średnich pączków z dziurką. 320 g letniego mleka 2 łyżki rozpuszczonego i schłodzonego masła 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 żółtka 800 g mąki pszennej uniwersalnej 1 łyżeczka soli 7 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka pasty waniliowej do posmarowania użyłam lukru i ozdobnej posypki Lukier 1/2 szklanki cukru pudru 2-3łyżki soku z cytryny. Cukier puder(...)ciasto lekko zagnieść rozwałkować i wycinać kółka . Mniejszą wykrawaczką wyciąć kółko w środku. Poukładać na papierze do pieczenia, odstawić na około 40 minut do napuszenia. Wyrośnięte "pączki"posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 8- 10 minut. Wystudzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem, albo posmarować lukrem i posypać posypką. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukśrednich pączków z dziurką. 320 g letniego mleka 2 łyżki rozpuszczonego i schłodzonego masła 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 żółtka 800 g mąki pszennej uniwersalnej 1 łyżeczka soli 7 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka pasty waniliowej do posmarowania użyłam lukru i ozdobnej posypki Lukier 1/2 szklanki cukru pudru 2-3łyżki soku z cytryny. Cukier puder(...)ciasto lekko zagnieść rozwałkować i wycinać kółka . Mniejszą wykrawaczką wyciąć kółko w środku. Poukładać na papierze do pieczenia, odstawić na około 40 minut do napuszenia. Wyrośnięte "pączki"posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 8- 10 minut. Wystudzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem, albo posmarować lukrem i posypać posypką. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPasta serowa do kanapek. Składniki: 100 g białego chudego sera 3 łyżki posiekanego szczypioru 2 jajka odrobina masła 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól pieprz ziołowy Przygotowanie: Przy pomocy widelca ser rozdrabniamy. Szczypior siekamy. Jajka smażymy na niewielkiej ilości masła. Wszystkie składniki mieszamy ze śmietaną i majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ziołowym
R'n'G Kitchenbułeczki: 50 g świeżych drożdży 50 g cukru 400 g mąki pszennej tortowej + 1 płaska łyżka 100 ml ciepłego mleka 1 łyżka pasty waniliowej (lub ziarna z jednej laski, lub można pominąć) 170 g miękkiego masła 3 jajka ¾ łyżeczki soli 500 g serka na sernik skórka otarta z jednej pomarańczy 100 g cukru. Przygotowanie: Na początek muszę was uspokoić, znaczy
ladykitchensmakach, Mini tortille z dwoma nadzieniami. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na równie szybką przekąskę sylwestrową jaką są krakersy z pastą serowo – jajeczną. Gwarantuje, że szybko zanikną z waszego stołu! Składniki: opakowanie krakersów solonych 4 jajka, ugotowane na twardo, starte na tarce o drobnych oczkach 200g żółtego sera, startego na tarce o drobnych oczkach łyżka posiekanego koperku
Życie ze smakiemsałatki i wszystko dokładnie wymieszać. Do białek włożyć po jednej łyżeczce farszu. Pomidorki umyć i pokroić w w małą kostkę. Nafaszerowane jajka posypać pomidorkami i resztą posiekanego koperku. Jeśli zostanie Wam sałatki możecie użyć jej jako pasty do chleba
Niespełnione zdolności kulinarnezachwycicie gości. Składniki : 4 jajka 50 gr filetów anchois 2 garście roszponki łyżka majonezu 2 placki tortilli pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obrane i wystudzone rozdrabniamy widelcem dodając 1 łyżkę majonezu. Doprawiamy pieprzem. Pastą jajeczną smarujemy 2 tortille na którą układamy liście roszponki i anchois w pokazany obok sposób. Ciasno zwijamy tak aby anchois było idealnie
Mechanik w kuchniKolejna propozycja na kanapeczki ,tym razem pasta z pieczarek,polecam do wędlinki,ogóreczka kiszonego-polecam Składniki: 500 g pieczarek 4 jajka 1 łyżka oleju garść natki pietruszki pieprz 2-3 łyżki majonezu pół łyżeczki musztardy serek topiony 100 g Przygotowanie: Pieczarki umyć (ja nie obieram) i zetrzeć na tarce,podsmażyć na oleju na złoto,wystudzić.Jajka ugotować,obrać
Swojskie jedzonkoPasta alla carbonara to potrawa kuchni włoskiej składająca się z makaronu oraz sosu na bazie jajek, czarnego pieprzu, parmezanu oraz boczku. Prawdziwa Carbonara nie zawiera śmietanki ! Składniki na 3 porcje: 230 g makaronu spaghetti 150 g wędzonego boczku ser parmezan lub grana padano - 4 łyżki 2 jajka + 1 żółtko 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki czarny pieprz - świeżo mielony
Alutka-GotujePasta nie tylko idealnie nada się na kanapki. Rewelacyjnie wkomponuje się jako nadzienie do połówek jajek ugotowanych na twardo. Na Wielkanoc, jak znalazł ;) Składniki 3 jajka 1 garść rzeżuchy 100 ml oliwy z awokado sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do jajek
R'n'G Kitchenzupą (mimo, że tak jest oryginalnie zaklasyfikowany). Jest to raczej gęsta, pożywna mieszanka warzyw, z kapustą i grzybami shitaake na czele, doprawiona pastą miso i zalana bulionem (ale tylko do wysokości składników). Jeżeli podacie to danie z jajkiem na miękko to może ono posłużyć jako samodzielny obiad
Milion Smakówstartą marchewkę i wlej odrobinę wody (2-3 łyżki). Dodaj też kukurydzę. Wymieszaj i duś kilka minut, często mieszaj. Do sera dodaj jajka. Rozgnieć je widelcem. Dodaj gorący szpinak. Przypraw wg uznania i wszystko dokładnie przemieszaj widelcem. Pasta świetnie pasuje do naleśników i na kanapki. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99
Anioszek w kuchnibloga Moje Wypieki. Składniki: Biszkoptowe blaty (proporcje na 1 blat, należy upiec ich 6) o średnicy 23-25 cm: 2 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej barwniki spożywcze (w żelu, paście lub proszku): fioletowy, niebieski, zielony, czerwony, pomarańczowy i żółty Krem śmietanowo-serowy z cytryną: 500 ml schłodzonej śmietany kremówki
MyCookBook.plKolejna pasta. Tym razem z tuńczykiem. puszka tuńczyka w sosie własnym 5 – 6 suszonych pomidorów 3 jajka 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól, płatki chili jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić na mniejsze części, dodać odsączonego tuńczyka, pomidory, doprawić. Wszystko zmiksować. Smacznego
Polska ZupaPasta pieczarkowa z serem żółtym to bardzo smaczne smarowidło do pieczywa lub farsz do zapiekanek, jajek, czy babeczek. Jej wygląd co prawda nie powala na kolana ale smak już tak. Jej kolejną zaleta jest to,że jest bardzo prosta i łatwa w wykonaniu. Polecam :) Składniki - 20 dkg pieczarek - 10 dkg sera żółtego - 1 jajko ugotowane na twardo - majonez - sól, pieprz
Kuchnia z widokiem na ogród