Regionalne smaki. Potrawa występuje w dwóch wersjach, jako sałatka - podawana wówczas z ziemniakami w mundurkach lub jako pasta do chleba w wersji zmielonej. Przygotowałam sałatkę z przyjemnością, ponieważ generalnie lubimy ryby. Połączenie śledzia z cebulką i ogórkiem to klasyk, lecz dodatek gotowanego jajka bardzo łagodzi smak ostrych dodatków. Do wersji mielonej się przymierzam , pewnie będzie równie smaczna! Składniki: 3 solone
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zawsze można zjeść od razu, ale można także troszkę pokombinować i podać ją na kanapkach :) Tak właśnie zrobiłam z moim farszem wątróbkowym. Składniki: 4 żółtka (z ugotowanych na twardo jajek) 4 wątróbki drobiowe 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku 2 łyżki prażonego sezamu Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyszczamy(...)wątróbkę, przysmażoną cebulkę, majonez, uprażony na suchej patelni sezam oraz posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przekładamy do słoiczka i w zamkniętym możemy pastę przechować max 3 dni, oczywiście w lodówce. Dla mnie najlepsza z dodatkiem pomidora
Kuchnia w czekoladziepastę jajeczną przygotowaną na serkach topionych z rzodkiewką i ogórkiem. Spróbujcie, jest naprawdę pyszna. Pasta jajeczna na serkach topionych z rzodkiewką i ogórkiem. Do pasty użyłam soli czosnkowej Skworcu . Pasta jajeczna na serkach topionych z rzodkiewką i ogórkiem 2016-05-10 09:12:40 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki (najlepiej jeszcze ciepłe). Do jajek dodajemy pokrojone drobno ogóreczki, rzodkiewkę i serki topione. Całość doprawiamy solą czosnkową i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż do uzyskania konsystencji pasty kanapkowej. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more
Słodkie okruszkinajlepiej smakuje z miękkim chlebem, najlepiej tostowym. Pastę przygotowuje się bardzo szybko i wystarcza na 2-3 dni. Musicie koniecznie spróbować :) Składniki: * 10 jaj * 2 puszki tuńczyka w wodzie * majonez * sól i pieprz poziom trudności: łatwy kaloryczność: duża porcja: 20 kanapek czas przygotowania: 20 minut (plus godzina w lodówce) Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu wkładamy je do zimnej wody(...)drobną kostkę. Tuńczyka odcedzamy i w miseczce rozdrabiamy widelcem. Dodajemy jajka oraz na razie 3 łyżki majonezu. Przyprawiamy do smaku (około 1 łyżki soli i pieprzu). Jeśli majonezu jest za mało, należy dodać kolejną łyżkę. Całość mieszamy i zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę, aby pasta przeszła smakami. Podajemy na miękkim chlebie. Opcjonalnie można dodać również posiekany
Klasyka Gotowaniapastę: 1 szklanka suchej, zielonej fasoli azuki 1 szklanka mrożonego groszku 2 łyżki pasty tahini pęczek natki pietruszki 3-4 łyżki oleju sezamowego szczypta soli i pieprzu Składniki na gofry (4 sztuki): 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy 1 jajko szczypta bazylii suszonej 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 3-4 łyżki ciepłej wody(...)zajmuje około godzinę. Do ugotowanej fasoli wrzucam groszek mrożony i od razu ściągam z ogni po czym odcedzam składniki na sicie. Studzę fasolę i groszek a następnie miksuję z pastą tahini, natką pietruszki, olejem sezamowym i kilkoma łyżkami wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiam pastę solą i pieprzem. Gotową pastę przechowuje 3-4 dni w lodówce. Podaję z pieczywem, goframi
Mango PapajaKakaowe ciasto z rodzynkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 czubata łyżeczka kakao 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka mleka opakowanie cukru z wanilią 200 g rodzynek łyżeczka pasty z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego polewa: 100 ml śmietanki 30% + 100 g czekolady 70% + 2 łyżeczki cukru pudru
Zasmakuj Kuchnizupie, więc nic nie będzie zmarnowane. Szparagi pokroić w dwu cm kawałki. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, oskrobać. Oddzielić białka od żółtek. Białka pokroić w kostkę i zostawić na później. Z żółtek zróbcie pastę jajeczną, będzie pyszne śniadanie. Do garnka wlać wodę, dodać marchew, piersi indycze pokrojone w cienkie paseczki, vegetę. Zagotować i doprawić
Kuchnia Pokoleńśmietanka, jogurt grecki i owocowy – i koniecznie dodatek świeżych owoców. Takie poranki to ja rozumiem! SKŁADNIKI 300g chałki 3 jajka M 200ml mleka, dowolnego 1 pełna łyżeczka cynamonu 3 pełne łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka aromatu/ekstraktu waniliowego lub ½ łyżeczki pasty z wanilii szczypta soli 3 łyżki oleju kokosowego albo masła dodatki do podania Zapisz
Karo in the Kitchenbiały) 3 duże jaja 80 g maki pszennej aromat wanilii lub pasta waniliowa lub co kto ma Masło rozpuścić i wrzucić połamaną czekoladę- rozpuścić wszystko na maleńkiej mocy palnika. Ostudzić. Roztrzepać jajka z cukrem i wanilia, wlać masę czekoladową i zmiksować. Dodać mąkę
Piekarz-Kucharz-GarkotłukWitam wieczornie i przedstawiam kolejną odsłonę sałatki jajecznej. Tym razem z kurczakiem wędzonym i groszkiem o delikatnie chrzanowym smaku. Sałatka błyskawiczna i bardzo smaczna, doskonała propozycja
Kuchnia z widokiem na ogródPisałam już o tym wielokrotnie, że bardzo lubię sałatki, a najbardziej te, które przygotowuje się błyskawicznie do takich należy właśnie ta sałatka. Sałatka jajeczna z delikatną
Kuchnia z widokiem na ogródsmaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois czarne oliwki rukola czerwona świeża papryka jajko ugotowane na twardo podsmażone plasterki pieczarek podsmażone plasterki kiełbasy zielona część dymki podsmażony w łupinach czosnek ( do posmarowania bułki) pasta kawiorowa kapary majonez pieprz sól Kromki bułki posypałam serem i podpiekłam w piekarniku. Ciepłe bułeczki przystroiłam powyższymi składnikami i już... ...pyszna
potrawyregionalnewarzywna pieczeń a'la klops. Idealnie nadaje się do jedzenia na ciepło, ale także fantastycznie smakuje na zimno jako pasta do kanapek. Polecam wszystkim, nie tylko osobom na diecie ;) Składniki : 500g mielonego mięsa z indyka 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 mała cebula 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 2-3 marchewki 2 pietruszki kawałek korzenia selera
Codzienne GotowanieOrientalne, sezamkowe, intrygujące, bardzo pyszne! Takie są lody chałwowe. Bez jajek, cukru i maszyny, ekspresowe. Nie, nie zawierają ani grama kupnej przesłodzonej chałwy. Przepyszny chałwowy smak zawdzięczają dodatkowi Tahini - aksamitnej paście z prażonych ziaren sezamu. Można ją już bez problemu kupić w dobrze zaopatrzonych sklepach i supermarketach. Warto, bo sezam jest bardzo zdrowy i zawiera dużo wapnia. Jeśli lubicie
maniapieczeniaChciałabym sobie pozwoli na leniwą niedzielę, ale niestety praca mgr sama się nie napiszę ;| Wracając do przepisu, lubię najróżniejsze pasty rybne, robiłam już podobną, ale zawsze wzbogacam ją o coś nowego ;) Składniki (porcja na 1-2 osoby): 1 ugotowane jajko 100g sera chudego białego (taki w kostce) 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 ogórek kiszony pokrojony
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość