Poniedziałkowy fit - pasta twarogowa z jajkiem

Poniedziałkowy fit - pasta twarogowa z jajkiem

Poniedziałkowy fit - pasta twarogowa z jajkiem

Dziś szybka  pasta, którą z pewnością można określić mianem "fit". I jednocześnie szybki i krótki wpis, bo brakuje mi weny na coś konstruktywnego... Pasta twarogowa z jajkiem  SKŁADNIKI: 200 g twarogu chudego 2 jajka 1 pęczek szczypiorku jogurt naturalny sól,  pieprz  PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Twaróg rozdrabiamy i przekładamy do miksera (rozdrabniacza), dodajemy do niego obrane jajka o raz połowę posiekanego szczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.