pasta - 17303 przepisów (strona:754/1154)

Wiosenne ptysie wielkanocne 190

ptysie przekrój na pół w poprzek i pozostaw do ostudzenia. Nadzienie: 1. Mrożony lub surowy groszek blanszuj ok. 6min. 2. Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i zmiksuj na pastę lub zblenduj. 3. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli potrzeba. Całość: 1. Ptysie wypełniaj nadzieniem przy pomocy rękawa cukierniczego. 2. Dekoruj plasterkami rzodkiewek i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! Spring puffs

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasta z grillowanego bakłażana 158

miseczki. Do blendera wkładamy czosnek, pomidory i oliwę, blendujemy, następnie dodajemy bakłażan, i posiekane listki czosnku  niedźwiedziego oraz przyprawy i sok z cytryny. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę. Podajemy do pieczywa

Gotowanie jest łatwe
Jajka faszerowane tuńczykiem 370

pół i oddzielić żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego odsączonego tuńczyka i resztę składników. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę. Jajka nafaszerować masą. Krok po kroku: 1. Ugotować i obrać jajka 2. Pokroić jajka na połówki 3. Oddzielić żółtko od białka 4. Wymieszać wszystkie składniki

KuchniaWeDwoje.pl
Cinnamon & Choco Snails 166

siemieniem lnianym zalanym gorącą wodą.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.  Piecz 20 minut. Pod koniec pieczenia przygotuj lukier.  Wymieszaj cukier z wodą tworząc pastę. Gorące bułeczki pokryj lukrem. Gotowe! Są pyszne ciepłe i zimne

Lajtkraft food intolerance
Zielony wegaski krem do pieczywa, kaszy, makaronu 176

Dziś jak na mnie nietypowy przepis, bo w sumie rzadko jem kanapki, co nie znaczy że nie robię różnego rodzaju past czy kremów. Nadeszła wiosna i mam kręćka (pewnie jak większość ludzi o tej porze) na zielone. Wykombinowałam sobie krem, który teoretycznie jest do pieczywa, ale ja jadłam go jako dodatek do kaszy czy też wymieszany ze świeżo ugotowanym makaronem

greenscarf
Jajka z wędzonymi szprotkami 130

Jajka i wędzone ryby to sprawdzone połączenie. Wszyscy chyba znają, i przeważnie lubią, pasty rybno jajeczne , przygotowywane właśnie z wędzonych ryb, np. makreli lub szprotek, i ugotowanych na twardo jaj. Na Wielkanoc też możemy wykorzystać to połączenie i podać jajka właśnie z wędzonymi szprotkami. Jestem pewna, że zasmakują Wam tak bardzo jak mnie i moim domownikom. Jedynym problemem jest oddzielenie

Smaczna Pyza
NACHOSY z sosem z ciecierzycy – również wersja wegańska i bezglutenowa 167

jaglaną możemy zastąpić mąką pszenną. Nachosy podajemy z sosem – najczęściej spotykane są pomidorowy oraz serowy, jednak ja zrobiłam sos z ciecierzycy i awokado. Dip ten stosowałam także jako pasta do pieczywa. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Nachosy: 200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki pszennej lub w wersji bezglutenowej mąki jaglanej 6 łyżek oleju kokosowego 100 ml wody

Via Gusto
WEGAŃSKA TARTA NA BEZGLUTENOWYM SPODZIE Z ZIEMNIAKAMI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 147

porannym bieganiu mąż zrywa tam torbę pokrzywy na pyszny, odżywczy, uzdrawiający, dotleniający sok. Później podczas spaceru z dziećmi szukamy ładnych okazów czosnku niedźwiedziego, który wykorzystujemy jako składnik pesto, pasty do chleba, zupy czy tej tarty. Te zielone listki o smaku i zapachu czosnku świetnie skomponowały się z ziemniakami, by utworzyć pyszny farsz do naszej wytrawnej tarty. Nie potrzebne były

Jeść, by żyć w zdrowiu
Tosty francuskie z chałki, pieczone. Śniadanie na słodko 219

Takie poranki to ja rozumiem! SKŁADNIKI 300g chałki 3 jajka M 200ml mleka, dowolnego 1 pełna łyżeczka cynamonu 3 pełne łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka aromatu/ekstraktu waniliowego lub ½ łyżeczki pasty z wanilii szczypta soli 3 łyżki oleju kokosowego albo masła dodatki do podania Zapisz

Karo in the Kitchen
Spaghetti w czerwonym paprykowo-serowym sosie 142

Składniki: (na 1 porcję; zwiększyć w zależności od liczby osób) 2 sitka ugotowanego makaronu spaghetti 1/2 cebuli 2-3 łyżki oleju rzepakowego Woj-len 3 łyżki łagodnego ajvaru (pasta warzywna papryka i bakłażan)* 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego* 5 łyżek startego żółtego sera 2 szczypty suszonej bazylii sól i czarny mielony pieprz do smaku *użyłam takich produktów jak w przepisie

Słodkie okruszki
Drożdżówki z serem tęsknotą emigranta. 119

nadzienie 400g sera twarogowego ( ja użyłam quarka i polskiego twarogu półtłustego) 4 łyżki miękkiego masła 1 łyżka budyniu waniliowego  1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru waniliowego, lub esencji cukier puder do smaku(tak jak lubicie, bardziej słodkie lub mniej) otarta skórka z cytryny  (jak lubicie) rodzynki (jeśli macie ochotę) Wrzucam wszytko

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Słodko słono... czekoladowe ciasto z karmelem i solonymi orzeszkami.. 142

masła 3/4 jasnego brązowego cukru (może być tez biały) 3 duże jaja 80 g maki pszennej aromat wanilii lub pasta waniliowa lub co kto ma Masło rozpuścić i wrzucić połamaną czekoladę-  rozpuścić wszystko na maleńkiej mocy palnika. Ostudzić. Roztrzepać jajka z cukrem i wanilia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tak banalnie ... naleśniki 136

łyżki cukru 400 ml mleka 100 ml Śmietany kremówki (double cream) 3 jajka 120 g rozpuszczonego klarowanego masła 2 łyżki oleju do smażenia aromat waniliowy lub pasta waniliowa, może być otarta skórka z cytryny  Mąkę wymieszać z cukrem,  szczyptą soli. Dodać jaja i mleko cały czas mieszając rózgą kuchenną. Następnie dodać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort urodzinowy 227

gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Krem waniliowy 800 ml śmietany kremówki 500 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej 6 łyżek cukru pudru 2 puszki frużeliny wiśniowej ( możecie zamiast frużeliny położyć ulubione owoce ) Śmietanę, mascarpone, wanilię, cukier puder wymieszać i ubić mikserem (ostrożnie ubijajcie - za długo ubijany krem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Lokalne śniadanie 131

mleka 70 g rozpuszczonego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 4 czubate łyżki cukru 2 duże jajka (osobno żółtka i białka) szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej Przesiewamy razem mąkę z cukrem proszkiem do pieczenia sodą i szczypta soli.  Rozpuszczamy masło. Ostudzone masło dodajemy do mleka i dwóch żółtek a następnie mieszamy rózgą kuchenną

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk