pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:16/255)

Prosty chlebek z patelni z pastą paprykową i jajkami 146

cudownie rozpływającym się żółtkiem. Wszystko połączone w przepyszną aromatyczną całość przy tak niewielkim wysiłku. To co, już Was skusiłam? ;) To zapraszam po przepis! CHLEBEK Z PATELNI Z PASTĄ PAPRYKOWĄ I JAJKIEM Czas przygotowania 15 minut Składniki do przygotowania jednej porcji Chlebek z patelni 2 łyżki jogurtu naturalnego 3-4 łyżki mąki (u mnie pół na pół zwykła pszenna i orkiszowa(...)pełnoziarnista) Odrobina oliwy Dodatki 2 jajka Pomidorki koktajlowe Oliwki Szczypiorek Pasta ajvar Jogurt naturalny Papryka słodka Wodę na jajka zagotować, gdy zacznie wrzeć włożyć jajka i gotować 5-6 minut tak, żeby żółtko pozostało półpłynne Składniki na chlebek zagnieść na miękkie elastyczne ciasto. Ilość mąki dostosować tak, żeby udało się uformować placek Z wyrobionego ciasta rozwałkować placek o grubości około

HealthyCreations
Pasta z jajek i awokado 132

Dziś na dworze prawdziwa zima. Świat za oknem pokrył się białym puchem i na taką zimę czekaliśmy już chyba wszyscy.  Na zimowe śniadanko polecam bardzo energetyczną pastę z awokado. 3 jajka ugotowane na twardo 1 awokado   1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku  Awokado przeciąć na 2 połówki,wyjąć pestkę(...)skropić sokiem z cytryny. Jajka rozgnieść widelcem,dodać awokado wybierając łyżką sam miąższ  i połączyć w jednolitą masę. Dodać szczypiorek,przyprawić do smaku solą i pieprzem.  Pasta wyśmienicie smakuje z pieczywem

Kolorowa kuchnia Elki
Jajka faszerowane pastą z sardynek 194

Ostatnio się utarło, że w niedzielę przyrządzam rybne przysmaki. Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie jajka faszerowane pastą z sardynek. Połączenie smaków naprawdę trafione. Takie jajka możecie zjeść jako danie codzienne lub podać na ozdobnym talerzu np. na sylwestrowej zabawie. Spróbujcie. Szybko i smacznie, bo czasem nie trzeba nic więcej :) Składniki: (dla ułatwienia na mniejszą porcję - 8 połówek(...)miseczki z sardynkami i porem. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej przypraw. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy przygotowaną pastę w miejsca po żółtkach. Faszerowane jajka podajemy same lub z kawałkami rzodkiewki np. w towarzystwie sucharków.  Smacznego

Słodkie okruszki
Wegańska pasta jajeczna - odsłona świąteczna 161

całą sprawę , my natomiast możemy dobrać sobie resztę pożywnych i zdrowych składników do naszej pasty. Jako baza genialnie sprawdza się ciecierzyca, która swoją konsystencją przypomina żółtko jajka.  Ta pasta jest wyjątkowo dobra, bo delikatna i kremowa. Jestem pewna, że posmakuje nie tylko weganom. Myślę, że zapakowana w małe ozdobne słoiczki mogłaby być pomysłowym i pysznym „zajączkiem” dla najbliższych(...)ujrzeć ich minę, kiedy po spróbowaniu uświadomisz im, że pasta nie zawiera ani grama jajka. Nie zdziw się, jeśli Ci nie uwierzą.  Składniki: 3 łyżki zdrowego roślinnego majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon ¾ kostki naturalnego tofu 1/3 szklanki roślinnego mleka  1 ½ szklanki ugotowanej cieciorki ½ łyżeczki kurkumy 1 łyżka oliwy pęczek cebulki dymki (3-4 sztuki) sól kala namak oraz

Roślinna - blog wegański
Jajka faszerowane guacamole 623

Jajka faszerowane guacamole Jajeczka nadziane pastą z awokado. Są zdrowe, pyszne i kolorowe, idealne na lekkie śniadanie, kolację lub jako przystawka na przyjęcie. Wyglądają efektownie i wybornie smakują. Polecam!     Składniki: 6 jajek 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z limonki 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 niewielki pomidor pół pęczka szczypiorku szczypta chili, sól(...)chili *** *** Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy pestki, kroimy w drobną kosteczkę i odsączamy z soku *** *** Pomidora dodajemy do pasty i delikatnie mieszamy *** *** Białka wypełniamy farszem *** *** Papryki i pozostałe awokado kroimy w drobniutką kosteczkę *** *** Jajeczka dekorujemy z wierzchu kawałkami papryki i awokado **** *** Jajka faszerowane guacamole należy przygotować nie więcej niż kilka godzin przed podaniem i przechowywać w lodówce, gdyż z biegiem

Blog z Apetytem
Ciasto migdałowe z bitą śmietaną 148

Nieskomplikowane w wykonaniu, gwarantuje sukces cukierniczy i uśmiech na twarzy ukochanej Mamy. Składniki na ciasto: 150 g mielonych migdałów BlackMitt 50 g wiórków kokosowych Kresto łyżeczka pasty waniliowej 3 łyżki kakao 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)glutenu) 150 g cukru Dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka pasty waniliowej konfitura jagodowa Przygotowanie: Cukier ubijamy mikserem na puszystą pianę z jajkami. Dodajemy pastę waniliową lub esencję waniliową. A suche składniki mieszamy razem, pamiętając by kakao przesiać,  i dosypujemy do jajecznej piany. Mieszamy łyżką do połączenia składników i wylewamy na kwadratową blaszkę

Karczma Honorietty
Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem 893

łososiem – składniki 10 babeczek z kruchego ciasta 100-150g wędzonego łososia 4 jajka 1/2 pęczku szczypiorku łyżka majonezu łyżeczka musztardy sól pieprz Babeczki z pastą jajeczną i łososiem – przepis Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Łososia kroimy w mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy, ostudzone jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta jajeczna – nie tylko na śniadanie. Patent na obieranie jajek w kilka sekund 164

Pasta jajeczna i grzanki. Zderzenie dwóch tekstur – kremowej, delikatnej z chrupiącą i przypieczoną. Śniadaniowy duet idealny. Moja pasta jajeczna jest mocno przyprawiona a dodatek curry, selera naciowego i kwaskowych korniszonów idealnie podkreśla w niej smak jajek. Ubóstwiam jajka. Najbardziej te z jeszcze płynnym żółtkiem, czyli jajka na miękko i poszetowe, takie gdzie w żółtku mogę maczać grzankę, fasolkę, szparagi… Sałatka(...)kwestii tak banalnej można sobie jeszcze bardziej ułatwić życie. Dużo łatwiej obierają się ze skorupek jajka superświeże niż te, które już swoje w lodówce przeleżały.   Do pasty zawsze używam dużych jajek L – najpierw ogrzewam je w misce z ciepłą wodą, a w garnku gotuję wodę z łyżeczką sody oczyszczonej i soli. Do wrzątku wkładam zagrzane jajka i gotuję

Karo in the Kitchen
Pasta jajeczna z awokado 162

Klasyką zdrowych past śniadaniowych jest jajko i awokado. Nie może jej zabraknąć na naszym stole, zwłaszcza, że robi się ją dosłownie chwilkę.   Składniki: 3 ugotowane na twardo jajka dojrzałe awokado sok z połówki limonki pół małej czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę łyżka oliwy świeżo zmielony czarny pieprz   Jak przygotować pastę jajeczną z awokado? Awokado obrać, skropić cytryną(...)pokroić na kawałki. Wymieszać z oliwą i pieprzem. Jajka poszatkować krajalnicą do jajek i dodać do awokado razem z cebulą. Wymieszać i podawać z pieczywem lub z na połówkach ugotowanego ziemniaka lub batata jako gzik.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Pasta jajeczna z awokado pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Pasta jajeczna z makrelą 131

wielkanocny, więc oczywiście musi być z jajkami  w roli głównej, ale tym razem postanowiłam je przygotować trochę inaczej, niż tak klasycznie. Będzie to pewna odmiana dla typowych jajek faszerowanych. Oto pasta jajeczna z makrelą, która może być typowym smarowidłem do domowych kanapek, lub po prostu przekąską, którą można podać jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub dipa do pokrojonych(...)warzyw. Oczywiście jeśli macie ochotę, taka pastą można też wypełnić ugotowane na twardo jajka, żeby tradycji stało się zadość :). Na blog znajdziecie również inne pyszne pasty i smarowidła: Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Mutabal, pasta

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe 160

kanapkowe, które najlepiej sprawdzają się w roli dobrych dodatków do pieczywa . Pierwszy z nich, czyli pasta z zielonego groszku, to coś dla fanów warzywnych smarowideł bez jajek i nabiału. Drugi to klasyk, czyli pasta jajeczna z tuńczykiem . Trzeci przepis to z kolei źródło dobrego tłuszczu i białka, czyli połączenie jajka z awokado . Na końcu wpisu znajdziecie także inne przepisy(...)przepłucz i odsącz, awokado przekrój na pół i wydrąż miąższ. Wszystkie składniki zblenduj lub rozdrobnij widelcem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.   2. Pasta jajeczna z tuńczykiem SKŁADNIKI 3 ugotowane na twardo jajka 1 ogórek kiszony 1/2  czerwonej cebuli pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1-2 łyżki jogurtu greckiego sól i pieprz do smaku Jajka, ogórka

Powiedz dietom nie
Wielkanocna pasta jajeczna. 158

czasu na wiele przyjemnych dla mnie rzeczy, w tym niestety na prowadzenie bloga. Z góry przepraszam i obiecuję poprawę ;) Wracając do przepisu, przedstawiam Wam pomysł na przygotowanie pysznej pasty na bazie jajek z rzeżuchą i szczypiorkiem. Często ze śniadania wielkanocnego zostaje mi dość sporo gotowanych na twardo jajek, więc zazwyczaj przygotowuję z nich tę oto pastę, a że na Wielkanoc(...)taką można używać tradycyjnie do smarowania pieczywa, lub smarować nią plasterki szynki i rolować w rożki. W każdym wydaniu smakuje rewelacyjnie, więc serdecznie polecam! Składniki na wielkanocną pastę jajeczną: 5-6 jajek ugotowanych na twardo i obranych 2 łyżki posiekanej rzeżuchy 1 łyżka posiekanego szczypiorku majonez pieprz sól      Jajka ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy zieleninę

Rozpustne gotowanie
Pasta kanapkowa z jajkiem i marynowanymi buraczkami 217

czwartkowe przedpołudnie prezentuję przepis na pyszną pastę kanapkową z jajkiem i buraczkami. Pasta jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.  SKŁADNIKI: 4 jajka, 8 sztuk buraczków ćwikłowych konserwowych kulek ORZECH, 1 mała cebula, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w małą kostkę. Szczypiorek drobno

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wielkanocne jajka faszerowane 161

Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to jajka faszerowane. Wybrałam pastę jajeczną z dodatkiem oliwek i świeżych ziół z odrobiną majonezu. Spróbujcie tego połączenia. Składniki :* 6 jajek Farmio ugotowanych na twardo* 2 łyżki majonezu* garść czarnych oliwek* kilka listków świeżej bazylii* rzeżucha* sól, pieprz * szczypta czarnuszki Przygotowanie :Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem(...)Przyprawić, dodać posiekane zioła oraz pokrojone w drobną kostkę czarne oliwki. Tak przygotowaną pastą nadziewać połówki jajek. Posypać odrobiną czarnuszki, świeżo mielonym czarnym pieprzem obłożyć połówkami oliwek oraz posypać rzeżuchą. Idealnie smakują z pomidorową salsą

Magiczne Życie Marty
Czosnkowe supełki 106

jajkiem (najwygodniej użyć silikonowego pędzelka ). Piecz ok. 20-30 minut w temp. 180 stopni.   Rady: 1. Można przed pieczeniem posmarować bułeczki oliwą wymieszaną z czosnkiem jednak według mnie, jajko bardziej przenika czosnkiem, przez co supełki intensywniej smakują i pachną. 2. Niektórzy robią najpierw rozczyn do wyrośnięcia, a potem dodają resztę składników. Ja łączę wszystkie składniki (mąka na samym końcu(...)mleku i łyżeczce cukru – tworzą warunki pobudzające drożdże do pracy.               Polecam Wam również inne dania : – Tarta z cukinią – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarne S.O.S.