pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:21/255)

Pasta jajeczna 253

Uwielbiamy jajka. Mogłybyśmy je jeść w każdej ilości i formie :) A jedną z naszych ulubionych form spożywania jajek jest pasta jajeczna. Ze szczypiorkiem i świeżą bagietką po prostu pychotka! Nigdy nie możemy się jej oprzeć i zjadamy całą od razu :) Składniki: 2 jajka łyżka majonezu pół pęczka szczypiorku sól,pieprz Jajka gotujemy na twardo. Następnie rozgniatamy widelcem na masę oraz

Kolizje Smaków
Wielkanocne jajka faszerowane 573

Jajka faszerowane Zbliża się Wielkanoc, a jak wiadomo na świątecznym stole muszą zagościć jajka. Moja dzisiejsza propozycja to jajeczka faszerowane pyszną pastą złożoną z żółtek, szynki, rzodkiewek, szczypiorku, chrzanu i majonezu. Te smaki rewelacyjnie się uzupełniają, a jajeczka wykonane w ten sposób pięknie wyglądają na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki 4 rzodkiewki pół pęczka szczypiorku

Blog z Apetytem
Dwukolorowa strucla świąteczna 189

mąki pszennej tortowej 1 czubata łyżka kakao 35 g świeżych drożdży 350 ml mleka 3,2% 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 120 g cukru ½ łyżeczki pasty waniliowej lub torebka cukru waniliowego 2 jajka 70 g margaryny "Palma w złotym opakowaniu" Bielmar szczypta soli MASA MAKOWA: 1,5 szklanki suchego maku 400 ml mleka 3 cukru pudru trzcinowego 2 łyżki miodu(...)podgrzać aby było ciepłe, odlać ½ szklanki i wkruszyć drożdże oprószyć łyżeczką mąki odstawić rozczyn na 5 minut do podrośnięcia. Mąkę wymieszać w misce z solą oraz cukrem, wbić jajka, dodać pastę waniliową, wlać mleko oraz rozpuszczone lekko ciepłe masło lub margarynę i zaczyn, wyrobić dokładnie ciasto ręką, odłożyć 1/3 ciasta i wyrobić w osobnej misce z kakao,oprószyć delikatnie mąką

Wanilia i Kardamon
Drożdżowa strucla makowa 184

strucle. Składniki: Ciasto: 65 dag mąki pszennej tortowej 35 g świeżych drożdży 350 ml mleka 3,2% 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 120 g cukru ½ łyżeczki pasty waniliowej lub torebka cukru waniliowego 2 jajka 70 g masła szczypta soli opcjonalnie czerwony barwnik w żelu Masa makowa: 1 puszka masy makowej  HELIO 1 jajko 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy(...)było ciepłe, odlać ½ szklanki i wkruszyć drożdże oprószyć łyżeczką mąki odstawić rozczyn na 5 minut do podrośnięcia.  Mąkę wymieszać w misce z solą oraz cukrem, wbić jajka, dodać pastę waniliową, wlać mleko oraz rozpuszczone lekko ciepłe masło i zaczyn, wyrobić dokładnie ciasto ręką, odłożyć 1/3 ciasta i wyrobić w osobnej misce z barwnikiem czerwonym-ilość należy dozować wg swojego

Wanilia i Kardamon
Pasta jajeczna z czerwoną fasolą 142

niebo w gębie! Zobacz też: Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków Przepis na pastę jajeczną z czerwoną fasolą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 6 jajek mała cebulka 150 g czerwonej fasoli z puszki(...)łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przepis 1 Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy drobno. Składniki mieszamy i dodajemy fasolę oraz majonez. 2 Dokładnie mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.   Artykuł Pasta jajeczna z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Chałwowe bułeczki francuskie 197

ciasta francuskiego – Chałwowe bułeczki francuskie. Składniki na 16 bułeczek: - 2 opakowania ciasta francuskiego (2 po 375 g) - 500 g (2 opakowania) serka mascarpone - 6 łyżek pasty tahini ( przepis ) - 1 jajko + 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru (można zastąpić stevią w proszku lub ksylitolem) * Dodatkowo: - 1 białko do posmarowania akruszy ciasta (zostanie z przygotowanej masy) - 1 jajko do smarowania bułeczek(...)szklanka cukru pudru - 2 łyżeczki pasty tahini ( przepis ) - 2 - 3 łyżki wrzątku Przygotowujemy masę. Serki mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy cukier puder (zamiennie stevia* lub ksylitol*), 1 jajko i 2 żółtka, pastę tahini. Składniki dokładnie łączymy ze sobą łyżką. Rozwijamy arkusze ciasta francuskiego (ok. 10 minut wcześniej wyjmujemy je z lodówki). Lekko ubijamy 1 białko i smarujemy pierwszy arkusz ciasta

mojewypiekiinietylko
Jajka z pastą z makreli 200

moim mężem od jakiegoś czasu chodziła pasta z makreli. Dziś wreszcie się doczekał:) Miała być tylko na kanapkach, ale gdy kroiłam jajka wpadłam na pomysł nadziania ich i tak powstała nie tylko pyszna kolacja, ale także ciekawa przekąska - idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne oraz na wszelkie towarzyskie spotkania. SKŁADNIKI: (na 6 szt) 10 dag makreli (obranej, bez ości) 1 łyżka(...)posiekać. Dodać do zmiksowanej makreli. 4. Ogórki, cebulkę i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Dodać do pasty. Całość wymieszać dokładnie łyżką i doprawić do smaku. 5. Gotową pastą nadziać jajka

Kto ugości moich gości?
Pasta z tuńczyka i czarnego sezamu 116

Kremowa, delikatna, wspaniała i zdrowa – tak mogę określić pastę na dzisiejszym śniadaniowym stole. Polecam pastę z tuńczyka, jajek, suszonych pomidorów i czarnego sezamu. Na kanapki, tosty, chrupiącą bagietkę, śniadanie, podwieczorek, coś na zimno “na ząb” w ciągu dnia – dla mnie jak znalazł! Pasta świetna na stół do bagietki, poczęstujcie ją znajomych;) Do pasty wybieram tuńczyka(...)kawałkach w sosie własnym 170 g (po odsączeniu 120 g) 2 jajka ugotowane na twardo posiekane 2 suszone pomidory przekrojone na pół łyżeczka czarnego sezamu łyżka majonezu sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera, miksuję na gładko, przyprawiam, próbuję. Smaruję pieczywo. Pastę przechowuję w słoiczku do 3 dni w lodówce. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kruche babeczki z pastą jajeczną 207

Dziś mam dla Was przepis idealny na weekendowe szaleństwa - mega proste babeczki z pastą z jajek i oliwek. Ich przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut. Użyłam czarnych oliwek, ale jeśli chcecie żeby pasta była intensywniejsza w smaku możecie użyć zielonych (samych lub wypełnionych papryką). Potrzebne nam: - 12 mini-babeczek z ciasta kruchego - 6 jajek - spora garść oliwek (czarnych lub zielonych) - majonez(...)sól - szczypta chili - pieprz cytrynowy Przygotowanie:  Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zimne obrać ze skorupek. Podzielić na mniejsze części i razem z oliwkami oraz majonezem umieścić w misie blendera. Dodajemy tyle majonezu, żeby pasta po zmiksowaniu była kremowa, ale niezbyt rzadka. Ja na początku daję 1 łyżkę i w razie potrzeby dodaję więcej. Po zmiksowaniu składników całość doprawiamy

W poszukiwaniu inspiracji
Pasta jajeczna 136

Pasta jajeczna jest chyba jedną z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a dodatkowo smakuje zdecydowanie lepiej od kupnej pasty z jajek (i wiesz co jesz ;)). Continue reading Pasta jajeczna at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Pasta z jajek i cebuli 210

czasu w ramach urozmaicenia śniadań , zamiast oklepanych wędlin serwuję w moim domu pasty kanapkowe . Bardzo proste w przyrządzeniu a w smaku po prostu obłędne . Dzisiaj podaję przepis na pastę z jajek i cebuli.   składniki na 4 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 3 łyżki masła 1 łyżka śmietany sól i pieprz szczypiorek przepis Jajka drobno siekamy(...)Cebulę bardzo drobno kroimy . Masło rozcieramy w misce , gdy zmięknie mieszamy ze śmietaną , cebulą  i jajkami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Pastą smarujemy kanapki posypujemy szczypiorkiem

Smakowite Dania
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 188

jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko się chce 😉 Moja propozycja to jajka faszerowane pastą z awokado przygotowaną na wzór meksykańskiego guacamole. Pasta oprócz awokado zawiera papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę oraz sok z limonki. Taka pasta dobrze komponuje się z żółtkami, więc idealnie(...)różnego rodzaju imprezy i uroczystości.... Składniki: 5 jajek 1 miękkie awokado 1 papryczka chili garść świeżej kolendry 2 ząbki czosnku 1/2 limonki 1-2 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, kroimy na pół i usuwamy nasiona

Kuchnia MagdaLeny
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 188

jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko się chce 😉 Moja propozycja to jajka faszerowane pastą z awokado przygotowaną na wzór meksykańskiego guacamole. Pasta oprócz awokado zawiera papryczkę chili, czosnek, świeżą kolendrę oraz sok z limonki. Taka pasta dobrze komponuje się z żółtkami, więc idealnie(...)różnego rodzaju imprezy i uroczystości.... Składniki: 5 jajek 1 miękkie awokado 1 papryczka chili garść świeżej kolendry 2 ząbki czosnku 1/2 limonki 1-2 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, kroimy na pół i usuwamy nasiona

Kuchnia MagdaLeny
Pasta jajeczna z awokado 170

bardzo zdrową pastę z wykorzystaniem awokado - jest przepyszna! :) Awokado jest bardzo zdrowe, obniża cholesterol i reguluje ciśnienie krwi, do tego również świetnie smakuje. Rozgniecione i połączone z jajkiem stanowi cudowną pastę, którą uwielbiam jadać z przypieczonym w tosterze pieczywem. Idealne śniadanie lub lekka i smaczna kolacja. :) Pasta z awokado: 1 dojrzałe awokado 3 ugotowane na twardo jajka 1 mały ząbek(...)łyżką wyjmujemy miąższ. Rozgniatamy go widelcem, skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Następnie dorzucamy jajka oraz majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe! Ja najbardziej lubię nakładać tę pastę na jeszcze ciepłe grzanki, które wyskoczyły z tostera. Cudownie jedwabista pasta świetnie kontrastuje z chrupiącym pieczywem - zdrowo i smacznie - bardzo polecam

Cooking Monster
Mini serniczki tahini na orzechowym spodzie 203

kilka orzechów do ozdoby (orzechy nerkowca + orzeszki ziemne w miodzie) 2 łyżki masła 200 g sera z wiaderka 150 g serka mascarpone 2 łyżki pasty tahini 50 g cukru do wypieków 2 jajka 200 ml śmietany 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii czekolada mleczna do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 160 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Masło(...)konsystencji mokrego piasku. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno wykładamy orzeszki z masłem (ok. 1/2 łyżki na papilotkę) i dociskamy łyżką. 2. Ser z wiaderka, ser mascarpone, pastę tahini, jajka i cukier miksujemy na gładką masę, jedynie do połączenia składników. Przekładamy na orzechowy spód, wypełniając papilotki prawie do końca. 3. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania