Składniki 5 jajek 3-4 łyżki chrzanu sól 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z chrzanem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić solą do smaku .Pastę włożyć do lodówki do schłodzenia:)) ps. Jeśli chrzan jest bardzo ostry to dodać 1-2 łyżki śmietany czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...