Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym. Składniki 150 g wędzonego dorsza 2 jajka ugotowane na twardo 1 średnia cebula 2 duże kiszone ogórki 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 18 % sól pieprz Przygotowanie Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem. Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki
R'n'G Kitchentakiej pasty, aby było smacznie i zdrowo ... no i za każdym razem trochę inaczej 😊 .Tym razem do mojej pasty postanowiłam użyć kawałek pięknego wędzonego halibuta. Ponieważ halibut jest dość tłustą rybą połączyłam go z ugotowanym i startym na tarce jajkiem oraz niewielką ilością majonezu (możemy użyć jogurtu, ale nie uzyskamy wtedy tak aksamitnego smaku). Wyszło pysznie i delikatnie
Walijskie PichcenieTrzymając się mojego motta,że wiem co jem gdy wykonam sama zrobiłam kolejną pastę do pieczywa. Wzięłam w obroty wędzonego morszczuka i oto co powstało ok 200 g wędzonego morszczuka (waga po obraniu) 2 jajka ugotowane na twardo 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Morszczuka starannie obrać z ości
Kolorowa kuchnia ElkiPyszna kolorowa pasta na kanapeczki,prosta i szybka do zrobienia -polecam ze świeżym pieczywem Składniki: 10 dag paluszków krabowych mała czerwona cebulka 2 jajka na twardo gałązka koperku lub natki pietruszki(co wolicie) łyżka majonezu sól,pieprz Przygotowanie: Paluszki krabowe,jajka i cebulkę siekamy na drobne kawałeczki,dodajemy drobno posiekaną natkę lub koperek,majonez ,mieszamy doprawiamy solą i pieprzem
Swojskie jedzonkoWyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na śniadanie, polecam! Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 suszone pomidory w zalewie olejowej 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 50 g owczego sera pecorino romano 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól i pieprz
Wanilia i Kardamonserów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku i aromatu pasta do której zrobienia natchnęła mnie paczka suszonych pomidorów jaką otrzymałam ze sklepu Vivio . Potrzebujemy: 1 awokado 6 suszonych pomidorów 1 jajko ugotowane na twardo szczypta suszonego czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego Pomidory umieszczamy w blenderze
MamaOskarkaodstawić na około 15 minut . Ciasto właściwe: 2 szklanki mąki 50 g masła ,rozpuścić ,ostudzić szczypta soli 1 jajko 1 żółtko ,białko zostawić do posmarowania drożdżówki 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao plus 2 łyżki ciepłego mleka – zrobić pastę Masa serowa: 200 g sera kremowego typu Philadelphia 2 łyżki cukru pudru,lub mniej 1 żółtko Składniki masy połączyć
Ladylaura.oliwy, dodajemy ząbek czosnku, sól, pieprz i szczyptę gałki, odstawiamy do ostudzenia. Dowolny ser miksujemy z solą, pieprzem, jajkiem i jednym ząbkiem czosnku. Dodajemy szpinak. Możemy zostawić szpinak w dużych kawałkach lub – tak jak ja – zmiksować wszystko na gładką pastę. Do pasty dodajemy garść startego sera, którym będziemy posypywać makaron. Mieszamy. Na dno naczynia do zapiekania wylewamy
ladykitchenSkładniki: 1 makrela wędzona 1 ogórek kiszony 2 jajka 1/2 cebuli łyżka majonezu 2 łyżki musztardy sól,pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Rybę obrać
magiczna kuchnia Kasipiekarnik nagrzany. Bułeczki są puste w środku,więc możemy podawać je dosłownie ze wszystkim. Ja nadziałam je pastą twarogową z tego przepisu . Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka pełnego lub 2% mleka pół łyżeczki soli 3 duże jajka 2 łyżki roztopionego masła ser gruyere (opcjonalnie) suszone zioła (opcjonalnie) masło do wysmarowania foremek Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy
Wielki apetytużyłam zimowej, warzywnej sałatki w octowej zalewie z domowej spiżarni. To połączenie ryby i marynowanych warzyw podkreśliło smak przygotowanej pasty a wyeliminowanie kalorycznego łącznika /majonezu, oliwy/ kwalifikuje przepis do dietetycznego menu - spróbujcie:) Składniki: 1 wędzona ryba / u mnie makrela/ 2 jajka gotowane na twardo ok. 200 gram sałatki warzywnej typu szlachecka / u mnie z kapusty, marchewki, papryki i ogórka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaowinięcia ciasta wokół foremki do rurek i upieczenia rożków, które można nadziać czym tylko mamy ochotę. Bread cones idealnie nadają się na karnawałowe przyjęcia - jeśli przygotujecie kilka rodzajów past lub sałatek, goście chętnie będą sami nadziewali rożki i komponowali swoje ulubione przekąski. To także świetna propozycja na przyjęcie dla dzieci - możecie zamienić te bułeczki na lubiane przez dzieciaki(...)napuszenia -na około 30 - 40 minut. Przed włożeniem do piekarnika każdy rożek posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem oraz posypać sezamem lub makiem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, lekko przestudzić i usunąć metalowe foremki. Nadziewać dowolną pastą, sałatką czy zamienić w fantazyjnego hot-doga:) Smacznego! *cytaty pochodzą z Mitologii Jana Parandowskiego oraz Mitów
KUCHARNIAzrobić: Z makreli wydobyć to co najlepsze - mięso oddzielić od skóry i ości, przełożyć do miski i rozdrobnić. Cebulę, jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby. Doprawić oliwą, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastę nakładać na świeże pieczywo. Jeśli nie mamy pod ręką wędzonej makreli równie dobrą pastę możemy zrobić z makreli
Kuchnia w opałachposiekaną szynkę i szczypiorek oraz przyprawy:)Wypełnić miejsca po żółtkach powstałą masą - można nakładać je łyżeczką lub rękawem.Gotowe jajka układamy na plasterku szynki, ozdabiamy rzodkiewką i kiełkami, a całość przewiązujemy szczypiorkiem ;)A to co zostanie nadaje się idealnie jako pasta na kanapkę ;)Pyszne
Lawendowe NieboSałatka bardzo szybka, mało kaloryczna, bez majonezu. Polecam.SKŁADNIKIjeden mały brokuł2 jajka ugotowane na twardo1 pomidorpół piersi z kurczakapół łyżki olejuNa sos:pół szklanki jogurtu naturalnego1
W kuchennym oknie Ewy