pasta - 16803 przepisów (strona:800/1121)

Pikantne pulpeciki z fetą 233

łyżeczki posiekanej natki pietruszki łyżeczka mieszanki ziół prowansalskich spora szczypta pieprzu cytrynowego bułka tarta olej Przygotowanie: Fetę miksujemy z czosnkiem, papryczkami chilli i odrobiną oleju na gładką pastę. Dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i łączymy z bułką tartą do uzyskania jednolitej, odpowiednio klejącej się konsystencji, by pulpeciki nam się nie rozpadały (na moje oko wystarczą

Gotuj z Rumcajsem
Pasta z łososia , delikatna , lekka 117

chleb żytni pełnoziarnisty 1 kromka  Łososia upiec w foli aluminiowej 170 st. 25min Jogurt , cytrynę , koper, pieprz - zmieszać . Łososia pognieść widelcem dodać wymieszany jogurt.Miksować na konsystencje pasty. Posypać kaparami. Smacznego

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Curry z kalafiora 182

zrozumieć jak mogłam kiedyś używać czegoś co miało w sobie praktycznie samą sól i inne dziwne glutaminiany. Zobacz również: Kurczak curry z mleczkiem kokosowym  lub  Indyk z pastą curry

Kuchcik gotuje
Kotlety vege z kaszy jaglanej, dyni i brokuła. Z zielonym sosem z avocado i serka pleśniowego Lazur. Zdrowe, smaczne i sycące. 115

łyżki soku z cytryny kilka łyżek naturalnego jogurtu sól himalajska świeżo mielony kolorowy pieprz szczypta płatków chilli Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w rozdrabniaczu miksera i dokładnie miksujemy na gładką pastę. Jeśli jest za gęsta dodajmy odrobinę jogurtu. Starannie doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Sos jest świetny do różnych potraw, do kotletów, do placków, do kanapek, do pieczonych

Naturalna Kuchnia
Bułeczki czekoladowo cynamonowe 159

letnie rozpuszczone masło i ponownie zmiksować. Przykryć misę i odłożyć do wyrośnięcia. W trakcie wyrastania ciasta przygotować nadzienie. Rozpuścić masło dodać połamaną czekoladę, cynamon, cukier i wymieszać na gładką pastę. Po około godzinie wyrośnięte ciasto uderzyć dłonią by go odgazować. Przełożyć na blat podsypany mąką i rozwałkować na prostokąt 40*30 cm. Na całej powierzchni ciasta rozsmarować nadzienie i wzdłuż

Ala piecze i gotuje
PASTA TWAROGOWA Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM 99

SZybka ,smaczna pasta do smarowania chleba .Zdrowa,pełna białka i wapnia na silne kości. 1kostka chudego twarogu 1 cebula 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól,pieprz, szczypta papryki zielonej 1 łyżka jogurtu naturalnego *********************************** Cebulę obieramy i drobno siekamy w kostkę.Twaróg mieszamy z resztą składników ,ucieramy dokładnie na puszystą masę,przyprawiamy.Podajemy z chlebem!.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 150

sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczone kasztany Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem

Moja smaczna kuchnia
Pasztet gruszkowo-orzechowy (z fasoli) 117

pokrojoną gruszkę. Całość smażę 8-9 minut, aż gruszka zmięknie. Wyciągamy gałązki rozmarynu, natomiast pozostałą zawartość patelni przekładamy do kielicha blendera razem z ugotowaną fasolą i miksujemy na pastę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem (po 1/2 łyżeczki), dodajemy masło orzechowe i jajka. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Dekorujemy posiekanymi migdałami i rozmarynem. Pasztet piekę

Mango Papaja
Stek z tuńczyka z makaronem razowym w sosie bazyliowo-serowym 141

Witajcie, dziś na obiad stek z tuńczyka, makaron razowy z pastą z bazylii i serem gorgonzola oraz czarne oliwki. Po jedzonku lekki odpoczynek, wsiadam na rower i razem z moją drugą połówką jedziemy sprawdzać co się dzieje we Wrocławiu. Składniki na 1 porcję: stek z tuńczyka szklanka makaronu razowego garść świeżej bazylii 2 łyżki sera gorgonzola sól morska pieprz czarny

Bike By Life
Grochówka w szwedzkim stylu 163

szynki jadali ją zazwyczaj w czwartki przed piątkowym chrześcijańskim postem. Podobno do dziś grochówkę podaje się w szwedzkiej armii i marynarce wojennej. Zupa powinna być gęsta, niemal o konsystencji pasty. Zrezygnowałam z dodawania szynki, bo ilość tłuszczu mnie przerażała. Mój dzień nie jest tak aktywny fizycznie jak w wojsku i nie będzie okazji do jego spalenia ;) Lubię nasiona roślin strączkowych

Weekendy w domu i ogrodzie
8 przerażających nazw dań włoskich 195

kształcie pieroga, oznacza po prostu „nogawkę”; Przepis na calzone Linguione – nazwę makaronu wywodzącego się z Ligurii można przetłumaczyć jako „małe języki”; Mostaccioli – pasta, która miałaby natomiast przypominać „mały wąsik”; Orrechiette – to po prostu „uszka”, chociaż nie przypominają tych używanych w polskiej kuchni; Palle del nonno – ta jedna

Bon Ton Italia
Aioli – czosnkowy majonez z blendera w pół minuty 249

się go i bez żółtka – czosnek również posiada zdolności emulgujące, dużo jednak słabsze niż żółtko – taka mikstura lubi się oddzielać. Nie jest idealnie kremowa i gładka, bardziej przypomina gęstą pastę. Hiszpańskie aioli jest gorzkie i zielono-żółte– używa się do niego wyłącznie czosnku, soli i mocnej oliwy z oliwek, a całość kręci w moździerzu. Ręcznie. Nasze dzisiejsze aioli dużo bliższe

Karo in the Kitchen
Pieczone frytki z batatów z kuminem i pieprzem cayenne 159

Bataty, czyli słodkie ziemniaki, to warzywo które daje w kuchni niezłe pole do popisu. Można z niego przyrządzać zupy kremy, pasty, puree, podawać jako dodatek do potraw, a nawet piec ciasta! W każdej postaci są pyszne. Pieczone z dodatkiem pieprzu cayenne i delikatnego creme fraiche smakuję wręcz rewelacyjnie. SKŁADNIKI ( 2 porcje) 1 duży batat 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki

DefinicjaSmaku
pasta z wątróbki (na bagietce z rukolą i żurawiną) 148

pokroić na kawałki. Wrzucić do wątróbki i wszystko razem usmażyć. Przestudzić, dodać majonez i zmiksować blenderem na mus.  Bagietkę pokroić ukośnie na kromki. Ułożyć na niej rukolę, pastę i łyżeczkę żurawiny. Oprószyć pieprzem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia