cieciorką w tym wydaniu to niebo 😀 eksperymentowałam! Rzadko zdarza mi się łączyć takie składniki jak jajka, rzodkiewkę, cieciorkę i orzechy włoskie 😉 ale spróbowałam i wyszło pysznie! To w ogóle miała być pasta.… Artykuł Sałatka jajeczna z rzodkiewką i cieciorką pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikrazem zapraszam Was na kotlety, które są pyszne i bardzo sycące. A na blogu również znajdziecie kilka przepisów na sałatki czy pastę do chleba z bobem. Składniki: 1 kg bobu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób ugotować do miękkości, wystudzić. Obrać ze skórki
magiczna kuchnia Kasimąki pszennej uniwersalnej 10 g suchych drożdży 80 g cukru 250 ml letniego mleka 3 żółtka 1 całe jajko 3 łyżki oleju, lub rozpuszczonego i przestudzonego masła 1 opakowanie cukru waniliowego, lub 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 20 ml spirytusu, lub wódki sok i skórka otarta z jednej cytryny szczypta soli Można dodatkowo użyć do nadziewania konfitury różanej, lub waszego
Piekarz-Kucharz-GarkotłukUwielbiam pasty z makreli i często goszczą u mnie na piątkowe śniadanie lub kolację. Robię taką z jajkiem i ogórkiem lub z twarogiem. Ta z twarogiem jest szybsza w przygotowaniu. Ale zapewniam, że obydwie są smaczne. Składniki: 1 większa makrela wędzona 250 g twarogu półtłustego pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól pieprz kolorowy
Ala piecze i gotujenaprawdę warta udziału. Tylko podróż zmordowała mnie jak nigdy... dlatego na kolację była bardzo prosta, ale za to rewelacyjna w smaku, pasta do kanapek :-) Spróbujcie koniecznie... SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w oleju (duże kawałki) 1/2 awokado 2 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 1 - 2 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę, tuńczyka dzielimy widelcem
Czary - gary w kuchnipieczywa. Tym razem postanowiłam upiec kruche babeczki i podać je z pastą. Przygotowałam je na kolację, bardzo nam smakowały, do pasty dodałam szynkę od firmy Hańderek . Składniki: Ciasto: 250 gram mąki orkiszowej 125 gram masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1/3 łyżeczki soli Farsz: 10 jajek ugotowanych na twardo 200 gram szynki z wędzarni Hańderek 5 łyżek majonezu
Bajeczna KuchniaSkładniki na 1 keksówkę: 250 g masła 200 g mąki orkiszowej 630 150g mączki ziemniaczanej 250 g ksylitolu lub cukru 4 jajka 250 g suchego maku 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanka mleka 1 łyżeczka pasty z wanilii 2-3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej Składniki na polewę: 3 łyżki kakao 2-3 łyżki masła 4 łyżki cukru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pasty jajeczne na dobre zagościły w moim domu-dziś z szynką i serem. SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane około 5 dag. ser żółty starty na drobnych oczkach 4-5 plastrów szynki pietruszka 2-3 łyżki majonezu WYKONANIE: ugotowane jajka i ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki, szynkę pociąć w drobną kostkę, pietruszkę drobno posiekać, wszystkie składniki wymieszać z majonezem, dodać sól
Kuchnia Beatyskładnik diety- dorsz w chrupiącej panierce, pyszne śledziki czy ryby w zalewie-kto ich nie lubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną pastę na gorącego tosta czy bułeczkę z wędzoną makrelą. SKŁADNIKI: 1 wędzona makrela 4-5 ugotowanych jajek 3-4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula zmiażdżony ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy(niekoniecznie) sól, pieprz
Kuchnia Beatyfiletów z anchois 1 łyżka oleju 1 jajo 1 opakowanie mini sucharków pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Filety utrzeć, dodać olej, masło, jajko, gałkę i pieprz do smaku. Smarować mini sucharki pszenne lub krakersy. Ozdobić kawałkiem łososia lub pastą pietruszkową
Tradycyjna Kuchniaporcje: 2 torebki kaszy gryczanej 30 dag piersi z kurczaka Kilka pieczarek 1 marchewka 250 g passaty pomidorowej 2 łyżeczki pasty z suszonych pomidorów lub kilka suszonych pomidorów 1 łyżeczka oregano lub przyprawy włoskiej 2-3 jajka w zależności od wielkości Sól Pieprz 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Kurczaka
Fabryka pomysłówNasza dzisiejsza propozycja to fajny dodatek na święta. Idealna do jajek i w ogóle do potraw świątecznych. Taki szybki przepis, aby nie zawracać Wam głowy czytaniem. Pastę robimy w dosłownie 10 min. Możecie ją przygotować niemal przed samym świątecznym śniadaniem. Składniki: 1 puszka bobu (w sezonie szklanka młodego bobu) 1 niewielka laska chrzanu 1 łyżka oliwy z oliwek
vegetaniesłodkie, o piaskowej konsystencji, chrupiące, uzależniające..., a przy tym niezwykle szybkie i proste. Koniecznie do wypróbowania! Składniki : 1 szklanka pasty tahini ( domowej lub kupnej) 1 szklanka cukru pudru 200 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 3 szklanki maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto mikserem. Zagnieść do otrzymania gładkiego ciasta. Łyżką
Chocolate Muffin Blogbloga White on a Rice Couple .Awokado po upieczeniu super rozsmarowuje się jak pasta. Do tego zaserwowałam sobie tost ze szpinakiem i łososiem.Składniki na 1 porcje:1 dojrzałe awokado, przekrojone na pół, bez pestki2 małe jajka kilka plasterków szynki (można pominąć)sól, pieprzsok z cytrynyszczypiorekAwokado wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Bon Appetit MałgorzatyIdealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczonego mięsa. Można ją również wykorzystać jako pasta do kanapek. Składniki - 16 dag tartego chrzanu - 2 jabłka - 20 dag żółtego startego sera - 5 jajek - sól, pieprz - mały słoik majonezu Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem
Świat SmakuSkładniki (na dwie osoby):5 łyżek mąki2 łyżki pasty tahini1 łyżka miodu z sosny0,5 łyżeczki proszku do pieczenia150ml mleka1 jajkoOliwa do smażeniaDodatki:Syrop ryżowyBorówkiPrzepis:Wszystkie
Emcia Pichcioliwą. W małej miseczce wymieszać kakao z wrzątkiem oraz ekstraktem waniliowym, odstawić do wystudzenia. Do miski miksera wsypać cukier, oliwę oraz jajka i ucierać na jednolitą masę przez około 3 minuty. Zmniejszyć obroty i dodać kakaową, wystudzoną pastę, na koniec wsypać wymieszane migdały z mąką, sodą oczyszczoną oraz solą. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy. Pieczemy 40-45 minut (piekłam
Zabawa smakiemjeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw. Smacznego — BTW całości (6 jajek, czyli 12 połówek): 618 g, 1371 kcal
Ola la LCHFposiekane w cienkie, ukośne plasterki Składniki pasty, poza trawą cytrynową, zieloną cebulką i listkami limonki kaffir , powinny być mocno rozdrobnione, najlepiej utarte w moździerzu na jednolitą pastę. Gotową pastę odstawiamy razem z trawa cytrynową i liśćmi limonki. Dodatkowo: 2 -3 łyżki oleju roślinnego lub do woka 2 łyżeczki cukru trzcinowego sok z połowy limonki 3 zielone cebulki, ukośnie pokrojone(...)kiełków sojowych (przelanych wrzątkiem i odsączonych) sambal oelek jajko na twardo, w plasterkach (opcjonalnie) prażona cebula (produkt gotowy) 200-300 g cienkiego makaronu sojowego Vermicelli, ugotowanego jak na opakowaniu Zupa: 1. Wywar doprowadzamy do wrzenia, zostawiamy na średnim ogniu. 2. Na małej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pastę, liście limonkowe i trawę cytrynową, smażymy na dość dużym ogniu przez
Kuchnia PrezydentowejPomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki majonezu 1 łyża chrzanu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy widelcem. Paprykę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawimy solą oraz pieprzem. Na każdy plasterek nakładamy ok. 1 łyżeczkę pasty, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, zwijamy i opcjonalnie dodatkowo związujemy rulonik szczypiorkiem
Domowy Smak Jedzenia