
Ptysie zazwyczaj kojarzą się ze słodkościami - wypełnione bitą śmietaną lub kremem budyniowym, a ja mam dziś dla Was wersję wytrawną z jajkiem! To świetna propozycja przekąski na Wielkanoc, ale też na spotkania rodzinne czy ze znajomymi ;) Składniki: (na 4 średniej wielkości sztuki) ciasto: 30 g masła ok 1/2 szklanki wody 3 czybate łyżki mąki 1 jajko szczypta soli na farsz: 3 jajka, duża łyżka majonezu, 1/2 pęczku koperku + kilka gałązek do dekoracji sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Wodę podgrzewamy wraz z mas... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...