Przygotuj zaczyn. Do dużej miski pokrusz drożdże, dodaj cukier, 1 szklankę mąki i ciepłą wodę. Wymieszaj na gładką pastę i odstaw na ok. 15 min., aż zaczyn zacznie się pienić. Do zaczynu dodaj pozostałe składniki ciasta: sól, pozostałą mąkę, roztrzepane jajko oraz oliwę. Zacznij od wymieszania wszystkiego widelcem w misce. Gdy składniki się połączą, przełóż je na podsypany mąką blat
Chilli Czosnek i OliwaSmorgastarta to rodzaj szwedzkiej kanapki z przeróżnymi dodatkami ułożonymi warstwowo aby kształtem przypominało torcik. Może dawać do takiej kanapki ulubione dodatki i pasty. Nie ma ograniczeń. Składniki: 6 kromek chleba tostowego krem na 1 warstwę: 2 szt. jajek ugotowanych na twardo 100 g łososia wędzonego 1 op serka kremowego naturalnego 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy ostrej szczypiorek sól(...)jajek jogurt wymieszany z serkiem kanapkowym. Szczypiorek siekamy i dodajemy do kremu. Przyprawiamy i mieszamy. Krem na wierzch tortu: Majonez mieszamy z kilkoma kroplami cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowujemy tort: Odkrajamy skórki z chleba testowego. Dwie kromki układamy obok siebie i smarujemy 1 warstwą kremu. Krem przykrywamy 2 kromkami chleba tostowego i smarujemy go drugą warstwą pasty
Kuchnia w oparachkolacja lub śniadanie napiera zupełnie innego smaku. Dziś zapraszam Was na prostą w wykonaniu lekką jajeczno-koperkową pastę kanapkową. Podana z ulubionym pieczywem (np. chrupkim) smakuje wspaniale. Spróbujcie. Cóż… uważam osobiście, że czasem te najprostsze przepisy są najlepsze Składniki: 4 jajka (u mnie wiejskie, klasy L) 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżeczki soli ziołowej (u mnie(...)było na pół-twardo). Obieramy i kroimy przy użyciu sitka do warzyw lub noża w kostkę. Do jajek dodajemy koperek, jogurt naturalny i sól ziołową. Całość mieszamy. Doprawiamy pieprzem (i opcjonalnie solą himalajską), próbujemy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Lekka jajeczno-koperkowa pasta kanapkowa Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail
Słodkie okruszkiHelio SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 6 pokruszonych herbatników typu petitki (33 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru szklanka maślanki opakowanie cukru z wanilią łyżeczka pasty z wanilii, aromatu lub zapachu lukier: 3/4 szklanki cukru pudru + 2 łyżki gorącej wody pokruszone płatki migdałowe od HELIO Forma do pieczenia o wymiarach
Zasmakuj KuchniOrzechy nerkowca uwielbia cała nasza rodzinka. Są miękkie, delikatne, lekko słodkie. Podjadamy je między posiłkami, dodajemy do granoli na śniadanie, używamy do pesto (zobacz przepis na
Moja DelicjaPyszne kanapki z masełkiem z suszonych pomidorów i perfekcyjnie ugotowanym jajkiem. Na śniadanie, kolację lub poczęstunek dla gości. Proste i przyjemne w przygotowaniu, a wyjątkowo smaczne
cool and mintyPolecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym
Zdrowie i pysznie na talerzuprzy pomocy robota razem z cebulą. W głębokiej patelni dusimy grzyby bez przykrycia aż odparuj cały płyn , doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy jajko i bułę tartą , mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy całe naszą pastą grzybową. Tniemy przy pomocy radełka w trójkąty o boku ok 6x23x23 cm Zwijamy je w małe ruloniki zaczynając od boku 6 cm , Układamy
Gotowanie jest łatweobędzie 😉 Składniki: 225 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 3 żółtka ( z dużych jajek) Nadzienie jabłkowe: 1,3 kg jabłek, jędrnych i kwaśnych 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu 2 łyżki cukru sok wyciśnięty z jednej małej cytryny 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżka cynamonu Beza
Słodka Strefażyczyła sobie pastę z makreli :) Godz 19 no ale cóż. Czego się nie robi dla mężulka :D Jeśli lubicie takie pasty, to spróbujcie tego przepisu :) Jest pyszna ! :) Składniki: 2 makrele, 3-4 jajka 1 świeży ogórek 5 łyżek majonezu 3 łyżki łyżki ketchupu sól, pieprz Makrele dokładnie obieram ze skórki i ości,rozpościeram widelcem. Ogórka
Domowa Kuchnia u MamySKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 6 rzodkiewek 10 dag sera żółtego odtłuszczonego 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Ugotowane jajka
Gotowanie Patkiuwielbiam pasty kanapkowe. Tak proste, tak pyszne i tak wspaniale urozmaicają kanapki. Dziś polecam Wam kolejną szybką pastę. Tym razem zapraszam na czosnkową pastę kanapkową z ogórkiem. Prostota i smak. Kto się skusi? Składniki: 2 jajka M 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (u mnie bezglutenowy BIO z eSłoneczko ) 1 mniejszy ogórek kwaszony sól ziołowa do smaku pieprz czarny mielony
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI: Pasta 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju 2 ogórki konserwowe 2 jajka na twardo 1 szalotka Sos 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Sól czarna (może być dowolna) Pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych produktów
Gotowanie Patkiawokado Awokado to samo zdrowie, a wykonanie pasty zajmuje dosłownie chwilę. Dlatego warto by ta smaczna i zdrowa pasta gościła jak najczęściej w naszym jadłospisie. składniki 1 dojrzałe awokado 2 jajka ugotowane na twardo 1/4 pęczka szczypioru 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu pieprz
Miód i pieprzJajka w kokilkach Jeśli rano macie nieco mniej czasu, to danie jest dla Was. Robi się je błyskawicznie, a do jego wykonania wystarczą jajka i dowolne, ulubione dodatki śniadaniowe (papryka, cebula, kiełbasa czy pomidor). 4. Pasta jajeczna Pasta jajeczna smakuje mi zawsze i wszędzie. Wspaniale nadaje się na kanapki. Oczywiście najlepiej będą smakować jeśli samodzielnie upieczecie bułeczki. Kilka przepisów
Bullio