pasta - 16803 przepisów (strona:761/1121)

Bezglutenowe knedle z truskawkami 94

Nutrifree i był to strzał w 10 :) Knedle smakują naprawdę wyśmienicie. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 1,5 szklanki Mixu do pierogów Nutrifree (Mix per Pasta Fresca) sól 1 kg średnich truskawek (umytych i odszypułkowanych)  Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Przestudź i obierz. Ziemniaki przepuść przez praskę lub zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach

Kuchnia bezglutenowa
Wołowina sriracha z pikatnym sosem curry z orzechów nerkowca. 131

marchewką, jarmużem i pomidorami). Składniki na sos: ½ szklanki orzechów nerkowca (namoczonych) 1 ząbek czosnku 1 łyżka imbiru 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki pasty curry ⅓ szklanki mięty ⅓ szklanki kolendry sól i pieprz Przygotowanie sosu. Wszystkie składniki blendujemy, aż do uzyskania jednolitego sosu. Meatballs możemy polać gotowym sosem tak, aby wszystkie składniki w misce się

PaleoLife
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 262

papryką. Kumin i kolendrę tłuczemy razem w moździerzu na pył, dodajemy do miseczki. Przeciskamy przez praskę obrany z łupinek czosnek, dodajemy 3 łyżeczki soli i całość mieszamy na gęstą pastę.   SPATCHCOOK Technika pieczenia mięsa na płasko, tzw. ‘spatchcook’, jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć

Karo in the Kitchen
Steki z serem pleśniowym jako przekąska 178

figi zmiękną. Całość ostudzić, przelać do blendera i rozdrobnić. Zblendowaną mieszankę umieścić ponownie w rondelku na małym ogniu i dodać cukier. Mieszać do rozpuszczenia cukru i zagęszczenia do formy pasty. The post Steki z serem pleśniowym jako przekąska appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Przepis na Naleśniki z Serem 546

zależy od tego jak wilgotny mam ser, ja dodaję około 4 łyżek, ser nie powinien być zbyt rzadki ale też nie suchy po dodaniu jogurtu, w konsystencji powinien przypominać pastę na kanapki  ). Dodaję cukier waniliowy, cukier (ilość cukru zależy od tego jak słodki chcemy ser) i całość dokładnie mieszam, po wymieszaniu możemy dodać rodzynki i jeszcze raz wymieszać

Uwaga Babcia Gotuje
Babeczki na 9 sposobów 178

zastąpić ją białą czekoladą rozpuszczoną z odrobiną słodkiej śmietanki. Drożdżowe bułeczki muffinkowe z czekoladą i jagodami goji Muffinki troszkę inaczej, bo z drożdżowego ciasta. Wytrawne muffinki z szynką i pastą jajeczną Ciekawy pomysł na kolację. Muffiny kawowo-waniliowe z czereśniami Czereśnie można zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami. Czekoladowe muffinki z czekoladą Coś dla wielbicieli czekolady. Kawowe muffinki z figami Pyszne połączenie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Curry z wieprzowiną i papryką 118

łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 żółta papryka 1 papryczka chili 400 ml mleczka kokosowego 100 ml wody lub bulionu 1 łyżeczka skórki z limonki 1 łyżka żółtej pasty curry 2 łyżeczki mielonego curry 2 ząbki Czytaj dalej... Artykuł Curry z wieprzowiną i papryką pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Sałatka z wędzonym pstrągiem i jajkiem 150

Uwielbiam wędzonego pstrąga. Najczęściej dodaję go do sałatek lub past kanapkowych. Oto jedna z moich propozycji. Składniki: 150 g wędzonego pstrąga 5 jajek 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki 4-5 korniszonów 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka łagodnej musztardy sól i pieprz do smaku Pstrąga podzielić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli. Następnie

Czerwień i błękit
Makaron Drwala 291

wystartować w konkursie organizowanym na durszlak.pl z marką Lubella. Temat makaronów na moim blogu zdawać by się mogło dość mocno eksploatowany, ale nic bardziej mylnego. Propozycji na pastę mam w głowie co nie miara, zresztą  chyba najlepiej oddaje to też hasło konkursowe "1000 osobowości, 1000 pomysłów jedna Lubella". Bardzo lubię rywalizację i lubię kiedy ktoś ocenia moje umiejętności. Dzięki

SMYKWKUCHNI
Burgery z kaszy jęczmiennej i buraków z oscypkiem 136

smaku. Wykonanie – pesto: Wszystkie składniki tj. rukolę, bazylię, natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory, orzechy i ser umieszczamy w blenderze, dodajemy oliwę lub olej sezamowy i miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby dolewamy jeszcze oleju. Następnie delikatnie solimy do smaku. Gotowym pesto smarujemy podpieczone wcześniej kromki chleba. Następnie układamy kotleciki z oscypkiem, dekorujemy sałatą i polewamy sosem grzybowym

Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane po włosku 121

suszonych pomidorów. Do żółtek dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską i starty ser. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią. Jajka faszerujemy pastą i ozdabiamy kaparami, serem i szynką

Kuchnia Bon Appetit
Grill - inspiracje i porady 156

zbiór przepisów na sałatki i warzywa, które świetnie nadają się na grilla. http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Grill http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Sa%C5%82atki 3. Żaden grill nie mógłby się odbyć, gdyby zabrakło dipów i past. Od czasu warsztatów z Karolem Okrasą i Lidl Polska , przygotowuję na grilla konfiturę z czerwonej cebuli, która wzbogaca smak każdego mięsa. http://kuchnialidla.pl/dorota-karol/kaczka-i-sery-francuskie/przepisy/karol-okrasa-kaczka-konfit-z-konfitura-cebulowa-i-puree-z-selera Obowiązkowo tzatzyki (przygotowane według instrukcji

Kuchnia Bon Appetit
Pasta z czerwonej soczewicy 83

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pasta z czerwonej soczewicy Składniki: Soczewica czerwona – 1 szklanka Przyprawa Garam masala – 1 łyżeczka Oliwa z oliwek – 4 łyżki Czosnek – 1 ząbek Wykonanie: Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem

Kuchnia Bon Appetit
Śniadanie od AleDobre.menu 106

pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza takiej kanapki to 382 kcal.    CALL ME VEGE VEGE - wegańska kanapka z bułki orkiszowej z pastą tofu, pomidorami i aromatyczną bazylią. Wartość odżywcza to 168 kcal.   SZYNKA BURAK ADVERTISING - kanapka z gotowanym burakiem na chlebie z samych ziaren. Wartość odżywcza to 427 kcal. Po spróbowaniu każdej

Kuchnia Bon Appetit
Pieczony batat z sosem cytrynowo-karczochowym 85

kupić w sklepie orientalnym albo zrobić samemu. Stanowi doskonały dodatek do sosów, marynat i koktajli, ale nie można dodać jej za dużo, bo w nadmiarze ma lekki posmak pasty do butów. Podobny sos robiła Trish Deseine, autorka przewodnika “ Paryskie Smaki ”, która słusznie jest nazywana Francuską Nigellą.   Składniki: 1 duży batat na osobę 50 g startego na tarce parmezanu

Ugotowane pozamiatane