durszlaka ułożonego nad garnkiem z wrzątkiem i przykrytego pokrywką. Gotuj je na parze przez 20 minut. Gdy zmiękną, poczekaj chwilę aż przestygną, po czym zmiksuj je blenderem na gładką pastę. W dużej misce wymieszaj ze sobą wszystkie mokre składniki chlebka - zmiksowane suszone daktyle, dyniowe puree, sok i skórkę pomarańczową, jajka, oliwę oraz miód lub innych słodzik. Dodaj bakalie i ponownie
Chilli Czosnek i Oliwabataty 200 g białego twarogu bez laktozy sól i pieprz ziołowy do smaku Ugotuj na parze lub upiecz w piekarniku 2 bataty. Obierz i pomieszaj z serem tworząc pastę. Jeśli chcesz możesz dodać smażonej cebulki. Nie ukrywam, że w przygotowaniu ciasta, w fazie początkowej , bardzo pomaga mi robot planetarny, szczególnie, że operuję wrzątkiem. Wsypuję wszystkie składniki sypkie , łącznie
Z Kuchni Do KuchniDrożdżowe krążki są hitem każdej imprezy, nawet tej, gdzie piwa nie ma. Są mięciutkie, idealne wręcz z sosem czosnkowym czy innym, a także wszelkimi pastami czy hummusem. Doskonale komponują się z piwem. Przepis jest bazą, ale krążki świetnie smakują z dodatkiem granulowanego czosnku, kminku, maku czy czarnuszki. Najlepsza przekąska imprezowa ever Tak przypadły do gustu, na nieformalnej imprezie integracyjnej
Mieszam w Garnkupełni zaspokoi Waszą potrzebę zjedzenia czegoś pysznego i odżywczego jednocześnie. Składniki na 6-7 dużych batoników: 5 pełnych łyżek syropu ryżowego lub klonowego 2 pełne łyżki (około 60g) tahini (pasty sezamowej) 30g roztopionego oleju kokosowego szczypta soli 0,5 łyżeczki suszonego imbiru 1,5 szklanki płatków owsianych (certyfikowanych dla bezglutenowych batoników) 0,5 szklanki sezamu niełuskanego 2 łyżki wody (ewentualnie
Even Better Foodprzygotowujemy 2 takie arkusze Sushi zwijamy ciasno za pomocą maty. Im ciaśniej tym lepiej. Kroimy za pomocą ostrego noża. Ułożyć na talerzu/desce i podajemy z sosem sojowym, marynowanym imbirem, pastą wasabi
Kuchnia MagdaLenykrojenia. Tak samo postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy wcześniej zeszklona cebulkę, przyprawy. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej, możemy też zbindować mięso blenderem lub mikserem z końcówką blendującą. 5. Z ciasta odrywamy spore kawałki, rozpłaszczamy na dłoni i nakładamy na środek farsze. Zalepiamy szczelnie, tworząc owalny kształt bądź
Gotowanie...to proste !sery. To co, chyba warto wstać i pomaszerować do Chleboteki po bochen na niedzielne śniadanie? Jak coś, to adres znajdziecie pod zdjęciami. * Lokalne sery, masło krowie i kozie, pasta z suszonych pomidorów, czy konfitura z aronii to tylko niektóre dodatki, bo jak wiadomo kromka chleba lubi być posmarowana czymś więcej niż nożem. Przy wspólnym stole. Ciepła, chrupiąca bagietka
Food SquareZachciało się nam czegoś ostrego. To akurat nic nowego 😉 Ale żeby nie było takie bardzo ostre – tylko ostrawe i żeby miało fajny smak. Ale też
slodkokwasnapldodajemy obrany ze skóry czosnek, kawałki pomidorów suszonych, sok z cytryny oraz tahini. Całość miksujemy na jednolitą masę. Dolewamy stopniowo nieco zalewy z ciecierzycy. Doprawiamy do smaku. Pastę przekładamy do miski, robimy zagłębienie i wlewamy oliwę z oliwek, oprószamy czarnuszką i natką z pietruszki
Moja smaczna kuchnialimonki -pół cebuli i ząbek czosnku -przyprawy: imbir, słodka papryka, chili (najlepiej świeża lub suszona w całości),odrobina soli, sos rybny i sojowy -świeża kolendra lub szczypiorek -dla zaawansowanych: pasta tamaryndowca (daje naprawdę dużo smaku) -łyżka miodu -prażone orzeszki ziemne Wykonanie: Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy cebulę i czosnek, podsmażamy chwilę, a następnie dodajemy mieszankę warzyw. Czekamy
Gawron w rosoleKlasyczny Streuselkuchen, czyli ciasto z kruszonką. Bardzo szybkie i smaczne ciasto do kawy z genialnego blogu Lykkelig, chyba jednego z pierwszych blogów, które zaczęłam czytać regularnie. Przepyszna jest pasta z buraczków z kremowym serem: Tutaj( chyba nigdy mi się nie znudzi), bardzo wykwintne są muffinki z francuskiego ciasta z rozmarynem( jeśli zechcecie podam przepis po polsku). Zapraszam
dolcevitainmykitchen