chodziła mi jedna myśl „co moi czytelnicy (a raczej czytelniczki, bo jesteście w większości) chcieliby zobaczyć”. Stwierdziłem, że twaróg podzielę na 2 części. Z jednej już zrobiłem pastę bezrybną , natomiast z drugiej dla kontrastu przygotowałem serniczki. Chciałem jednak uniknąć bycia banalnym i zastanawiałem się nad spodem oraz wierzchem serniczków. W związku z otrzymaniem paczki od Symbio postawiłem
Blendmannaczynia na później, powinno go być ok. 150-200 ml. Do większej miski wsypujemy skrobię i dodajemy do niej 3 łyżki soku z ananasa, mieszamy dokładnie do powstania gładkiej pasty. Wlewamy do niej pozostały sok i dopełniamy go wodą, tak by całość wynosiła 300ml, dodajemy sos sojowy, ocet, cukier, ketchup oraz chilli i mieszamy wszystko do połączenia się składników
Cooking MonsterSos tzatziki jest jednym z moich ulubionych sosów. Za czasów, gdy jadłem mięso, bardzo rzadko po niego sięgałem, ale to może dlatego, że wtedy moja uwaga
Blendmansztuk) 150 g mąki pszennej 100 g migdałów 200 g zimnego masła 2 żółtka dodatkowo: 200 g dżemu morelowo-jabłkowego 500 g marcepanu plastycznego niebieski barwnik spożywczy w paście Mąkę przesiać, wymieszać z migdałami solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKurkuma czyli ostryż jest przyprawą o intensywnie żółtym kolorze. Możemy korzystać z jej barwiących i leczniczych właściwości. W prosty sposób przygotujemy z niej maseczkę, a nawet zrobimy pastę do wybielenia zębów . Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnetypów jelita mamy. “Jedz brudniej..” to też przepisy na głaszczące brzuszek dania np. zupę ogórkowo-awokadową, kurkumową jajecznicę czy różne makarony z dynii makaronowej i domowe kosmetyki np. probiotyczną pastę do zębów. Jedz brudniej i czuj się lepiej Autor: Josh Axe Wydawnictwo: Wydawnictwo Feeria Data premiery: 2016 Ilość stron: 424 Okładka: miękka Artykuł “Jedz brudniej i czuj się lepiej
Ugotowane pozamiataneCoś na kanapki..bez mięsa...bo rybka wędzona..a dokładniej pasta z ryby wędzonej , jajek i ogórka kiszonego.. 2 makrele wędzone 3 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 2 ogórki kiszone 1- 2 łyżki majonezu 1 -2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub ketchupu sól,pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki
Moje domowe kucharzenieminut. Następnie rozgrzewamy patelnię i obsmażamy nasze kawałki kurczaka (bez tłuszczu). Cebulkę i czosnek drobno kroimy, czosnek następnie zgniatamy nożem na desce (ma powstać coś na kształt pasty). Dodajemy przygotowaną cebulkę i czosnek do naszego kurczaka wraz z przyprawami – curry i słodką papryką. Całość podlewamy wodą, dodajemy przecier, mieszamy i dusimy (na małym ogniu) około 30 minut do miękkości
Słodkie okruszkiczarującym miejscu miałam możliwość skosztowania przeróżnych przystawek i dań, tworzących całość z odpowiednim winem. W daniach głównych są oczywiście klasyki takie jak stek z polędwicy, owoce morza, czy pasty. Tego wieczoru delektowaliśmy się samymi specjałami tego miejsca, między innymi spróbowaliśmy: Deskę serów z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Tatara z tuńczyka, kaparami i świeżą kolendrą. Marynowane plastry bakłażana, faszerowane kozim
Niezły MłynekZwinąć w rogalik. Piec w temp.180°C aż się lekko zezłocą. Po wystudzeniu polukrować (cukier puder wsypać do kubka, zalać wrzącą wodą i dobrze wymieszać łyżką, aby powstała gładka pasta
Posadzone i zjedzoneryżowym – socca z mąki z ciecierzycy (forma pieczywa bez zakwasu i drożdży, która przypomina naleśnik) – chleb żytni figami i orzechami na zakwasie żytnim oraz dwa smarowidła: – pastę z fasoli z czosnkiem i majerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy Akademii Smaku Bosch za zaproszenie na Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą”, które
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię nie posklejały. Kluski najlepiej smakują z sosami, podsmażaną cebulką, czy skwarkami Pyszne też są podsmażane na patelni. Dzisiejsze kluski podałam z mięsem mielonym w sosie paprykowym na bazie pasty paprykowej i sosu sweet chili . Smacznego! The post Kluski ziemniaczano-serowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzastanawiałam się ani minuty, tym bardziej, że w tym roku moje kuchenne AGD zaczęły padać jak muchy, najpierw wysiadła mi szatkownica, potem padł ręczny blender, a ostatnio podczas robienia pasty paprykowej, mój kielichowy blender zaczął mieć problemy z jej zmiksowaniem, a robot w którym najczęściej wyrabiam ciasta drożdżowe i ubijam kremy też ma już swoje latka, więc pewnie też niedługo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębardzo dobry skład. Stosunek wielkości opakowania do ceny również mi odpowiada. Jeśli chodzi o zakupy w Lidlu to ten produkt jest nr 1! :) Skład: ciecierzyca 52%, woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa Tahini 11,3%, ocet spirytusowy, cukier, sól, czosnek suszony, kmin rzymski, kwas cytrynowy. Tzatziki Eridanous 250 g - 1,99 PLN Zdaje sobie sprawę, że najlepsze tzatziki robi się
Bez CebuliPrzepis autorski mojego Taty :) Musze przyznać, że placuszki z dodatkiem warzyw, podane z pastą rybną to trafiony pomysł! Składniki: 1 kg ziemniaków 1 czerwona papryka 1 pęczek rzodkiewki sól i pieprz do smaku ½ szklanki bułki tartej 4 łyżki mąki 1 jajko 1 puszka makreli w pomidorze olej do smażenia ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej Wykonanie placków: Ziemniaki obrać i zetrzeć
Tradycyjna Kuchnia