Sałatka / pasta z jajek z avocado

Sałatka / pasta z jajek z avocado

Sałatka / pasta z jajek z avocado

1 awokado, 7 jajek ugotowanych na twardo, 3 łyżki kaparów, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka majonezu, sól Jajka obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wyjąć miąższ i rozgnieść. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone jajka, pokrojone kapary, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą. zastawa z  czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.