z wędzonej makreli, podana ze świeżym pieczywem, to dobra opcja na przekąskę dla niespodziewanych gości. Koniecznie zróbcie jej nieco więcej żeby została na śniadanie

Milion Smaków
Roladki szparagowe z pastą Wasabi i karczochami 114

200C Prażymy pieczarki na patelni nie dodając oleju , Wszytko posypujemy parmezanem potartym na drobnych oczkach Sos Wasabi. W Polsce jest wręcz niedostępny korzeń wasabi (możemy już kupić pastę gotową )albo ja zrobić To nie jest nic innego jak Japoński chrzan więc śmiało możemy go zastąpić ścieramy korzeń ,dodajemy majonez, albo jogurt naturalny ,Oliwę z oliwek ,wszytko bledujemy

Viola cooks with passion
Dżem wiśniowy/ Sok z wiśni 197

moich ulubionych. Łapcie ostatnie sztuki wiśni i wykorzystajcie poniższy przepis.  3 kg wiśni 30 dag do 50 dag cukru wanilia w lasce (1 laska) lub w postaci pasty (2 łyżeczki) Wiśnie wydrylować, zasypać połową cukru, dodać wanilię i gotować na małym ogniu dość często mieszając. Gotować około 1,5 h. Wyjąć laskę wanilii. Następnie odlać nadmiar soku wiśniowego

Humanistka w kuchni
Pieczarki nadziewane szpinakiem, chorizo i kremem z nerkowców. 123

krokiem jest połączenie składników na patelni ze szpinakiem (jeśli świeży to blendujemy), drobno pokrojonej papryczki chilli, wciśniętego czosnku oraz kremu z orzechów nerkowca. Wszystko razem dobrze mieszamy. Tak przygotowaną pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z pieczarek łyżeczką usuwamy ogonki. Nadziewamy je naszą masą i plasterkami pomidorków koktajlowych, układamy w brytfannie. Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Serwujemy

PaleoLife
Masełko "Raffaello" 151

Pasta do chleba o smaku pralinek raffaello? Czemu nie, przecież połączenie migdałów i kokosa to właśnie ten smak. Jeśli znudziło Ci się tradycyjne masełko z orzeszków ziemnych, przygotuj wersję kokosową. Krem raffaello jest bardzo prosty w przygotowaniu, a smak powali największego sceptyka kokosa. Kanapki w wersji na słodko to propozycja nie tylko dla dzieci. Masełko raffaello można wykorzystać również

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowe muffiny z kremem malinowym 119

łyżeczki żelatyny (ok. 15 g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 30 min. 2. Banany miksujemy razem z daktylami (bez wody) na gładką pastę. 3. Do bananów i daktyli dodajemy mleko, olej, mąkę, kakao, sodę i delikatnie mieszamy. 4. Masę przelewamy do foremek i pieczemy w 180⁰C przez ok. 30 min. 5. Miksujemy maliny

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto cappuccino z nutellą na herbatnikach 438

łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wody w temperaturze pokojowej 300g nutelli 600g śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru wanilinowego 16g 1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam o smaku orzechowym 100ml gorącej wody Do nasączenia: 1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam

Mała Cukierenka
Krewetki królewskie tandori 147

podaje się je zawijane np. w szynkę, można także przyrządzać z nich szaszłyki lub przekąski kanapkowe. Krewetki są dodatkiem wielu gotowych dań mrożonych. Są też doskonałym składnikiem zup, sosów, past z makaronami, z ryżem oraz sałatek. Krewetki królewskie tandori. Składniki: - ok. 500g krewetek królewskich (miałam mrożone, bez pancerzyków, oczyszczone) - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 4 łyżeczki przyprawy tandori masala - ½ łyżeczki chilli

mojewypiekiinietylko
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 152

minut.  Sos warzywny studzimy, jest już dość gęsty i teraz dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.  Papryki nadziewamy pastą, przykrywamy kapelusikami, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym bądź dużym garnku, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, na średnim ogniu około 25-30 minut. Uważając aby papryka nam się nie rozgotowała

Kulinarne Fantazje Marioli
„Retro Warzywa” – recenzja 121

wolnego czasu i chwilę zapomnienia w kuchni ☺ Oczywiście efekty sami będziecie mogli sprawdzić na blogu☺ JUŻ WKRÓTCE.   PHAD THAI Z JARMUŻEM, KURCZAKIEM ORAZ MAKARONEM RYŻOWYM Z JAJKIEM I PASTĄ TAMARYNOWĄ

Ania i Marcin gotują
GRILL WAY BAR - test nowej burgerowni w Gdyni 152

odciążenie obsługi od zmywania ;) Przygodę z lokalnym Amerykańskim Burgerem rozpoczęłam od jego wersji Fit z bułką otrębową . Grillowanej wołowinie  towarzyszyła tu rukola , sałata , czerwona cebula , świeży ogórek i pasta paprykowa . Ta ostatnia nadawała bułce odrobiny "mokrości", gdyż cały zestaw pozbawiony był kalorycznego sosu. Kotlet wołowy , niezbyt gruby, wytopiony został z tłuszczu podczas grillowania do wyśmienitej, równomiernie wysmażonej konsystencji. Dodatki

Grunt to przepis!
Spaghetti alla Carbonara 214

Carbonara wcale nie jest włoską potrawą. Co nie zmienia faktu, że każda bardziej lub mniej szanująca się włoska restauracja ma ją w swojej ofercie. Gości również

Jacob Tastes
Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka w kukurydzianej panierce z bawarską nutą 271

pyszny katchup od Develey i domowy sos czosnkowy. Idealny obiad, który znikł w mgnieniu oka.  O musztardzie bawarskiej od Develey pisałam Wam już przy okazji publikacji wpisu na pastę kanapkową . Dziś podzielę się z Wami moją opinią na temat Ketchupu Premium Develey . Tak jak w przypadku musztardy firma Devley umieściła swój produkt w szklanym opakowaniu w kształcie kieliszka, który

Słodkie okruszki
Bułeczki z ajvarem 167

Idealne połączenie na świeże bułeczki i wykorzystanie ajvaru, czyli pasty paprykowobakłażanowej. Same bułki mają jedynie delikatny posmak paprykowy, wręcz niewyczuwalny. Skorzystałam z proporcji z tego przepisu , a wychodzi z nich 8 małych bułeczek.  Duża szklanka to 400 ml. 1 duża szklanka mąki pszennej 450 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki letniej wody 20 gram drożdży 1 łyżeczka cukru

Czerwony Gupik
KRAKERSY Z BURAKÓW zdrowa przekąska 260

papier do pieczenia, przykryłam drugą warstwą papieru i rozwałkowałam. Zdjęłam górną warstwę papieru i pokroiłam ciasto w kostkę. Wsadziłam do piekarnika nagrzanego do 180c na 15min. Ostudziłam. Podałam z pastą z awokado

Kasia Sarna