spryskuję mgiełką wody, aby wyglądała bardziej świeżo. Oczywiście nie wszystkie dania przygotowuję w dniu robienia zdjęć. Byłoby to niemożliwie ze względów logistycznych i nie zawsze koniecznie. Ciasta, placki, pasty kanapkowe, gulasze będą dobrze wyglądać także dzień po ugotowaniu. Bardzo często potrawę gotuję dzień wcześniej, żeby mój Mąż mógł wziąć ją ze sobą do pracy. Robię zdjęcia (wreszcie! :)) Na początku mojej
Chilli Czosnek i OliwaPyszna domowa pasta warzywna z pieczonych papryk i bakłażanów. Aromatyczna i własna, a taka smakuje najlepiej:) Do kanapek, makaronów, ryżu, ziemniaków czy do ryb. Pyszota!:) Składniki: 6 papryk czerwonych 2 bakłażany 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 4 łyżki octu winnego 2 łyżki miodu sól, pieprz, papryka słodka i ostra pół chilli Wykonanie: Bakłażany i paprykę
Zasmakuj Kuchnimikstura może poparzyć skórę) . Przelać do słoika lub pojemnika, szczelnie przykryć i pozostawić w temperaturze pokojowej do fermentacji (na ok. 24-48 godzin) . Po 24-48 godzinach dodać do pasty ocet, dokładnie wymieszać i pozostawić pod pokrywką na 5-7 dni (pokrywka nie musi być szczelnie zakręcona i im dłużej sos stoi, tym będzie ostrzejszy) . Po 7 dniach ponownie przelać
Jem więc Jestemłyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka drobno posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka drobno posiekanej szałwii Wykonanie: W dużej misce połączyć wszystkie składniki marynaty (czosnek rozetrzeć z solą na pastę). Polędwiczkę oczyścić i pokroić na równe plastry grubości około 1.5 cm. Paprykę pokroić w około 2 cm kwadraty. Każdy plaster boczku przekroić na pół i złożyć potrójnie w harmonijkę. Polędwiczkę
zadanie-gotowaniearomat! Są tak pyszne, że ciężko się powstrzymać od podjadania jeszcze surowego ciasta! Zapewniam, że ich smak podbije serca nie tylko miłośników chałwy! (około 20 sztuk) 1/2 szklanki pasty tahini 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru (można dodać więcej) 100g masła/margaryny Dodatkowo (opcjonalnie): sezam Wszystkie składniki umieścić w misce
Di gotujeTabitha can’t shake the feeling that something exists beyond the fences of her village. And when she sneaks out, past the gates and down the path into the Forest of Hands and Teeth, she meets a boy who teaches her heart things she never knew. But love in a world surrounded by so much death doesn’t come without
TetiisheriPyszna i zdrowa pasta na chlebek lub wafla ryżowego. Szybka i mega prosta w przygotowaniu. Do placuszków czy omletów też się doskonale sprawdzi. PRZEPIS banan awokado 1 łyżeczka kakao słodzik opcjonalnie Wszystkie składniki blendujemy i gotowe!!! Smacznego :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
TetiisheriPiekielnie ostre i aromatyczne Składniki filet z dorsza 0,5 kg mleko kokosowe 1 puszka pasta curry zielona 50 g cebula 2 szt czosnek 3 ząbki brokuły ok. 30 dkg mielona … Czytaj dalej Ogniste zielone curry z dorszem
czarrna od kuchniPrzekąska na słono idealna na domówkę jak imprezę w gronie znajomych. Domowe nachosy są lekkie i chrupiące. Idealnie smakują podane z pastą na bazie awokado . Ponadto swoim kolorem zachęcają do zajadania :) Składniki: 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g) + trochę do podsypania 4/5 szklanki mąki kukurydzianej (100 g) 3/4 szklanki wody (140 g) 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli
Ugotowaćlnianym) 1 łyżka musztardy sok z 1/3 cytryny szczypta soli i pieprzu garść posiekanego szczypiorku Majonez Żółtka ucieram mikserem z sokiem z cytryny i musztardą na gładką pastę. Stopniowo, cały czas miksując, dodaję olej. Olej należy dodawać partiami po 2-3 łyżki. Cały czas ubijając nasza masa powinna stawać się coraz bardziej gęsta, jaśniejsza i kremowa. Po wykorzystaniu całego
Mango Papajadawać wcale) szczypta soli szczypta słodkiej papryki szczypta pieprzu kilka igieł świeżego rozmarynu Wykonanie: Rozmaryn posiekać. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem. Można dodać odrobinę wody, jeżeli pasta jest zbyt gęsta (ja dodaję około 1/2 łyżki
Sto kolorów kuchnikapusta z grochem, bigos. Amercinan Pale Ale / Imperial APA / West Coast IPA: Burgery wołowe, kuchnia meksykańska, orzeszki ziemne solone, zapiekanki, naleśniki z syropem klonowym, sery francuskie, grzanki z ostrą pastą, strogonow. Black IPA: Żeberka w miodzie i musztardzie, żeberka po szanghajsku, dorsz lub flądra smażona, sery angielskie i francuskie, smażony ser, pajda ze smalcem, Pszeniczne: Grillowany boczek, smażone jajko, białe
Kuchnia PROzdrowotnaUwielbiam białą rzodkiew. Często jem ją „od tak” lub robię z niej surówki, dodaję ją do różnych sałatek, a nawet past. Dziś zapraszam Was na prostą i smaczną surówka z białej rzodkiewki (z majonezem). Spróbujcie. Surówka z białej rzodkiewki (z majonezem) Surówka z białej rzodkiewki (z majonezem) 2016-05-15 22:05:41 Write a review Save Recipe
Słodkie okruszkiJaglanka czekoladowo-orzechowa Od kiedy prowadzę bloga mam bardzo rzadko okazję zjeść jaglanką, a wcześniej robiłem to niemalże każdego poranka. Jest to spowodowane chęcią próbowania nowych past, m.in. tych, które widzicie i będziecie mogli zobaczyć na łamach bloga. Od kilku dni jednak chodziła za mną królowa kasz i wreszcie jej uległem. Już ładne kilka dni nie gościła na moim stole
BlendmanSzybka, zdrowa, aromatyczna pasta z sera feta z ogórkiem zielonym, czosnkiem oraz koperkiem idealna na niespieszne śniadania:) Potrzebujemy: - opakowanie sera feta lub sera typu feta (250g) - pół sporego zielonego ogórka - 1 ząbek czosnku - 1/2 pęczka kopru - szczypta pieprzu ziołowego Ogórek drobno kroimy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno kroimy. Rozdrabniamy ser widelcem , dodając
WYSPA SZCZĘSLIWA