osób) - 1 szklanka kaszy bulgur (przed ugotowaniem) - 1 czerwona papryka - 10 kawałków suszonych pomidorów - 1 garść czarnych oliwek - 0,5 pęczka kolendry - 1 łyżeczka pasty harissa - 1 łyżka oliwy z oliwek - 0,5 łyżeczki soli - 1 limonka S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: Kaszę
Gocha gotuje!bób gotujemy, obieramy, miksujemy z pozostałymi składnikami. dekorujemy kilkoma kroplami oliwy i posiekaną natką. konsumujemy jako dodatek do ryby, mięsa lub jako pasta kanapkowa
Gocha gotuje!osób) - 250 g makaronu tagliatelle (u mnie pasta fresca mamma mia z lidla) - 3-4 łyżki oliwy z oliwek - 3 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 1 puszka pomidorów bez skórki - 1 garść bazylii - 0,5 łyżeczki soli S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: makaron gotujemy
Gocha gotuje!osób) - 1 bakłażan - 3/4 szklanki kaszy bulgur - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - 0,5 pęczka natki - 100 g sera koziego - 1 łyżeczka pasty harissa - 1 łyżeczka soli S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie. bakłażana przekrawamy na pół, wydrążamy
Gocha gotuje!osób) - 200 g kaszy pęczak - 1 cukinia - 2 białe papryki - 5 łodyg selera naciowego - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka sałatki mechouia (pasta z papryki, można ją zastąpić inną pikantną przyprawą) S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: kaszę gotujemy, warzywa kroimy w kostkę
Gocha gotuje!osób) - 1 szklanka zielonej soczewicy - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pasty sezamowej tahini - 5 łyżek oliwy z oliwek - sok z 0,5 cytryny - 0,5 łyżeczki curry - 0,5 łyżeczki soli - warzywa do maczania (u mnie seler naciowy i endywia
Gocha gotuje!osób) - 2 zielone papryki - 0,5 szklanki kaszy bulgur - 1 cukinia - 1 pomidor - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pasty warzywnej ajvar - 1 łyżeczka soli - 1 garść bazylii - 2 łyżki oliwy z oliwek S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: papryki przekrawamy na pół, oczyszczamy. bulgur gotujemy
Gocha gotuje!osób) - 1 szklanka nieugotowanej zielonej soczewicy - 100 g pęczaku - 3 garści świeżego szpinaku - 200 g zielonych oliwek - 3 łyżki czerwonego pesto - 1 łyżeczka soli - 1 cm pasty harissa S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: pęczak gotujemy, soczewicę również, mieszamy je na patelni, dodajemy pocięty szpinak
Gocha gotuje!osób) - 2 małe bakłażany - 2 garści makaronu (u mnie penne) - 1 pomidor - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 cm pasty harissa - 0,5 pęczka kolendry - 1 kula mozzarelli S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: Makaron gotujemy al dente
Gocha gotuje!wątpię) to przypominam przepisy, które przygotowałam w zeszłym roku. Pieczeń rzymska z quinoą, przepiórczymi jajami i suszonymi pomidorami Oszukany, ale szybki bezglutenowy żurek z quinoy ;) Jajka faszerowane pastą z quinoy i chrzanu Bezglutenowe mini mazurki z kremem marcepanowym z quinoy i kajmakiem
Quinoa Raz!Roladki z szynki Sałatka serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc
czarrna od kuchniminut, a podczas konsumowania można zwolnić. Rozkoszować się różnorodnością smaków i konsystencji, zapomnieć na chwilę o troskach. Ah... ZUPA MISO Z GRZYBAMI SHIMEJI Składniki: - 2 litry bulionu - 4 łyżki pasty miso - garść kiełków - 1/2 małej młodej cukinii - 1-2 marchewki - 1 kalarepa - 1 opakowanie grzybów shimeji - 1 kostka tofu - pęczek szczypiorku - 200 gramów makaronu udon - olej sezamowy Przygotowanie: Marchewkę
Życie zamknięte w smakużółtka 1 łyżka zimnej wody Masa serowa 250 ml śmietanki 250 g kremowego twarożku 2 żółtka 250 ml mleka 5 listków żelatyny 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty Owocowa galaretka 500 g mrożonej mieszanki owocowej 8 listków żelatyny 200 ml wody 100 g cukru Przygotuj spód do sernika. Zimne masło posiekaj z mąką, cukrem. Kiedy zaczną się tworzyć okruchy
codojedzeniaroku staram się czymś zaskoczyć domowników podczas Wielkanocnego Śniadania. W tym roku padło na absolutnie fantastyczną pastę z suszonych pomidorów. Polecam na Święta i nie tylko :) Ilość porcji: 2 Składniki: 2 jajka 1 łyżka serka śmietankowego 1 ½ suszonego pomidora lub 2 malutkie Przyprawy: sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, rozcinamy i przekładamy żółtka do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki
Kolizje SmakówWiosenne jajka faszerowane Jeżeli lubicie pastę jajeczną, to moja dzisiejsza propozycja również powinna Wam posmakować. To jajka faszerowane w wiosennej odsłonie. Jeżeli macie ochotę na lżejszą wersję przygotujcie je tylko z serkiem, jeżeli nie z odrobiną majonezu. Polecam na weekendowe śniadanie, albo na Wielkanoc. Składniki dla 4 osób: 6 jajek ugotowanych na twardo 6-8 rzodkiewek 1 czubata łyżka posiekanego
Pełny talerz