Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni Proziaki Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
Moja smaczna kuchniaZdrowa pasta do smarowania pieczywa z cennymi składnikami awokado i z dodatkiem tuńczyka to doskonała energia na rozpoczęcie dnia. Polecam z chrupkim razowym pieczywem. Składniki: 5 jaj 1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym ½ cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku Pęczek natki pietruszki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z limonki Biały pieprz do smaku Sól do smaku(...)wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy sokiem z limonki aby nie ściemniał, jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce, cebulę siekamy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę , wszystkie składniki łączymy w miseczce, doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem, dodajemy jogurt mieszamy, układamy pastę na kromeczkach posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Wanilia i Kardamonwiadomo z czego są zrobione. Do tej pasty koniecznie użyjcie serka topionego szczypiorkowego, taki będzie najlepszy. Dodam, że musztarda nadaje paście ostrości. Pastę najlepiej podać ze świeżym chrupiącym pieczywem i filiżanką ulubionej herbaty. Zapraszam :) Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dag serka topionego szczypiorkowego 2 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku 2 łyżeczki musztardy sól do smaku pieprz czarny(...)ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. 2. W misce rozcieramy serek topiony z majonezem, dodajemy jajka, szczypiorek i musztardę, mieszamy do dokładnego połączenia się składników przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki. 4. Smacznego życzę
Izabelawkuchnitego kubek ulubionej herbaty i energia na cały poranek gwarantowana :) SKŁADNIKI (2 porcje) pasta 1 dojrzałe awokado 1/2 pomidora 1/4 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku kilka gałązek świeżej bazylii świeżozmielony pieprz sól morska 2 łyżki soku z cytryny dodatkowo 2 plastry ulubionej wędliny drobiowej 4 jajka przepiórcze 2 kromki pełnoziarnistego lub żytniego pieczywa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Awokado kroimy na pół, usuwamy(...)Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami. Ugniatamy pastę widelcem. Na konie doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na pieczywie rozsmarowujemy pastę, tworząc na środku delikatne wgłębienie na jajka sadzone. Układamy plastry wędliny. Smażymy jajeczka przepiórcze tak aby białko było ścięte, a żółtko płynne i układamy na kanapkach. Smacznego
DefinicjaSmakumuesli z mlekiem i owocami, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorami albo omlety z owczym serem i figami. Możecie zjeść kilka kromek razowego pieczywa z hummusem, pastą z zielonego groszku, bobu albo tapenadą i jajko na miękko. Możecie ugotować sobie parówki albo frankfurterki i zrobić szybką sałatkę z rukoli, papryki i ogórka. Pewnie smakowałyby Wam również kanapki z serem kozim(...)daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka, zabrać koc, badmintona i zjeść wszystko na świeżym powietrzu. Możecie też wykorzystać
GRUBY WAŁEKrazie potrawa jest naprawdę smaczna!Składniki: 4 jajka3 szalotki2 papryczki chili2 gałązki kolendry1 łyżka sosu rybnego2 łyżki cukru palmowego (można użyć trzcinowego)1/3 szklanki oleju2 łyżki wody2 łyżeczki pasty tamaryndowejPrzygotowanie:Jajka gotujemy i obieramy. W woku rozgrzewamy olej i smażymy w nim jajka. Co jakiś czas odwracamy je, aby równo się zrumieniły. Wyjmujemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Szalotki kroimy(...)wrzucamy na ten sam gorący olej, tylko na kilka sekund. Wyjmujemy i również przekładamy na papierowy ręcznik.Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy pastę tamaryndową, sos rybny i cukier. Gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Jajka przekładamy na talerz, posypujemy usmażoną szalotką i chili. Wszystko polewamy sosem i posypujemy posiekaną kolendrą.Smacznego
Oryginalny smakBłyskawiczna pasta ze szprotek, bryndzy i jajek to świetny pomysł na smaczne smarowidło do kanapek a także ciekawy sposób na urozmaicenie śniadań i kolacji, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na około 350 g pasty 150 g szprotek w oleju 100 g bryndzy 1 jajko ugotowane na twardo 3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła
Smakowite DaniaUwielbiam jajka na śniadanie. Dlaczego? Dlatego, że są pożywne, szybkie w przygotowaniu i zawsze można wyczarować z nich coś innego. Nie ograniczajcie się do standardowych jajek na twardo czy miękko. Wszelkiego rodzaju pasty, omlety, muffiny będą świetnym sposobem na śniadanie. Do tego sezonowe warzywa oraz przyprawy i pyszny posiłek gotowy. Dzisiaj rano gdy zeszłam po sok z czarnej porzeczki(...)piwnicy zauważyłam, że na regale stoi słoik grillowanej konserwowej papryki. Postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania pasty jajecznej. Taka papryka jest słodka, miękka i bardzo smaczna. Świetnie komponuje się z jajkami. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 3 grillowane papryki pokrojone w drobną kostkę łyżka jogurtu greckiego łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz, wędzona papryka Przygotowanie: Jajka drobno siekamy i mieszamy
Życie ze smakiemzabrać nieco świeżej kolendry. klopsiki tikka masala Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g piersi z indyka – 1 czubata łyżeczka pasty Patak’s Tikka Masala – 2 łyżki świeżej natki pietruszki – 1 jajko(...)łyżki oleju – 1 słoik sosu Patak’s Tikka Masala – ryż basmati lub jaśminowy – świeża kolendra do podania Przygotowanie : Do blendera dodaj mięso z indyka, pastę tikka masala, jajko i świeżą pietruszkę. Zblenduj całość na jednolitą masę. Jeśli masa będzie zbyt klejąca możesz dodać nieco bułki tartej. Na patelni rozgrzej olej, z masy formuj pulpeciki i smaż
nietylkopasta.pljednocześnie, moim zdaniem, bardzo efektowna. Wraz ze mną wyzwania podjęły się Malwina , Siankoo i Mops . Składniki: 4 jajka ugotowane na jajko główka sałaty rzymskiej 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 0,25 łyżeczki pasty curry (ostrej, lub 0,5 łyżeczki pasty łagodnej) rzeżucha kiełki(...)rzodkiewki Przygotowanie: Na talerzu ułożyć liście sałaty (poodrywać twarde głąby), na nich układać ćwiartki jajka. Przygotować sos - w miseczce dokładnie wymieszać jogurt grecki z majonezem i pastą curry. Polać nim jajka. Udekorować kiełkami. Gotowe! Smacznego
Codzienne Gotowaniecebula 1 biała cebula 10 cm pora 50 ml octu 250 ml wody 4 nasiona ziela angielskiego 1 liść laurowy 2 łyżki cukru sól do smaku Dodatkowo 2 jajka 2 łyżki pasty kawiorowej 2 łyżki cremé fraiche Śledzie namocz w zimnej wodzie. Mocz tak długo, zmieniając wodę, aż śledzie będą wystarczająco słone.Pokrój cebulę i por w krążki, a ryby(...)ostudzoną zalej śledzie. Zamknij słoik i wstaw do lodówki. Śledzie muszą się przegryść ale już po dwóch dniach smakują wyśmienicie. Do śledzika proponuję ugotowane jajko i sos kawiorowy. Sos kawiorowy to sos z pasty kawiorowej i cremé fraiche. Wystarczy wymieszać składniki i już mamy gotowy sos. Smacznego! The post Śledź marynowany z cebulą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniacałkiem spoko, a przedszkola nie karmią już kaczą kupą. Podejmujemy męskie decyzje, próbujemy zjeść szpinak, jajka w sosie chrzanowym i zupy mleczne. Nagle okazuje się, że to wcale nie jest takie niedobre i nie wyrywa zębów podczas jedzenia. Bardzo długo przekonywałam się do pasty(...)jajecznej, dopiero jak zaczęłam sama gotować i moja świadomość kulinarna wyszła poza podstawy, stworzyłam swoją idealną pastę jajeczną. Spróbujcie, może przekonacie największego niejadka, może to będzie tym razem wasz sposób, żeby nakarmić kogoś białym serem. Potrzebujemy: 400 g białego sera półtłustego 7 jajek ugotowanych na twardo dwa pęczki szczypiorku 2 pęczki rzodkiewki ½ pęczka koperku pęczek cebulki dymki (razem z białą
ladykitchenPasta z makreli wędzonej i jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co The post Pasta z makreli wędzonej i jajek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeprzygotowania pasty jajecznej z suszonymi pomidorami: 4 jajka, 8 suszonych pomidorów, 20 listków świeżej bazylii, łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania pasty jajecznej z suszonymi pomidorami: Jajka gotuję na twardo, studzę i ścieram na tarce, pomidory kroję w kostkę, siekam bazylię, przekładam to wszystko do jednej miski i mieszam. Dodaję majonez
Gotuj Się Kto Możeogórek Sól do smaku Pieprz do smaku Ser żółty 80-100g Majonez 2 łyżeczki Musztarda 1 łyżeczka Kiełki brokuła do ozdoby Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. Pokroić w drobną kosteczkę lub zmiksowa The post Pasta jajeczna z serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje