muszę jeszcze szybciej, tak, żeby moje Maleństwo nie zauważyło, że mamusia przeżuwa coś, czego on nie miał okazji spróbować. A na tę pastę musi jeszcze trochę poczekać… Polecam również tym, którzy mogą celebrować posiłki SKŁADNIKI 5 jajek 15 dag sera żółtego szczypiorek (opcjonalnie mała cebula) 2-3 łyżki majonezu pieprz, sól PRZYGOTOWANIE Jajka ugotować na twardo, ostudzić i drobno
zabawa smakiemDobra pasta z tuńczyka nigdy nie jest zła. Pasta tuńczykowa na śniadanie to dobry start i udany dzień. 1 wędzony tuńczyk 2 jajka ugotowane na twardo 100 g białego twarogu 1 łyżka majonezu sól, pieprz Tuńczyka, ser i jajka zmielić na gładką masę, dodać majonez i przyprawy, dokładnie wymieszać
Jadło i czytadłoPasta serowo-jajeczna to doskonała alternatywa dla nudnej kanapki z wędliną i do tego robi się ją ekspresowo. Taką pastę z pewnością chętnie zjedzą nawet dzieci:-) Składniki: 250 g wędzonego żółtego sera 10 jajek duży pęczek koperku lub szczypiorku 3 łyżki majonezu
IMPRESJA SMAKUłyżka likieru groszkowego (opcjonalnie) sok z 0.5 cytryny 75 g brązowego cukru 75 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 50 g roztopionego masła, plus trochę do sparowania formy 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z laski wanilii Metoda: Piekarnik rozgrzej do 170C (z obiegiem). Przygotuj formę. Gruszki pokrój i zalej sokiem z cytryny
Kulinarna rozmowazimno, po dokładnym schłodzeniu w lodówce. Zamiast świeżych oliwek można użyć gotowej, dostępnej w dobrych delikatesach, pasty- tapenady. SKŁADNIKI / 1 kanapkę 1 bułka np. razowa z ziarnami 1/2 puszki tuńczyka w oliwie lub sosie własnym / odsączonego z zalewy 1 jajko mała garść listków świeżego szpinaku 1 łyżka majonezu 1/2 małej czerwonej cebuli 16 plasterków ogórka mała garść czarnych
cool and mintydobrej jakości świeżozmielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki na paluszki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką pastę ( jeśli mamy blender o niskiej mocy, lepiej zrobić to blenderem ręcznym tzw. żyrafą). Z powstałej masy formujemy paluszki rybne i obtaczamy w mące. Jajko roztrzepujemy. Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą (lub inną panierkę). Paluszki obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej
DefinicjaSmakuDoskonała pasta z wędzonego pstrąga, troszkę pokombinowałam i zamiast twarożku dodałam serek wiejski, opłacało się, polecam! Można podać na świeżym pieczywie. Mi posmakowała w duecie z zielonym ogórkiem:) pstrąg wędzony 4-5 jajek cebulka liofilizowana ketchup pikantny serek wiejski sól i pieprz do smaku Rybę trzeba obrać ze skóry(...)ości. Następnie dzielę ją na kawałki i przekładam do pojemnika ( blendera). Ugotowane jajka studzę i obieram ze skorupek. Kroję na połówki i dodaje do ryby. Dodaję łyżkę ketchupu i cebulki. Delikatnie pieprzę i solę. Całość rozdrabniam blenderem. Jak pasta ma już odpowiednią konsystencję, przekładam do miski, dodaję serek wiejski i jeśli trzeba doprawiam
Takie tam pichceniePomidory z mozzarellą i pesto Carpaccio z pieczarek Papryka faszerowana pieczarkami Papryka faszerowana fetą Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka Roladki z pieczonej papryki Konfitura z czerwonej cebuli Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi na ostro Pikantne pieczarki w mleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki z pomidorami i mozzarellą Tarta z pieczarkami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Pikantny
Codzienne GotowanieSkładniki: 6 jajek 3 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki musztardy 1 garść szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać i posiekać drobno. Dodać majonez
O kuchni z uczuciemzwyczajnie na nasz sposób. Składniki 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka startego imbiru 300 g groszku cukrowego kilka grzybów mun 1 puszka mleka kokosowego 1,2 litra bulionu warzywnego 200 g krewetek koktajlowych 2 kapusty pak choi 2 jajka ugotowane na twardo 100 g makaronu ryżowego dymka sos rybny pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy zgodnie(...)rondlu rozgrzewamy olej. Następnie dodajemy pastę curry, starty imbir, pokrojony na mniejsze kawałki groszek, uprzednio namoczone i pokrojone w paski, grzyby mun. Całość smażymy przez 5-10 min, następnie wlewamy mleko kokosowe, gorący bulion, krewetki i gotujemy przez 15 min na średnim ogniu. Zupę doprawiamy sosem rybnym i pieprzem. Podajemy z makaronem, kapustą, jajkiem i dymką
R'n'G Kitchenkokosowego ( nie mleczka ) 2 kopiaste łyżki pasty orzechowej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. 300 g powideł śliwkowych gęstych wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel mogel, następnie dodajemy miękkie masło i ucieramy na gładki
Sama słodycz i szczypta chiliśmietany kremówki 200 g mascarpone 50 g raspberry flavoured fudge ** 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Ciasto Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Przesiewamy przez sito i odstawiamy na bok. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy tak długo, aż cukier się rozpuści aż masa będzie puszysta. Na przemian dodajemy mleko, olej(...)odstawiamy na bok. Kiedy maliny wystygną, wstawiamy do lodówki. Gęstą frużelinę wykładamy na wydrążony spód ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia frużeliny. Krem waniliowy Do śmietany dodajemy pastę waniliową, cukier i ubijamy na sztywną, puszystą masę. Śmietanę łączymy z mascarpone i dodajemy groszki malinowe. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskając
Wędrówki po kuchnipuszka ciecierzycy / 400 g 1 duży ząbek czosnku 1 mała czerwona cebula 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 jajko, pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka mąki razowej orkiszowej 1/3 łyżeczki suszonych płatków chilli 1 łyżeczka pasty harissa 2 łyżki nasion sezamu sól, pieprz Sałatka z quinoa: 100 g quinoa 3 łyżki rodzynek, 3 łyżki płatków migdałowych(...)sitku, przełożyć do pojemnika blendera i zmiksować na gładką masę - najlepiej robić to partiami, następnie całość wyłożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę, mąkę, roztrzepane jajko, posiekaną natkę, sezam i doprawić przyprawami. Masę dokładnie wymieszać i zwilżonymi dłońmi formować małe kotleciki, które następnie obsmażamy na oliwie - 1-2 minuty z każdej strony. Przesmażone falafele przekładamy
Plate of JoyJest to przepis na wszystkim znaną pastę jajeczną :) Rzodkiewki i szczypiorek pochodzą już z mojego ogródka. Sałatę dopiero co flancowałam więc ta ze zdjęcia pochodzi jeszcze ze sklepu :) Składniki:5 - 6 jajek ugotowanych na twardo4 rzodkiewkipęczek szczypiorku1 łyżka majonezu1 łyżka jogurtu naturalnego10 - 15 dag kostki sera żółtego (można pominąć)sól, pieprzJajka gotujemy na twardo, obieramy i trzemy na tarce
Bon Appetit Małgorzatytaką pyszną pastę na kanapki. Rzadko kiedy jadam kanapki na śniadanie, ale ta pasta idealnie pasuję do ciemnego pieczywa i przepysznie smakuje w towarzystwie z kiełkami i rzodkiewką. Spróbujcie Składniki: – 150g białej części pora – 1 makrela wędzona ( u mnie 300g po obraniu) – 2 jajka ugotowane na twardo – 75g twardego sera żółtego ( u mnie gouda) – 200g(...)wystudzić. Smażyć do gotowości, aż por całkowicie zmięknie. Makrelę obrać, pozbyć się ości i rozdrobnić. Jajka i ogórka pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę schłodzić przez godzinę i podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego Pasta z makreli i smażonego pora
Smaki Armine