pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:21/255)

Pasta jajeczna 251

Uwielbiamy jajka. Mogłybyśmy je jeść w każdej ilości i formie :) A jedną z naszych ulubionych form spożywania jajek jest pasta jajeczna. Ze szczypiorkiem i świeżą bagietką po prostu pychotka! Nigdy nie możemy się jej oprzeć i zjadamy całą od razu :) Składniki: 2 jajka łyżka majonezu pół pęczka szczypiorku sól,pieprz Jajka gotujemy na twardo. Następnie rozgniatamy widelcem na masę oraz

Kolizje Smaków
Wielkanocne jajka faszerowane 568

Jajka faszerowane Zbliża się Wielkanoc, a jak wiadomo na świątecznym stole muszą zagościć jajka. Moja dzisiejsza propozycja to jajeczka faszerowane pyszną pastą złożoną z żółtek, szynki, rzodkiewek, szczypiorku, chrzanu i majonezu. Te smaki rewelacyjnie się uzupełniają, a jajeczka wykonane w ten sposób pięknie wyglądają na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki 4 rzodkiewki pół pęczka szczypiorku

Blog z Apetytem
Dwukolorowa strucla świąteczna 188

mąki pszennej tortowej 1 czubata łyżka kakao 35 g świeżych drożdży 350 ml mleka 3,2% 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 120 g cukru ½ łyżeczki pasty waniliowej lub torebka cukru waniliowego 2 jajka 70 g margaryny "Palma w złotym opakowaniu" Bielmar szczypta soli MASA MAKOWA: 1,5 szklanki suchego maku 400 ml mleka 3 cukru pudru trzcinowego 2 łyżki miodu(...)podgrzać aby było ciepłe, odlać ½ szklanki i wkruszyć drożdże oprószyć łyżeczką mąki odstawić rozczyn na 5 minut do podrośnięcia. Mąkę wymieszać w misce z solą oraz cukrem, wbić jajka, dodać pastę waniliową, wlać mleko oraz rozpuszczone lekko ciepłe masło lub margarynę i zaczyn, wyrobić dokładnie ciasto ręką, odłożyć 1/3 ciasta i wyrobić w osobnej misce z kakao,oprószyć delikatnie mąką

Wanilia i Kardamon
Drożdżowa strucla makowa 180

strucle. Składniki: Ciasto: 65 dag mąki pszennej tortowej 35 g świeżych drożdży 350 ml mleka 3,2% 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 120 g cukru ½ łyżeczki pasty waniliowej lub torebka cukru waniliowego 2 jajka 70 g masła szczypta soli opcjonalnie czerwony barwnik w żelu Masa makowa: 1 puszka masy makowej  HELIO 1 jajko 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy(...)było ciepłe, odlać ½ szklanki i wkruszyć drożdże oprószyć łyżeczką mąki odstawić rozczyn na 5 minut do podrośnięcia.  Mąkę wymieszać w misce z solą oraz cukrem, wbić jajka, dodać pastę waniliową, wlać mleko oraz rozpuszczone lekko ciepłe masło i zaczyn, wyrobić dokładnie ciasto ręką, odłożyć 1/3 ciasta i wyrobić w osobnej misce z barwnikiem czerwonym-ilość należy dozować wg swojego

Wanilia i Kardamon
Pasta jajeczna z czerwoną fasolą 139

niebo w gębie! Zobacz też: Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków Przepis na pastę jajeczną z czerwoną fasolą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 6 jajek mała cebulka 150 g czerwonej fasoli z puszki(...)łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przepis 1 Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy drobno. Składniki mieszamy i dodajemy fasolę oraz majonez. 2 Dokładnie mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.   Artykuł Pasta jajeczna z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Chałwowe bułeczki francuskie 191

ciasta francuskiego – Chałwowe bułeczki francuskie. Składniki na 16 bułeczek: - 2 opakowania ciasta francuskiego (2 po 375 g) - 500 g (2 opakowania) serka mascarpone - 6 łyżek pasty tahini ( przepis ) - 1 jajko + 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru (można zastąpić stevią w proszku lub ksylitolem) * Dodatkowo: - 1 białko do posmarowania akruszy ciasta (zostanie z przygotowanej masy) - 1 jajko do smarowania bułeczek(...)szklanka cukru pudru - 2 łyżeczki pasty tahini ( przepis ) - 2 - 3 łyżki wrzątku Przygotowujemy masę. Serki mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy cukier puder (zamiennie stevia* lub ksylitol*), 1 jajko i 2 żółtka, pastę tahini. Składniki dokładnie łączymy ze sobą łyżką. Rozwijamy arkusze ciasta francuskiego (ok. 10 minut wcześniej wyjmujemy je z lodówki). Lekko ubijamy 1 białko i smarujemy pierwszy arkusz ciasta

mojewypiekiinietylko
Jajka z pastą z makreli 194

moim mężem od jakiegoś czasu chodziła pasta z makreli. Dziś wreszcie się doczekał:) Miała być tylko na kanapkach, ale gdy kroiłam jajka wpadłam na pomysł nadziania ich i tak powstała nie tylko pyszna kolacja, ale także ciekawa przekąska - idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne oraz na wszelkie towarzyskie spotkania. SKŁADNIKI: (na 6 szt) 10 dag makreli (obranej, bez ości) 1 łyżka(...)posiekać. Dodać do zmiksowanej makreli. 4. Ogórki, cebulkę i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Dodać do pasty. Całość wymieszać dokładnie łyżką i doprawić do smaku. 5. Gotową pastą nadziać jajka

Kto ugości moich gości?
Pasta z tuńczyka i czarnego sezamu 111

Kremowa, delikatna, wspaniała i zdrowa – tak mogę określić pastę na dzisiejszym śniadaniowym stole. Polecam pastę z tuńczyka, jajek, suszonych pomidorów i czarnego sezamu. Na kanapki, tosty, chrupiącą bagietkę, śniadanie, podwieczorek, coś na zimno “na ząb” w ciągu dnia – dla mnie jak znalazł! Pasta świetna na stół do bagietki, poczęstujcie ją znajomych;) Do pasty wybieram tuńczyka(...)kawałkach w sosie własnym 170 g (po odsączeniu 120 g) 2 jajka ugotowane na twardo posiekane 2 suszone pomidory przekrojone na pół łyżeczka czarnego sezamu łyżka majonezu sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera, miksuję na gładko, przyprawiam, próbuję. Smaruję pieczywo. Pastę przechowuję w słoiczku do 3 dni w lodówce. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kruche babeczki z pastą jajeczną 205

Dziś mam dla Was przepis idealny na weekendowe szaleństwa - mega proste babeczki z pastą z jajek i oliwek. Ich przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut. Użyłam czarnych oliwek, ale jeśli chcecie żeby pasta była intensywniejsza w smaku możecie użyć zielonych (samych lub wypełnionych papryką). Potrzebne nam: - 12 mini-babeczek z ciasta kruchego - 6 jajek - spora garść oliwek (czarnych lub zielonych) - majonez(...)sól - szczypta chili - pieprz cytrynowy Przygotowanie:  Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zimne obrać ze skorupek. Podzielić na mniejsze części i razem z oliwkami oraz majonezem umieścić w misie blendera. Dodajemy tyle majonezu, żeby pasta po zmiksowaniu była kremowa, ale niezbyt rzadka. Ja na początku daję 1 łyżkę i w razie potrzeby dodaję więcej. Po zmiksowaniu składników całość doprawiamy

W poszukiwaniu inspiracji
Pasta jajeczna 134

Pasta jajeczna jest chyba jedną z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a dodatkowo smakuje zdecydowanie lepiej od kupnej pasty z jajek (i wiesz co jesz ;)). Continue reading Pasta jajeczna at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Pasta z jajek i cebuli 202

czasu w ramach urozmaicenia śniadań , zamiast oklepanych wędlin serwuję w moim domu pasty kanapkowe . Bardzo proste w przyrządzeniu a w smaku po prostu obłędne . Dzisiaj podaję przepis na pastę z jajek i cebuli.   składniki na 4 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 3 łyżki masła 1 łyżka śmietany sól i pieprz szczypiorek przepis Jajka drobno siekamy(...)Cebulę bardzo drobno kroimy . Masło rozcieramy w misce , gdy zmięknie mieszamy ze śmietaną , cebulą  i jajkami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Pastą smarujemy kanapki posypujemy szczypiorkiem

Smakowite Dania
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 183

jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko się chce 😉 Moja propozycja to jajka faszerowane pastą z awokado przygotowaną na wzór meksykańskiego guacamole. Pasta oprócz awokado zawiera papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę oraz sok z limonki. Taka pasta dobrze komponuje się z żółtkami, więc idealnie(...)różnego rodzaju imprezy i uroczystości.... Składniki: 5 jajek 1 miękkie awokado 1 papryczka chili garść świeżej kolendry 2 ząbki czosnku 1/2 limonki 1-2 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, kroimy na pół i usuwamy nasiona

Kuchnia MagdaLeny
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 183

jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko się chce 😉 Moja propozycja to jajka faszerowane pastą z awokado przygotowaną na wzór meksykańskiego guacamole. Pasta oprócz awokado zawiera papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę oraz sok z limonki. Taka pasta dobrze komponuje się z żółtkami, więc idealnie(...)różnego rodzaju imprezy i uroczystości.... Składniki: 5 jajek 1 miękkie awokado 1 papryczka chili garść świeżej kolendry 2 ząbki czosnku 1/2 limonki 1-2 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, kroimy na pół i usuwamy nasiona

Kuchnia MagdaLeny
Pasta jajeczna z awokado 162

bardzo zdrową pastę z wykorzystaniem awokado - jest przepyszna! :) Awokado jest bardzo zdrowe, obniża cholesterol i reguluje ciśnienie krwi, do tego również świetnie smakuje. Rozgniecione i połączone z jajkiem stanowi cudowną pastę, którą uwielbiam jadać z przypieczonym w tosterze pieczywem. Idealne śniadanie lub lekka i smaczna kolacja. :) Pasta z awokado: 1 dojrzałe awokado 3 ugotowane na twardo jajka 1 mały ząbek(...)łyżką wyjmujemy miąższ. Rozgniatamy go widelcem, skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Następnie dorzucamy jajka oraz majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe! Ja najbardziej lubię nakładać tę pastę na jeszcze ciepłe grzanki, które wyskoczyły z tostera. Cudownie jedwabista pasta świetnie kontrastuje z chrupiącym pieczywem - zdrowo i smacznie - bardzo polecam

Cooking Monster
Mini serniczki tahini na orzechowym spodzie 201

kilka orzechów do ozdoby (orzechy nerkowca + orzeszki ziemne w miodzie) 2 łyżki masła 200 g sera z wiaderka 150 g serka mascarpone 2 łyżki pasty tahini 50 g cukru do wypieków 2 jajka 200 ml śmietany 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii czekolada mleczna do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 160 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Masło(...)konsystencji mokrego piasku. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno wykładamy orzeszki z masłem (ok. 1/2 łyżki na papilotkę) i dociskamy łyżką. 2. Ser z wiaderka, ser mascarpone, pastę tahini, jajka i cukier miksujemy na gładką masę, jedynie do połączenia składników. Przekładamy na orzechowy spód, wypełniając papilotki prawie do końca. 3. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni

My Culinary Art