pasta - 16803 przepisów (strona:798/1121)

Jadalne prezenty: domowa oliwa aromatyzowana ziołami, czosnkiem oraz chilli (+ gotowa etykieta na oliwę z chilli) 159

butelki przez tak przygotowane sitko i pilnuj, aby żadna drobinka świeżego czosnku nie znalazła się w butelce. Czosnek pozostały na patelni możesz rozsmarować na kromce chleba, dodać do pasty kanapkowej czy makaronu. Zamknij szczelnie butelkę i udekoruj. Przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 1 miesiąca. * na podstawie tego przepisu *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę

Chilli Czosnek i Oliwa
Dorayaki 184

ciasta, powinno się samo ładnie rozlać. Smażyć chwilę do uzyskania ładnego ciemnego koloru, odwrócić na drugą stronę, usmażyć, zdjąć i powtórzyć czynności z kolejną porcją ciasta. Usmażone placuszki przekładamy pastą anko sklejając

Mix smaku
#29 Pierniczki idealne 129

zwykle używam z barwnikami, więc nie ma to znaczenia. Rewelacyjnie pokręca smak pierniczków :) Do cukru pudru dodajemy stopniowo, po kilka kropli, sok z wyciśniętych cytryn lub pomarańczy, ucieramy na pastę o konsystencji, jakiej potrzebujemy - do polewania całych pierniczków rzadszy, do przylepiania ozdób gęstszy :). Lukier królewski  - idealnie biały, ładnie kryjący, gęsty, dość szybko wysychający. 1 białko ubić mikserem z odrobiną

Kuchnia w szuwarach
Piegusek z wyjątkową polewą czekoladową 158

mąki orkiszowej 630 150g mączki ziemniaczanej 250 g ksylitolu lub cukru 4 jajka 250 g suchego maku 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanka mleka 1 łyżeczka pasty z wanilii 2-3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej Składniki na polewę: 3 łyżki kakao 2-3 łyżki masła 4 łyżki cukru lub ksylitolu 1 płatek żelatyny = 1 łyżeczka 3-4 łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa nutella 114

mamy smakołyk bardziej dla waszych dzieci niż dla was. Ale z drugiej strony przecież dorośli też lubią nutellę. Mamy zatem smakołyk dla każdego, dla dużego i małego. Taka szybka pasta czekoladowa do smarowania pieczywa, coś na wzór nutelli. Jak zapewne wiecie, staramy się unikać gotowych sklepowych produktów. Wszystko co możemy zrobić sami to robimy. Teraz więc zachciało się nam nutelli

Marder&Marder Manufacture
Przepis na Domowy Twaróg – Domowy Biały Ser 202

Jest kremowy i delikatny , warto wypróbować przepis i chociaż raz zrobić taki ser w domu a na pewno wszystkim będzie smakował . Taki twaróg nadaje się do przygotowania różnego rodzaju past na kanapki , deserów , sernika tak jak twaróg sklepowy ale jest o niebo lepszy :) . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 900 g twarogu 3 litry mleka 3.2 % ( z jak najkrótszą

Uwaga Babcia Gotuje
Placek piernikowy – czyli coś słodkiego na Święta i nie nie tylko 138

oraz masło i podgrzać na małym ogniu. W niedużej misce umieścić pozostałą połowę szklanki mleka, kakao, cukier trzcinowy, kawę, przyprawę do pierników oraz cynamon – dokładnie wymieszać na gładką pastę. Dodać do rondelka z mlekiem i masłem, wymieszać i zagotować. Zdjąć rondelek z ognia i odstawić do wystudzenia. Mąkę i sodę przesiać do miski, dolać przestudzoną masę i zmiksować. Dodać

Niebieski kubek z kawa
Burgery z indyka, z cukinią, dynią w towarzystwie grillowanych warzyw i jabłka 132

smaku natka pietruszki, posiekana drobniutko pół łyżeczki octu balsamicznego Do serwowania rukola czerwona cebula burak upieczony w folii, zimny jabłko cukinia Sos pietruszkowy lub z rukoli - 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini - 1 łyżka stołowa oliwy - ząbek czosnku - ponad pół szklanki natki pietruszki lub rukoli szczypta soli i sok z pół cytryny Mięso włóż do naczynia, dopraw solą. Dodaj rozdrobnioną różową

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa jarzynowa, lekko przecierana 100

średnich pietruszek 1 niewielki seler 10-15 cm białej części pora 5-7 średnich ziemniaków ok. pół kg dowolnego mięsa - użyłam wieprzowej karkówki, z której potem zrobiłam pastę do chleba 2 liście laurowe sól i pieprz do smaku dodatkowo: 10-15 dkg chudego wędzonego boczku jasnozielona część pora lub  100-150 ml słodkiej śmietanki Mięso opłukać, zalać w garnku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasteczka reniferki 125

ekipy. Miały to być ciastka na bazie masła orzechowego. Jednak ciężko je przygotować, gdy okazuje się, że zabrakło masła orzechowego. ;) Zmieniałam więc koncepcję i powstały zupełnie inne ciasteczka z pastą sezamową, której końcówka akurat została. Ciastka są bardzo smaczne. Nawet Święty Mikołaj zostawił tylko okruszki. Przygotowuje się je prosto i szybko, jednak jest jedno ale... Rogi. Przygotowanie ich zajmuje trochę

Pełny talerz
Świąteczny makaron z borowikami w sosie śmietanowym 137

będą suszone borowiki (podgrzybki też się nadadzą), przyda się też koncentrat z prawdziwków. Ja kupiłam swój przez internet - jest w niewielkim słoiczku (są to zmiksowane podgrzybki w formie gęstej pasty) i wystarczy dodać zaledwie łyżeczkę do sosu, żeby pogłębić grzybowy smak dania. Oczywiście można po prostu dodać więcej suszonych grzybów - ja ich po prostu nie miałam aż tyle. Jeśli chodzi

Pełna Lodówka
Kotleciki z mięsa z rosołu 106

postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy wcześniej zeszklona cebulkę, przyprawy oraz jedno całe jajko. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej. 2. Formujemy małe kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Obsmażamy na oleju na złotą pamiętając by po usmażeniu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Orzechowa pasta do warzyw 162

bardzo smaczny i oryginalny dodatek do warzyw na ciepło. Aromatyczna pasta wzbogaci smak marchewki, brokułów czy fasolki szparagowej. Proponuję ugotować warzywa na parze, zachowaj więcej witamin. Składniki 50 g wyłuskanych orzechów włoskich 2-4 łyżek poszatkowanej natki pietruszki 50 g … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 344

sałatka jest bardzo znana, my ją uwielbiamy. :-) Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy

Szefowa kuchni