pasta - 16803 przepisów (strona:764/1121)

MOUSSAKA 127

niszczy smaku potrawy. Trochę zabawy podczas gotowania jest, ale efekt końcowy jest naprawdę smaczny i warto spędzić ten czas w kuchni :) Moussaka is a Greek lasagna only instead of pasta we have vegetables. The sauce itself has also a bit different seasoning than in Italian cuisine, but the rule is the same – a layer of vegetables, a layer

Martyna Cooks
Ulubieńcy lipca i sierpnia 116

poście będzie wyjątkowo dużo jedzenia, a mało kosmetyków, ale myślę, ze to akurat na plus :). Bez zbędnego przedłużania zapraszam do ulubieńców :) Pierwszym ulubieńcem, a raczej ulubieńcami są pasty na kanapki, które niedawno pojawiły się w Lidlu. Z czterech dostępnych opcji najbardziej zasmakowały mi dwie - z wędzonym tofu i z warzywami. Obydwie są pyszne i warte wypróbowania. Kolejnymi ulubieńcami

wegujemy
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 115

kalorii i już od rana dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów, do sandwicza włóż warzywa (pomidora, paprykę lub zielonego ogórka), chude mięso (polędwica z indyka, pierś kurczaka) i np. pastę z awokado. W opiekanej kanapce może znaleźć się też jajko ugotowane na twardo, wędzona ryba, sałata, żółty ser (od czasu do czasu, bo najlepiej go nie zapiekać). Pożywne grzanki możesz

Codogara
Jak jeść więcej warzyw? Moje 7 sposobów. 123

porcje warzyw/całość Frytki z dyni   = 6 porcji/całość Kotlety z czerwonej kapusty   = 1 porcja/szt Papryka faszerowana soczewicą = 2 porcje/szt Placki z buraków i cukinii = 1 porcja/szt Pasta kanapkowa z bobu   = 5 porcji/całość

Powiedz dietom nie
Pasta paprykowa do słoików na zimę 117

sosów, do makaronu, co wam tylko przyjdzie do głowy. Taki przykład na szybki obiad jak nic wam się nie chce: gotujecie makaron, podsmażacie czosnek, do czosnku dodajecie tę pastę paprykową, do całości dodajecie ugotowany makaron i całkiem konkretna wyżerka gotowa.       Potrzebujemy: 2 kg papryki czerwonej 2 papryczki chili (ok. 28 g) 0,5 kg pomidorów

Marder&Marder Manufacture
PASTA ZIOŁOWA DO KANAPEK Z GRUSZKĄ 140

Smaczna pasta do kanapek ,pachnąca mięta , majerankiem i GRUSZKĄ.Cudowne smaki zamknięte w ziołowym twarogu.Zdrowy,lekki,i fantastyczne smarowidło. Składniki na jedną porcję `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dag.twarogu 20ml.jogurtu naturalnego lub jak kto woli śmietanki 1/łyżeczki ziół(suszona rozdrobniona mięta,majeranek,szałwia,kminek mielony). 0.5 gruszki zmiksowanej sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Twaróg rozetrzeć ze śmietaną,posolić,dodać zioła ,zmiksowaną małą obraną gruszkę, wymieszać.Podawać do kanapek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Roladki z bakłażana faszerowane serem feta 166

sucho". Plastry upieczonego bakłażana odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować farsz - fetę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem, dodać oliwę, zioła i wszystko dokładnie wymieszać, aby powstała gęsta pasta, jeżeli masa jest zbyt sucha dodać odrobinę oliwy i/lub soku z cytryny.  Plastry bakłażana ułożyć na desce, nakładać na nie niewielką ilość farszu i rolować od węższej strony. Spiąć wykałaczkami

Codzienne Gotowanie
Spaghetti z soczewicą i sosem pomidorowo-marchewkowym 104

Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki, która ostatnio trafiła w nasze ręce. To „Strączki” Marii Banach, gdzie znajdziemy prawie setkę przepisów ze

Kuchenne Wariacje
Ketchup pomidorowo-śliwkowy. 95

Niedawno u mojej znajomej i dobrej kucharki Geni miałam okazję spróbować pastę pomidorowo-śliwkową. Ponieważ bardzo mi smakowała, zaczęłam się zastanawiać jak można ją wykorzystać w kuchni! Pomyślałam, że ketchup o takim smaku będzie wspaniałą bazą marynat do mięs, dobrym dodatkiem do sosów na ciepło i zimno. Pewnie znajdziecie jeszcze wiele zastosowań, podzielcie się nimi ze mną! SKŁADNIKI

Kuchnia Beaty
Pasta z suszonych pomidorów 130

Pokażę Wam jak przygotować szybką i smaczną przystawkę - pastę z suszonych pomidorów. Przygotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut. Zaczynamy ! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
szczupak pieczony w aromatycznym pomidorowo czosnkowym sosie 193

skrapiamy sokiem z cytryny oprószamy solą oraz pieprzem i odkładamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce. Mieszamy koncentrat pomidorowy, masło  i drobno posiekany czosnek.  Tak wykonaną pastę lekko solimy  i dokładnie pokrywamy nią ( również od środka) wyciągniętą z lodówki rybę. Następnie szczupaka zawijamy w aluminiową folię  i   wkładamy do piekarnika, nagrzanego

Miód i pieprz
Grillowany filet marynowany w kefirze 183

również polecam :-) SKŁADNIKI ok. 600 g fileta z kurczaka (2 - 3 pojedyncze filety) 1/2 szklanki kefiru 1 łyżeczka marynowanej papryczki jalapenos Bulerias  5 - 6 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową Bulerias otarta skórka z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki soli himalajskiej różowej (drobnej) 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu dodatkowo: jarzębina do mięs i serów Stovit, czerwona cebula do mięs i serów Stovit

Czary - gary w kuchni
Bliskowschodnia kasza jaglana 149

Porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 150g kaszy jaglanej 1 łyżka mieszanki przypraw do piernika 350ml bulionu warzywnego 1 łyżka oleju 1 czerwona cebula 70g rodzynek 1 łyżka pasty harrisa 2 łyżki płatków migdałowych 250g ugotowanej ciecierzycy (około 1 puszka) sól i pieprz do smaku garść świeżej kolendry Wykonanie: 1 Umieść garnek na gazie. Dodaj kaszę jaglaną i mieszankę

Blendman
Pikantne curry dyniowo-marchewkowe 88

ostrymi papryczkami z własnej, balkonowej hodowli sukcesywnie się opróżnia. Tym razem przyszła kolej na curry wegetariańskie, na bazie dyni i marchewki. Na złagodzenie ostrego smaku papryczki cayenne i zielonej pasty curry, danie przygotowałam na bazie delikatnego mleka kokosowego. Takie curry cudownie rozgrzewa w chłodniejsze dni i idealnie nadaje się do zabrania ze sobą na lunch do pracy

Milion Smaków
Strączki Marii Banach 112

danym warzywem strączkowym, ale także są informacje o tych warzywach.Soczewica, groch i groszek, ciecierzyca, fasola i fasolka, bób, soja..Kilka warzyw..a ile możliwości ich wykorzystania..zupy, naleśniki, pasty , pierożki, pulpeciki, pankejki itd.. Warzywa strączkowe.. niektóre z nich mało kiedy goszczą na naszych stołach, a niektóre może i w ogóle nie są wykorzystywane w naszych kuchniach, a warto

Moje domowe kucharzenie