dołączenia do grupy , która jest otwarta dla każdego :) Sałatka ryżowa z szynką Ziemniaki smażone Banany w cieście Truskawkowa owsianka bez gotowania Zupa meksykańska Lody wodne z czereśniami Pasta z ciecierzycy i pomidorów Sałatka z pomidorów z orzechami
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 2 jajka kawałek cukinii 10 dkg szynki 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki pasty curry Proeco 3-4 łyżki mąki graham sól i pieprz Przygotowanie: Cebulę, cukinię i szynkę pokroić w kostkę. … Czytaj dalej Omlet z szynką i cukinią
czarrna od kuchnichleba? Wegańska pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, suszonych pomidorów i solonych orzeszków ziemnych. W sumie to myślałam o humusie, ale nie miałam tahiny a jakoś tak zawsze wychodzi, że znika... Source
Szybko Tanio SmacznieKoleżanka dała mi bardzo fajny pomysł na zrobienie pasty na kanapki, ja jadłam jako sałatkę ale kanapeczka też była rewelacyjna. Składniki: jaja 10 szt szczypiorek 2 pęczki ser w kawałku jakiś żółciutki 300 g majonez 6 łyżek musztarda miodowa 2 łyżki sól do smaku pieprz biały mielony do smaku Krok 1 Jaja gotujemy na twardo( w moim przypadku 7 minut
Różowa kuchnianaoliwionej blaszce dowolnego kształtu i przykrywam na krótkie wyrośnięcie. Następnie palcem robię małe wgłębienia co kilka centymetrów Rozprowadzam na ciście sos. To różne wersje sosu pomidorowego, może być pasta pomidorowa doprawiona łyżką oliwy, garścią posiekanych ziół jak bazylia i oregano, ewentualnie roztarty ząbek czosnku, sól i pieprz. Skrapiam trochę oliwą. Tak przygotowany placek wkładam
I tu będę miała takie tetofu, które w Polsce są coraz łatwiej dostępne, a ilość dań, które można z nimi wykonać jest naprawdę duża. Swego czasu bardzo często dodawałem, np. czarną sól, do większości past kanapkowych. To tylko kilka złotych za inwestycję w nowe doznania smakowe Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek Wydrukuj przepis Porcji: 1-2 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: Tofu naturalne - 250g Tofu
Blendmantofu, które w Polsce są coraz łatwiej dostępne, a ilość dań, które można z nimi wykonać jest naprawdę duża. Swego czasu bardzo często dodawałem, np. czarną sól, do większości past kanapkowych. To tylko kilka złotych za inwestycję w nowe doznania smakowe Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek Wydrukuj przepis Porcji: 1-2 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: Tofu naturalne - 250g Tofu
BlendmanPyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie. Składniki 1 kg mięsnych żeberek 1 puszka krojonych pomidorów 1 papryka czerwona pasta chilli firmy Proeco Polska 1 duża cebula sól pieprz keczup mąka do panierowania … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatycebula 1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonej kolendry 1,5 łyżeczki mielonego kuminu 1000 ml bulionu ( przygotowanego na bazie domowej pasty warzywnej ) 400 ml mleczka kokosowego oliwa z oliwek do smażenia sól do smaku gęsty jogurt naturalny świeża kolendra płatki chili do posypania Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy
Kulinarne przygody Gatityktóre spokojnie możemy zaserwować gościom. Wyrazisty smak z odrobiną orientu połączony z polską nutą z pewnością im zasmakuje. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 1/2 szkl mieszanki chińskiej pasta … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyśmietany Wykonanie Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia w misce, następnie dodać cukier. Dodać roztopione masło i kakao. Wbić oba jaja, wlać mleko i mieszać aż do uzyskania gęstej pasty jak na babeczki. Wylać masę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem lub masła. Piec przez około 20 -25 minut w 160 ° -180 ° C-w zależności od piekarnika Sprawdź ciasto wykałaczką. Jeśli
w mojej kuchnisię gości lub gdy mamy okazję zjeść razem leniwe, weekendowe śniadanie. Tak przyjemnie odrywa się mięciutkie, puszyste kawałki tego aromatycznego chleba, zagryzając nim potem smakowite wędliny, smarując świeżo przygotowaną pastą kanapkową, czy twarożkiem lub po prostu maczając je w ulubionej oliwie. Pewnie nie raz… Continue reading Klasyczna focaccia z rozmarynem
brunetkawkuchnibiorę ją po prostu z kranu 1 płaska, może być nawet niepełna łyżeczka suchych drożdży. Wszystko co trzeba zrobić, to wymieszać ww. składniki na jednolitą pastę, szczelnie przykryć, folią spożywczą lub aluminiową i pozostawić w temperaturze pokojowej. Do wieczora nic już z tym nie robimy. Po minimum 10 godzinach, ale raczej nie dłużej 16, będzie pora wykonać ciasto. Zaczyn będzie
I tu będę miała takie tekukurydziana do podsypywania (nie jest niezbędna) Najpierw robię zaczyn. Kruszę drożdże do małej miseczki, dodaję cukier i dwie, trzy łyżeczki wody i ucieram grzbietem łyżeczki do uzyskania gładkiej jednolitej pasty. Lekko oprószam mąką i przykrywam na 15 minut. Kiedy zaczyn podrośnie, w naczyniu z mąką robię dołeczek na zaczyn, z boku podsypuję sól. Dodaję odmierzoną ilość ciepłej wody. Mieszam
I tu będę miała takie testopienia odmierzonej ilości masła i lekkiego zagrzania mleka. Kiedy troszkę stygną, do niewielkiej miseczki kruszę drożdże, dodaję 1 łyżeczkę cukru i odrobinę mleka, rozcieram grzbietem łyżeczki do uzyskania pasty. Odstawiam w ciepłe miejsce. Do sporego naczynia sieje mąkę, dodaję cukier, cukier wanilinowy i sól. Wbijam 1 jajko całe i 1 żółtko. Białko odkładam. Jeszcze się przyda. Po wymieszaniu suchych składników
I tu będę miała takie te