Dziś szybka pasta, którą z pewnością można określić mianem "fit". I jednocześnie szybki i krótki wpis, bo brakuje mi weny na coś konstruktywnego... Pasta twarogowa z jajkiem SKŁADNIKI: 200 g twarogu chudego 2 jajka 1 pęczek szczypiorku jogurt naturalny sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Twaróg rozdrabiamy i przekładamy do miksera (rozdrabniacza), dodajemy do niego obrane jajka o raz połowę posiekanego szczy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...