pasta - 17303 przepisów (strona:753/1154)

Kasza bulgur z suszonymi pomidorami, papryką i czarnymi oliwkami 103

osób) - 1 szklanka kaszy bulgur (przed ugotowaniem) - 1 czerwona papryka - 10 kawałków suszonych pomidorów  - 1 garść czarnych oliwek - 0,5 pęczka kolendry - 1 łyżeczka pasty harissa - 1 łyżka oliwy z oliwek - 0,5 łyżeczki soli - 1 limonka S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: Kaszę

Gocha gotuje!
Puree z bobu z natką pietruszki 102

bób gotujemy, obieramy, miksujemy z pozostałymi składnikami. dekorujemy kilkoma kroplami oliwy i posiekaną natką. konsumujemy jako dodatek do ryby, mięsa lub jako pasta kanapkowa

Gocha gotuje!
Tagliatelle all' arrabbiata 139

osób) - 250 g makaronu tagliatelle (u mnie pasta fresca mamma mia z lidla) - 3-4 łyżki oliwy z oliwek - 3 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 1 puszka pomidorów bez skórki - 1 garść bazylii - 0,5 łyżeczki soli S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: makaron gotujemy

Gocha gotuje!
Bakłażan nadziewany kaszą bulgur z kozim serem 176

osób) - 1 bakłażan - 3/4 szklanki kaszy bulgur - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - 0,5 pęczka natki - 100 g sera koziego - 1 łyżeczka pasty harissa - 1 łyżeczka soli S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie. bakłażana przekrawamy na pół, wydrążamy

Gocha gotuje!
Pęczak z cukinią, papryką i selerem naciowym 96

osób) - 200 g kaszy pęczak - 1 cukinia - 2 białe papryki - 5 łodyg selera naciowego - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka sałatki mechouia (pasta z papryki, można ją zastąpić inną pikantną przyprawą) S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: kaszę gotujemy, warzywa kroimy w kostkę

Gocha gotuje!
Hummus z soczewicy z curry 84

osób) - 1 szklanka zielonej soczewicy - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pasty sezamowej tahini - 5 łyżek oliwy z oliwek - sok z 0,5 cytryny - 0,5 łyżeczki curry - 0,5 łyżeczki soli - warzywa do maczania (u mnie seler naciowy i endywia

Gocha gotuje!
Papryka faszerowana kaszą bulgur z cukinią i pomidorami 111

osób) - 2 zielone papryki - 0,5 szklanki kaszy bulgur - 1 cukinia - 1 pomidor - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pasty warzywnej ajvar - 1 łyżeczka soli - 1 garść bazylii - 2 łyżki oliwy z oliwek S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: papryki przekrawamy na pół, oczyszczamy. bulgur gotujemy

Gocha gotuje!
Soczewica z pęczakiem, szpinakiem, zielonymi oliwkami i czerwonym pesto 85

osób) - 1 szklanka nieugotowanej zielonej soczewicy - 100 g pęczaku - 3 garści świeżego szpinaku - 200 g zielonych oliwek - 3 łyżki czerwonego pesto - 1 łyżeczka soli - 1 cm pasty harissa S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: pęczak gotujemy, soczewicę również, mieszamy je na patelni, dodajemy pocięty szpinak

Gocha gotuje!
Bakłażan nadziewany makaronem z pomidorami i mozzarellą 80

osób) - 2 małe bakłażany - 2 garści makaronu (u mnie penne) - 1 pomidor - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 cm pasty harissa - 0,5 pęczka kolendry - 1 kula mozzarelli S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: Makaron gotujemy al dente

Gocha gotuje!
Wesołych Świąt :) Przepisy na Wielkanoc z zeszłego roku 122

wątpię) to przypominam przepisy, które przygotowałam w zeszłym roku.  Pieczeń rzymska z quinoą, przepiórczymi jajami i suszonymi pomidorami   Oszukany, ale szybki bezglutenowy żurek z quinoy ;) Jajka faszerowane pastą z quinoy i chrzanu Bezglutenowe mini mazurki z kremem marcepanowym z quinoy i kajmakiem

Quinoa Raz!
Przystawki na Wielkanoc 316

Roladki z szynki Sałatka serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc

czarrna od kuchni
Zupa miso z grzybami shimeji 231

minut, a podczas konsumowania można zwolnić. Rozkoszować się różnorodnością smaków i konsystencji, zapomnieć na chwilę o troskach. Ah... ZUPA MISO Z GRZYBAMI SHIMEJI Składniki: - 2 litry bulionu - 4 łyżki pasty miso - garść kiełków - 1/2 małej młodej cukinii - 1-2 marchewki - 1 kalarepa - 1 opakowanie grzybów shimeji - 1 kostka tofu - pęczek szczypiorku - 200 gramów makaronu udon - olej sezamowy Przygotowanie: Marchewkę

Życie zamknięte w smaku
Sernik na zimno z galaretką 311

żółtka 1 łyżka zimnej wody Masa serowa 250 ml śmietanki 250 g kremowego twarożku 2 żółtka 250 ml mleka 5 listków żelatyny 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty Owocowa galaretka 500 g mrożonej mieszanki owocowej 8 listków żelatyny 200 ml wody 100 g cukru Przygotuj spód do sernika. Zimne masło posiekaj z mąką, cukrem. Kiedy zaczną się tworzyć okruchy

codojedzenia
Jajka nadziewane pastą z suszonych pomidorów 157

roku staram się czymś zaskoczyć domowników podczas Wielkanocnego Śniadania. W tym roku padło na absolutnie fantastyczną pastę z suszonych pomidorów. Polecam na Święta i nie tylko :) Ilość porcji: 2 Składniki: 2 jajka 1 łyżka serka śmietankowego 1 ½ suszonego pomidora lub 2 malutkie Przyprawy: sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, rozcinamy i przekładamy żółtka do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki

Kolizje Smaków
Wiosenne jajka faszerowane 174

Wiosenne jajka faszerowane Jeżeli lubicie pastę jajeczną, to moja dzisiejsza propozycja również powinna Wam posmakować. To jajka faszerowane w wiosennej odsłonie. Jeżeli macie ochotę na lżejszą wersję przygotujcie je tylko z serkiem, jeżeli nie z odrobiną majonezu. Polecam na weekendowe śniadanie, albo na Wielkanoc. Składniki dla 4 osób: 6 jajek ugotowanych na twardo 6-8 rzodkiewek 1 czubata łyżka posiekanego

Pełny talerz