pasta - 17303 przepisów (strona:771/1154)

Hummus z masłem orzechowym i pieczonym czosnkiem 125

obierz ze skórki.  Do naczynia wsyp gotową cieciorkę, dodaj też masło orzechowe, pieczone ząbki czosnku oraz wszystkie pozostałe składniki i za pomocą ręcznego blendera zmiksuj całość na gładką pastę. W razie potrzeby dopraw wedle własnego uznania solą i pieprzem. Gotowy hummus podawaj w płaskim naczyniu

Roślinna - blog wegański
Pesto z surowego brokuła 168

dokładkę. Surowy brokuł zmiksowny z orzechami włoskimi, olejem i kilkoma przyprawami jest po prostu pyszny. Zamiast orzechów włoskich możesz użyć każdych innych lub migdałów. Pesto brokułowe to świetna pasta na kanapki. z jego udziałem przygotujesz błyskawiczny obiad z makaronem. Na spaghetti z brokułowym pesto zapraszam jutro! Składniki: 1 brokuł 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 szklanki oleju +jeszcze trochę skórka otarta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bitki wołowe pieczone - w jasnym sosie 145

wlewamy wodę oraz wino, przyprawiamy. Naczynie wkładamy do piekarnika na 120minut, temperatura 170*C. Naczynie wyciągamy z piekarnika, odławiamy kawałki mięsa. W kubku mieszamy masło z mąką na gładką pastę, dodajemy śmietanę i łyżkę sosu z wołowiny i intensywnie mieszając wlewamy zawartość kubka do naczynia, w którym piekliśmy wołowinę - mieszamy aż sos zgęstnieje. Ponownie wkładamy kawałki mięsa, naczynie wstawiamy

Gotowanie i blogowanie
Przystawka z pieczonej papryki i bakłażana. Matbucha. 167

ostygnie, a smaki się przegryzą. Będzie pysznie! Składniki: 2 małe bakłażany 2 czerwone papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka płatków chili lub pasty harissa 1 łyżka octu balsamicznego  1 łyżeczka soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny sól oliwa Wykonanie: Bakłażana pokroić w około 2 cm kostkę. Umieścić w naczyniu żaroodpornym

zadanie-gotowanie
ROLADKI Z SZYNKI Z MASĄ SEROWO JAJECZNĄ 177

Półmisek wędlin...Smaczna i szybka forma przekąski, zagryzki...Ale można wędlinę nafaszerować pastą jajeczno serową. Będzie efektowniej i oryginalniej.  Składniki: 10 plastrów szynki 8 jajek 15 dag żółtego sera 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem sól, pieprz 1 kopiasta łyżka majonezu Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce na małych oczkach. Na tych samych oczkach ścieramy żółty ser, mieszamy

Z Majeczką w kuchni
Sushi z wędzonym łososiem 184

arkuszy nori - listki prasowanych alg morskich zalewa: 2 łyżki octu ryżowego 2 szczypty soli 2 łyżeczki cukru dodatkowo: mata bambusowa do zawijania sushi marynowany imbir sos sojowy pasta wasabi Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  U mnie był w proporcji 2:1 (woda do ryżu) Przyrządzamy zaprawę do ryżu: składniki podgrzewamy, po rozpuszczeniu cukru wlewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Swojski smalec 163

Przed chwilą zjadłam pajdę chleba ze smalcem, jabłkiem, cebulką i skwarkami.Coś pysznego! To taka najlepsza z najlepszych "pasta" do kanapek. Pewnie pamiętacie ten rarytas z wakacji czy ferii zimowych u babci?! A może sami robicie? Zdradźcie proszę swoje wspomnienia;)  Taki swojski smalec najlepszy jest z kromką pełnoziarnistego pieczywa i kiszonym ogórkiem. Składniki: 1 kg słoniny 1/2 kg mięsa

Życie zaczyna się w kuchni
Relacja z warsztatów Seko na fali smaku 212

śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki śledziowe  z pieprzem w marynacie z wódki Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem Praca wre...!   Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta. Śledziki z firmy SEKO dają wiele możliwości do popisu, wszystko było pyszne, chciałam spróbować

Życie zaczyna się w kuchni
Szynka gotowana 170

byłabym sobą, gdybym nie wprowadziła własnych modyfikacji. Do wrzątku, w którym się gotowała dodałam kilka ziarenek pieprzu czarnego, ze dwa ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy. Natarłam natomiast pastą powstałą poprzez połączenie 2 łyżek miodu, 2 łyżeczek musztardy (łagodnej i chrzanowej) oraz odrobiny brązowego cukru. Z pewnością jednak jeszcze nie raz sięgnę po ten przepis. Następnym razem jednak pominę

blog.moje-pasje.info
PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM. 104

białego i czarnego pieprzu, 2 łyżki pieprzu Cayenne, łyżkę granulowanego czosnku, łyżeczkę ziaren gorczycy, po 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kuminu oraz łyżkę tymianku. CHERMOULA: Ostra marokańs ka pasta, doskonała do warzyw i ryb. W moździerzu rozgnieć 2 ząbki czosnku z 1/2 łyżeczki grubej soli. 2 łyżki oliwy wymieszaj z 1/2 ły żeczki mielonego kuminu, łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą

JejKuchnia
ROLADKI Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO 110

wędzonego łososia, 135 g serka śmietankowego, pęczek koperku, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz. Przygotowanie: Serek mieszam z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Pastę nakładam na plastry łososia, zwijam w roladkę i kroję na mniejsze kawałki

JejKuchnia
JAJKA FASZEROWANE MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 101

dekoracji. Przygotowanie: Jajka gotuję n a twardo.  Wydrążam żółtka, miksuję na gładką masę z musztardą, masłem i pietruszką, następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.  Jajka faszeruję pastą , dekoruję kiełkami oraz kawałkami rzodkiewki

JejKuchnia
ŚWIĄTECZNE JAJKA 127

śmietaną, musztardą, majonezem i serem żółtym.  Do masy dodaję po łyżce posiekanych ziół (łyżkę rzeżuchy zostawiam do dekoracji).  Doprawiam solą i pieprzem wg własnego smaku.  Gotową pastą faszeruję jajka.  Całość posypuję rzeżuchą

JejKuchnia
JAJKA FASZEROWANE Z PAPRYCZKĄ JALAPENO 105

twardo, przekrawam na pół, wyjmuję żółtka.  Papryczkę odcedzam na sitku, drobno siekam. Dokładnie łączę z rozdrobnionymi żółtkami, zieleniną, oliwą i majonezem.  Doprawiam do smaku.  Przygoto waną pastą faszeruję jajka

JejKuchnia
MAKARON Z SUSZONYMI POMIDORAMI 213

Kolejny szybki przepis w mojej kolekcji. Dzisiaj dla odmiany po wegetariańsku. Mam cały słoik domowych suszonych pomidorów z Sycylii… Do tego wystarczyło dodać kilka innych

kuchniabellissima.wordpress.com