pasta - 16803 przepisów (strona:785/1121)

Pierwszy mazurek najwspanialszy 221

Dziś bez długich wstępów, bo zaraz Wielkanoc i trzeba piec warzywne pasztety, gotować żurek, przygotowywać wegańskie pasty (bez)jajeczne i jajka, no i oczywiście mazurki. Ten nie jest za słodki, trochę w wersji fit. Burak gra główną rolę w masie, a spód nie jest z tej ''okropnej'' mąki pszennej tylko z gryczanej. Taki to mazurek, trochę fit, trochę z olejem

wegetalerze
Pasta jogurtowo-chrzanowa do ryby lub kurczaka 137

Pasta wspaniale nadaje się do ryb i kurczaka w każdej postaci. Składniki: 1 serek homogenizowany 1 szklanka jogurtu naturalnego (typu greckiego) 1 cebula 1 łyżka startego chrzanu sól do smaku cukier do smaku zielenina Wykonanie: Serek i jogurt wymieszać na jednolitą masę i połączyć z drobno posiekaną cebulą. Następnie dodać chrzan, przyprawić do smaku, jeszcze raz dokładnie wymieszać i posypać

Tradycyjna Kuchnia
Domowy majonez na święta i nie tylko 160

chyba smaczniejszego dodatku do sałatek, past, dipów i jajek na twardo niż domowy majonez. Na sklepowych półkach mamy co prawda do wyboru pełną gamę wszelakich majonezów, ale oprócz jajek, oleju i przypraw najczęściej zawierają też..... konserwanty i zupełnie zbędne naszemu organizmowi dodatki w postaci np. substancji zagęszczających czy barwników. Po co więc je kupować, skoro przygotowanie domowego majonezu jest banalnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fioletowe jajka 182

lodówce. W między czasie dobrze jajka przemieszać ze dwa razy. Rano* wyciągamy z wody i otrzymujemy jajka o pięknej fioletowej barwi. Idealnie nadają się do podania z pastą lub do sałatki. *Nie zostawiamy jajek zbyt długo w wodzie bo będą pęcznieć i pękać

Kolizje Smaków
Jajka faszerowane śledziami w occie 143

Prosta i rzadka spotykana kombinacja, czyli jajka faszerowane śledzikami w occie. Nie wymaga dużo pracy, a dla wielbicieli śledzi może być miłym, smacznym elementem wielkanocnych świąt. Polecam taką pastą nafaszerować jajka, albo zjeść ze świeżym, chrupiącym chlebem . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta jajeczno-łososiowa 96

Lubię posmarować sobie chleb taką pyszną domowa pastą. Tym razem przygotowałam ją z jajek i wędzonego łososia. Robi się ją bardzo szybko. Świetnie sprawdzi się na co dzień do chleba na śniadanie. Będzie również wspaniałym dodatkiem do świątecznych wędlin i mięs.  5-6 jajek 100 g wędzonego na zimno łososia pół pęczka koperku 1-2 łyżki majonezu świeżo zmielony

Smakołyki Asi
Jajka faszerowane śledziami z burakiem 112

pokroić w kostkę, buraka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać buraki, śledzie i majonez, doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać. Białka faszerować otrzymaną pastą

Mama Gotuje
jajka faszerowane wędzoną makrelą 204

gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy majonez, makrelę bez ości, posiekany szczypiorek. Przy pomocy widelca dokładnie mieszamy na konsystencję pasty, doprawiamy pieprzem. Gotowym farszem napełniamy białka i posypujemy szczypiorkiem. *proporcje składników możemy dowolne zmieniać wg własnego smaku

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki Gundel 123

mleko gotowa ć razem , a następnie wla ć do mieszaniny orzecha ,dokładnie miesza ć.Gotowa ć przez kolejne 1-2 minut , w razie potrzeby, doda ć mleka do uzyskania pasty do smarowania . Masa ostygnie doda ć rumu. Sos czekoladowy robimy w garnku gotując na małym ogniu ż ółtka z cukrem, kakao i trochę mąki, zimnego mleka , :wymiesza ć dokładnie.Doda

Smaczne Potrawy
Faszerowane pieczarki portobello + sos serowy z nerkowców 200

osób: - 4 duże pieczarki portobello, - ok 200 g mrożonego szpinaku, - 1 małą cebula, - sól, pieprz domowy sos serowy z nerkowców: - 1/4 szklanki nerkowców, - 1 szklanka gorącej wody, - 1 łyżka pasty miso (można użyć soli do smaku), - 1 łyżka płatków drożdżowych (można pominąć, ale one dodadzą smaku serowego), - 2 płaskie łyżki mąki z tapioki. Wykonanie: Zaczynamy od zalania nerkowców gorącą wodą

Co na wege obiad?
Lazania a`la cannelloni 100

wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry szynki, smażyłem minutę. Cebulę, mozzarellę, ricottę, połowę parmezanu i bazylię zmiksowałem. Cebulę , ricottę, połowę parmezanu i bazylię zmiksowałem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch położyłem przesmażoną szynkę. Zrolowałem.   Tak przygotowane „cannelloni” włożyłem do   formy żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym. Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
Jajka faszerowane pastą z pieczonej papryki 141

Idealne na świąteczny stół. Inna odsłona jajek zachwyci z pewnością wszystkich amatorów uroczystych spotkań :) Prosty przepis na smaczną przekąskę. Zapraszam! Jajka faszerowane pastą z papryki Składniki: 5 jajek (ugotowanych na twardo) 150 ml śmietany kremówki 1 czerwona papryka natka pietruszki (mała garść) sól, pieprz Przygotowanie: Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego. Pieczemy 20 minut w 190'C. Po tym czasie przykrywamy

Tagebuch po polsku
Pasta z wędzonej makreli i serka wiejskiego 111

Pyszna pasta z makreli wędzonej z dodatkiem serka wiejskiego i szczypiorku pasuje na śniadanie i kolację.   Składniki: 1 makrela wędzona 1 serek wiejski szczypiorek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu sól, pieprz Makrelę obrać ze skóry i ości, szczypiorek pokroić. Makrelę, serek wiejski i szczypiorek wymieszać z musztardą i chrzanem, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Smacznego

talerz przyjemności
Jajka faszerowane awokado 171

tydzień są już święta , wow szybko zleciało. Jeżeli już mow a o W ielkanocy to przychodzą mi na myśl jajka faszerowane! W tym roku proponuję faszerowane past ą z a w okado :) Czytaj więcej

Ana Mari's world