OMLET Z CIECIERZYCY BEZ GLUTENU /przepis autorski/ /1 porcja/ 100 g ugotowanej ciecierzycy 45 g mieszanki do wypieku niskowęglowodanowych babeczek proteinowych bez glutenu Dr. Almond szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej pół dużego banana łyżeczka cukru z kwiatu kokosa 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki kamienia winnego lub bezglutenowego proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która
Poranek na słodkoćwiartkę) z kurczaka kroimy na mniejsze kawałeczki, aby nadawały się na kęs. Dodajemy do woka wraz z przyprawami (miód, anyż, chili), ciągle mieszając podsmażamy przez 10 minut. Dodajemy wodę, pastę sezamową i bulion w proszku z krewetek, dusimy dalej przez 10 minut. Doprawiamy octem ryżowym, solą i ewentualnie odrobiną chili. Gotowe danie skrop olejejm sezamowym. Kurczaka możecie podawać
SMYKWKUCHNIdokładnie myjemy i ocieramy ze skórki. 4. Miksujemy groszek z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, czosnkiem, oliwą z oliwek i koperkiem. 5. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta z groszku jest bogata w - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości - kwas foliowy, niezbędny do syntezy DNA. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 65 g Energia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwłoskich Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą
Moja smaczna kuchniawołowiny 20 dkg boczku wędzonego 0,5 litra piwa 2 cebule 2 marchewki zioła prowansalskie 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 2-3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka pasty paprykowej … Czytaj dalej Wołowina w piwie
czarrna od kuchniśrednia marchewka 1 duże jabłko 1 litr wody puszka mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry* szczypta papryki chilli lub odrobina pasty chilli sól, pieprz opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru * Jeżeli nie możesz znaleźć mielonej kolendry, nasiona możesz zmielić samemu. Przed rozdrobnieniem nasion w moździerzu, należy lekko je podgrzać
wegujemyłyżki przecieru pomidorowego cebula 3 łyżki oliwy łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz do smaku Dynię przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać oliwę, wymieszać, pastą natrzeć dynię w środku. Ser rozgnieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek, doprawić do smaku. Nadzienie podzielić na pół, włożyć do połówek dyni, ugnieść. Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, zrumienić
6nieboPikantny placek dyniowy na cieniutkim razowym spodzie orkiszowym. Spoiwem łączącym surową, startą dynię jest ajwar (pasta paprykowo-bakłażanowa - przepis znajdziesz tu ) zamiast tradycyjnej śmietany z jajkami. Górę placka stanowią pomidorki koktajlowe i czarne oliwki. Same warzywa, zatem super fit! Dużo zdrowia i cennej energii, witamin oraz mikroelementów i świetnie dobrane smaki! W oryginale została doprawiona kuminem, ponieważ nie przepadam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cynamonu Z mleka,drożdży,1 łyżeczki cukru i 1 łyżki mąki zrobić rozczyn i odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. Składniki nadzienia połączyć ze sobą by powstała gęsta pasta. Do miski wsypać mąkę,dodać puree z dyni,jajko,olej,sól i wlać wyrośnięte drożdże. Wyrobić gładkie ciasto,oprószyć mąką,miskę przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na pół
Kolorowa kuchnia Elkifasoli 2 czubate łyżeczki kakao 100g cukru 100 g miodu 4 jajka pół szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody Fasole odsączamy z zalewy i blendujemu na pastę. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie składniki łączymy a na końcu dodajemy białka. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy ciasto
W kuchennej krainiewww.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z gruszkami i serkiem Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 160g cukru 3 jajka 120g serka mascarpone 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub pasty waniliowej 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki oleju 2 gruszki Dodatkowo: 2-3 łyżki jasnego brązowego cukru 1. Obie gruszki
Mała Cukierenkaszklanki wody 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g Do nasączenia: 200ml wody 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru 1 kropla pasty waniliowej (jeśli nie mamy, pomijamy) Wierzch i boki: 600g śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1-2 krople aromatu śmietankowego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią jeśli chcemy
Mała CukierenkaKuchnia Kiszonka. autorka: Katarzyna z Vegarnkowa | blog: vegarnkowo GRZYBY Grzyby w occie 2016 autorka: kasiuniak86 | blog: Wśród kuchennych marzeń Grzyby marynowane (przepis uniwersalny) autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje Pasta z grzybów leśnych ( tu: tenzełów) :) autorka: kobieta przy garach | blog: domowe gotowanie Grzyby w sosie pomidorowym autorka: GoKla | blog: Stary Zeszyt OWOCE Konfitura z arbuza autorka: sammakko | blog: Fiołkowa Kuchnia
Weekendy w domu i ogrodzieml.bulionu 2 goździki 1 łyżeczka cukru sól `~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka pokroić na kawałki.Umyć,osuszyć.Zrobić marynatę z czosnku i miodu.Czosnek obrać,pokroić dodać miód i wszystko razem zmiksować na pastę.Posmarować kurczaka i zostawić na noc w lodówce .Kurczaka posolić, opiec na złoty kolor(uważać aby się nie spalił) odstawiamy. W garnuszku podgrzać dżem,zalewamy bulion.Słodzimy,dodajemy goździki i gotujemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibiszkopt czy ciasto ptysiowe, ale może sos do kaczki będzie dobry też do ciemnego mięsa kurczaka? A jeśli zamiast bułki tartej użyjesz otrębów, może wchłoną mniej tłuszczu? Zamiast pasty chili może dasz coś łagodniejszego, wiedząc że domownicy nie lubią tak pikantnych potraw? Myśli są niewidzialne, ale bezmyślność jest widoczna. Stanisław Jerzy Lec Na szczęście znakomita większość
Karo in the Kitchen