pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:31/255)

Grzanka z awokado i przepiórczym jajkiem sadzonym. 187

pół ząbkiem czosnku. Zapiekać aż pieczywo będzie chrupiące. 4. Na patelni usmażyć jajeczka przepiórcze, tak aby białko było ścięte, a żółtko płynne. 5. Na ciepłych grzankach ułożyć pastę oraz jajko sadzone. Smacznego

DefinicjaSmaku
Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną i rukolą 169

polubiły pasty jajeczne. Tym razem zawinęłam w tortille, dodałam świeżą rukolę i wyszło pyszne śniadanie, które zniknęło w mig. Polecam, na pewno Wam posmakuje. Miłego dnia :-) Składniki  pasta: 5 jajek L 1 awokado 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki dobrego gatunkowo majonezu 1 kopiata łyżeczka tartego chrzanu (ze słoiczka) sól pieprz Dodatkowo: 4-5 placków tortilli u mnie szpinakowa świeża(...)rukola 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na drobno. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.  2. Wszystkie składniki dajemy do miseczki, dodajemy majonez, chrzan i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Na nasze placki rozkładamy pastę, na nią dajemy świeżą rukolę i zwijamy. Tak zwinięte przekrawamy na pół. Smacznego

kruche babeczki
Zielona pasta z awokado 154

wrapów. Jajka można ugotować na twardo już dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. To również świetne danie w stylu Zero Waste, jeśli po świętach zostaną nam ugotowane jajka. PRZEPIS NA ZIELONĄ PASTĘ KANAPKOWĄ Z AWOKADO Składniki na zieloną pastę kanapkową z awokado: 1 dojrzałe awokado – zobacz poradnik Co zrobić by awokado szybko dojrzało 1 garść kiełków lucerny 4 jajka(...)wpis Jak ugotować jajka na twardo 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki japońskiego chrzanu wasabi sól himalajska pieprz czarny Jak zrobić zieloną pastę kanapkową z awokado: Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki, łyżką wyjmujemy miąższ do miski. Ostudzone jajka obieramy, kroimy w kawałki, wrzucamy do miski. Awokado i jajka miksujemy blenderem ręcznym lub rozdrabniamy za pomocą widelca albo tłuczka do ziemniaków

Dorota Smakuje
Najciekawsze przepisy na Wielkanoc – śniadanie 247

włosku to połączenie zapiekanego sosu marinara z pomidorów z jajkiem w piekarniku. Całość podawana jest w kokilkach. Sos marinara możecie przygotować dzień wcześniej. Zobacz tutaj szczegółowy przepis. Jajka zapiekane po włosku 3. Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – na zimno Jest Wielkanoc więc obowiązkowo muszą być jajka na stole o poranku. Z pewnością większość z was zrobi jajka faszerowane(...)gotowane z majonezem. Nie zapominajcie, że z jajek robi się także świetne pasty. W tym przypadku jest to pasta z suszonymi pomidorami. Bardzo szybka w przygotowaniu. Zobacz tutaj szczegółowy przepis. Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami   4. Twarożek z fetą i rozmarynem – na zimno Teraz coś dla tych, którzy będą mieli dość już jajek rano podczas Wielkanocy. Warto połączyć

Kuchennyviral.pl
Pasta z awokado, jajkiem i kiełkami 125

znudzi, choć tak naprawdę najbardziej smakuje solo bez żadnych dodatków. Dzisiaj pasta, która będzie dobra do pieczywa czy krakersów, ale może też urozmaicić stół Wielkanocny zdrową pyszną pastą do jajek. Dodałam sporą ilość kiełków z rzodkiewki, które są dość ostre i świetnie przełamują smak. Składniki: - 2 owoce awokado - 3 jajka ugotowane na twardo - 1 szklanka kiełków - 2 lub 3 łyżki

Apetyczna babeczka
Karpatka 147

masła 5 jajek 250 ml wody sól pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka pasty waniliowej pół szklanki cukru 200-300 g miękkiego masła Wykonanie: ciasto: Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Na wrzący płyn wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko

Pysznie & Pięknie
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchewką 189

Wielkanocnym stole obowiązkowe są faszerowane jajca. Dziś odsłona z cudownymi pomidorami suszonymi oraz fetą. Ładny kolor jajka zawdzięczają marchwi oraz paście paprykowej. Następne planuję zrobić z awokado oraz oliwkami i wasabi. Zobaczę, które lepsze? Chociaż chyba najlepsze są te zwykłe z majonezem i ze szczypiorkiem :) Składniki:4 jajka ugotowane na twardo3 szt. pomidorów suszonych z oliwy1 mała marchewka1 łyżeczka(...)naturalnego jogurtu. Jajka przekrawamy na połówki i wydrążamy żółtka, które mieszamy na gładką masę z ugotowaną marchewką, fetą oraz majonezem i pastą paprykową. Doprawiamy pieprzem. Wypełniamy białka. Pomidorki suszone drobno siekamy i układamy na wierzch każdego jajka. Z majonezu i jogurtu robimy sos do polania jajek. Dekorujemy szczypiorkiem.jajka faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i marchwią

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 167

Jajka z pastą z łososia Jajeczka faszerowane wędzonym łososiem to wspaniały pomysł na wielkanocne śniadanie. Dodatek kurkumy do nadzienia sprawia, że nabiera ono pięknego żółtego koloru. Przy przygotowywaniu farszu należy uważać aby go nie przesolić gdyż zarówno łosoś jak i majonez są już słone, więc wystarczy dodać zaledwie szczyptę soli.   Składniki: 3 jajka 50 g wędzonego łososia 1 pełna

Blog z Apetytem
Czekoladowa Karpatka 155

jajek 250 ml wody sól 2 łyżeczki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka pasty waniliowej pół szklanki cukru 200-300 g miękkiego masła 100 g czekolady gorzkiej Wykonanie: Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Na wrzący płyn wsypać wymieszaną i przesianą mąkę

Pysznie & Pięknie
Zapiekanka z makaronu / Casserole with pasta 155

Składniki / Ingredients: makaron / pasta 3 jajka / 3 eggs starty parmezan / grated parmesan cheese szczypta soli / pinch of salt szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper szczypta ostrej paparyki / pinch of hot papprika Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 50 min, smażenie: ok. 10 min., ilość porcji: 1   Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Potem makaron podsmażamy na patelni(...)zarumieniać wylewamy roztrzepane jajka z przyprawami. Mieszamy dokładnie tak by mieszanina pokryła cały makaron. Trochę podsmażamy i dodajemy ser. Smażymy do rozpuszczenia się sera i przewracamy zapiekankę na drugą stronę. Podsmażamy do zarumienia się. Do smaku polewamy zapiekankę ketchupem, smacznego! Możemy zrobić zapiekankę w wersji mięsnej na przykład z: boczkiem, kurczakiem lub kiełbasą . ***** We cook the pasta according to instructions

Projekty ze smakiem
Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni 120

każdej postaci, więc te święta to jedna z lepszych smakowo rzeczy na świecie. Na stole królują zawsze te nadziewane różnymi pastami i kremami. Dzisiaj Read More Artykuł Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
American Chocolate Chip Cookies 189

minut roboty a ile przyjemności!Jak je zrobić?Potrzebujemy:- 150 g masła (niesolonego)- 125 g jasnego cukru trzcinowego- 100 g drobnego cukru do wypieków- 1 jajko plus dodatkowe żółtko- 2 łyżeczki pasty waniliowej (można też użyć ekstraktu waniliowego)- 300 g mąki pszennej- 0.5 łyżeczki sody- około 200 g łezek czekoladowych* opcjonalnie można dodać też żurawinę, orzechy, rodzynki(...)itp.Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.Rozpuszczamy masło w małym rondelku. Odstawiamy by się lekko przestudziło.W międzyczasie mieszamy cukry. Dodajemy ostudzone masło i mieszamy.Gdy masa stanie sie jednolita, dodajemy jajko, żółtko oraz pastę waniliową. Znów mieszamy.Wsypujemy mąkę oraz sodę i dalej mieszamy. Na sam koniec dodajemy łezki czekoladowe i krótko mieszamy.Z powstałej masy lepimy kulki o średnicy 3-4 cm. Następnie

W mojej holenderskiej kuchni
Roladki z francuskiego ciasta z łososiem 807

sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna  jako uzupełnienie szwedzkiego stołu, obok na przykład jajek faszerowanych pastą łososiową. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt, jak widać na zdjęciach, również miły dla oka. Przepis pochodzi z książki "Pascal kontra Okrasa" wydanej przez Lidla, urozmaiciłam(...)koperkiem dodanym  do łososia. Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g wędzonego łososia 1 opakowanie serka śmietankowego koperek pieprz 1 jajko Wykonanie: Ciasto wyjmujemy z lodówki, pozwalamy mu się lekko ocieplić, a następnie je rozwijamy.  Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem. Ciasto wzdłuż dłuższego

Kulinarne przygody Gatity
Pasta jajeczna 147

świeżym pieczywem. Tuż za pastą jajeczną, prawie tak samo bardzo, lubię też pastę twarogową z rzodkiewką (lub czerwoną papryką) oraz ze śledziem . A jaka jest Wasza ulubiona pasta kanapkowa? 9 jajek 2 ogórki konserwowe średniej wielkości 2 łyżki majonezu kieleckiego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól, pieprz pęczek szczypiorku Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)Część jajek rozdrabniamy widelcem. Do jajek dodajemy majonez, musztardę oraz starte na tarce ogórki konserwowe. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy. Połowę łączymy z pastą jajeczną, a resztą posypujemy po wierzchu kanapek

Smaki Na Talerzu
Marynowane jajka z pastą z tuńczyka 210

Jajka, o ciekawym smaku i przepięknym kolorze - który zawdzięczamy koncentratowi z buraka- nadziane delikatną w smaku i prostą pastą z tuńczyka, chociaż tradycyjnie podane- tylko z majonezem- też smakują wybornie :) Tak piękne jajka na pewno będą ozdobą Waszego świątecznego stołu, tylko pamiętajcie, że należy je przygotować dzień wcześniej, inaczej burak nie zabarwi tak pięknie środka, a im dłużej jajka przetrzymywane(...)suszonej papryczki chili Jajka: Jajka ugotować, ostudzić i obrać ze skorupki. Przełożyć do garnuszka, zalać koncentratem, doprawić i odstawić do lodówki na 12 godzin. Przekroić na pół. Pasta z tuńczyka: Z jajek wydrążyć żółtka i połączyć je z odcedzonym oraz rozdrobnionym tuńczykiem, pokrojonym szczypiorem i majonezem. Całość doprawić, wymieszać i napełnić wgłębienie po żółtku. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania