Pasta jajeczna z koperkiem jest bardzo prosta do przygotowania – sztuką jest tu perfekcyjne ugotowanie jajek na twardo – tak by żółtka by ścięte, ale jednocześnie pięknie żółciutkie – zbyt długie gotowanie jaj sprawia, że żółtka tracą kolor a nawet brzydko ciemnieją. Pasta jajeczna z koperkiem jest super do kanapek, ale również do wrapów, naleśników czy jako dip do warzyw czy chrupek. PRZEPIS(...)pastę jajeczną z koperkiem: 5 jaj – zobacz jak sprawdzić czy jajko jest świeże majonez sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony szczypta czosnku granulowanego pęczek koperku Jak zrobić pastę jajeczną z koperkiem: Jajka gotujemy na twardo – zobacz Jak ugotować jajka na twardo . Jajka studzimy, obieramy, miksujemy blenderem ręcznym dodając majonez do uzyskania odpowiadającej nam konsystencji. Doprawiamy do smaku, mieszamy z posiekanym
Dorota SmakujePasta twarogowa z jajkami i szczypiorkiem to znane i lubiane smarowidło do pieczywa. Taka pasta jest doskonałym pomysłem na urozmaicenie kanapek a także pyszną i błyskawiczną propozycją na śniadanie . składniki na około 500 g pasty pęczek szczypiorku 350 g twarogu 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki majonezu czarny pieprz mielony sól przepis Umyty i osuszony szczypiorek i jajka
Smakowite Daniałososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta
Kulinarne przygody GatityCześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na pastę z awokado z jajkiem. Całość podana w bajglu. Takie połączenie cieszy oko i bardzo mi smakuje. Zjedlibyście takiego bajgla? Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 jajka ugotowane na twardo – pokrojone w małą kostkę ulubiona zielenina – szczypiorek, natka pietruszki, koper (u mnie – szczypiorek) – 1 łyżka posiekanej zieleniny sok wyciśnięty(...)miseczki i rozgnieć widelcem. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodaj jajka pokrojone w kostkę i szczypiorek, całość dokładnie wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego! Artykuł Pasta z awokado z jajkiem pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakułososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta
Kulinarne przygody GatityBardzo lubię tę pastę do kanapek na śniadanie. Przygotowanie jej jest proste i nie zajmuje dużo czasu. Składniki: jajka szczypiorek sól i pieprz majonez Przygotowanie: jaja ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce warzywnej na grubych oczkach do miski dodaj posiekany szczypiorek – mój patent: wszelką zieleninę kroję nożyczkami dodaj sól, pieprz i majonez wszystko razem dokładnie
Oka w rosole czyli KaFka gotujekurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa
Kulinarne przygody Gatityłyka musztardy (ja dałam ciut więcej, ponieważ miałam duże jajka od prawdziwych kur) 4 łyżki kwaśnej śmietany szczypiorek sól pieprz Wykonanie: Jajka posiekać w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Na koniec wymieszać pastę z musztardą i śmietaną. Źródło: ewawachowicz.pl
Pychotkaaajaka ? Niestety ta druga myśl jest dominująca i ograniczająca. Po prostu ograniczenie związane jest z zawartością lodówki , w ostateczności zamrażarki .Rzec by można ,że podstawa większości past to jajka i one są w mojej lodówce. Jeden składnik jest ,ale co dalej? W lodówce nic nie znalazłam, w zamrażarce również , pozostała mi tylko spiżarnia. Spiżarnia to moje koło ratunkowe(...)odsączeniu go z wody dodaje masło i miksuje blęderem. Ugotowane jajka przekladam do miseczki ze szpinakiem , widelcem rozdrabniam i mieszam razem( jajka nie miksuje ,poniewaz u mnie nikt nie lubi jednolitej masy) doprawiam solą i pieprzem . Pasta gotowa Miłego i słonecznego weekendu życzę
Eli GotowanieKolejna pyszna pasta z wędzonej makreli. Tym razem z dodatkiem jajek na twardo. Używam też ostatnio często musztardy z estragonem, świetnie się w tej paście sprawdziła. Jeżeli nie macie w lodówce gotowej pasty chimichurri , można po prostu dać więcej czosnku, posiekaną pietruszkę i oliwę. Polecam! składniki 1 makrela wędzona, obrana, pozbawiona ości
Stare GaryFantastyczna pasta z jajek, awokado, aromatycznym czosnkiem, kurkumą z chili- dla pikanterii, a przede wszystkim dla zdrowia! Szybka i prosta w przygotowaniu- jak to z pastami bywa :) Fantastyczna alternatywa dla wędlin na kromce chleba i bardzo, baaardzo zdrowa, bo oprócz korzyści zdrowotnych dla naszego mózgu, serca, oczu i płodu, to posiada również właściwości antyrakowe- ważne dla Panów (pomaga chronić
Kraina Miodem Płynącapołączeniu z ptysiowym ciastem wypadła doskonale! Tę smaczną i elegancką zarazem przekąskę pokocha każdy - gwarantuję. :-) Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe 1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę z margaryną. Kiedy się zagotuje(...)ścianek. Studzimy. 2. Przestudzone ciasto miksujemy z jajkami do uzyskania gładkiej masy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W przypadku braku rękawa, możemy wyłożyć ciasto zwykłą łyżką, zachowując okrągły kształt. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. 3. Wszystkie składniki na pastę miksujemy w blenderze do dokładnego połączenia składników. Chłodzimy
Szefowa kuchnipasta rybna jest moją ulubioną. Połączenie wędzonych rybek i jajek ugotowanych na twardo po prostu uwielbiam. Pastę mieszam z majonezem, idealnie pasującym do jajek. Dodaję też zielony groszek, którego torebkę zawsze mam w zamrażarce. Do tej pasty najbardziej pasują znane wszystkim szprotki w prostokątnej puszce Winter sprats . Czasem zamieniam te szprotki na np. puszkę śledzi w sosie pomidorowym(...)pasta też jest wyśmienita :) Pasta ze szprotek i zielonego groszku 200 g wędzonych szprotek 2 jajka ugotowane na twardo 3 płaskie łyżki majonezu 4 łyżki mrożonego, ugotowanego groszku sól i słodka papryka do smaku Usunąć głowy i ogony ze szprotek. Tak przygotowane szprotki wrzucić do pojemnika blendera, dodać jajka pokrojone na mniejsze części i majonez. Rozdrobnić na gładką masę
Posadzone i zjedzonePasty jajeczne wręcz uwielbiam, a ta pasta z makreli wędzonej z jajkami jest moją ulubioną. Mogłabym się nią zajadać codziennie na śniadanie. Najważniejsze podczas przyrządzania pasty, jest przygotowanie ryby i dokładne oddzielenie jej od ości, aby podczas jedzenia nie napotkać niemiłych niespodzianek kujących w przełyk. Zobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem Przepis na pastę z makreli Drukuj przepis Porcji(...)łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem. 4 Podajemy z kleksem majonezu oraz szczypiorkiem - albo w salaterce, albo na kanapkach, czy jako przekąska na krakersach. Artykuł Pasta z makreli wędzonej z jajkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliiprzejmuje mój mąż, a jego specjalność to jajecznice. Tym razem na niedzielne śniadanie zaserwował nam coś innego niż zawsze. Oto jajecznica z papryką, a raczej z pastą z czerwonej papryki . To takie nasze wspomnienie z naszych wakacji na Węgrzech. Serdecznie Was zapraszam do wypróbowania tego przepisu. A może zachęcicie swoich mężów , chłopaków czy partnerów(...)Omlet z brukselką Omlet z jarmużem Jajko w koszulce z bobem Jajecznica z czerwoną papryką Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 1 osoby Składniki: 2 duże wiejskie jajka 1 łyżka pasty z czerwonej papryki 1/2 szalotki masło do smażenia sól pieprz Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy masło. Szalotkę kroimy w kostkę, szklimy ją na patelni. Następnie dodajemy pastę i smażymy
Kulinarne przygody Gatity