pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:111/255)

śniadaniowa pasta jajeczna 1997

pasta jajeczna Prosta do przyrządzenia, jajeczna pasta z pewnością urozmaici każde śniadanie i nada posiłkowi nowy, niepowtarzalny smak. składniki dla czterech osób 5 jajek 1/2 pęczka szczypioru z dymką 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu lub kwaśnej śmietany sól, pieprz sposób przygotowania Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.  Szczypior(...)razem z dymką drobno siekamy, jajka kroimy w drobną kostkę, siekamy również natkę pietruszki. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy do nich po łyżce oleju, jogurtu, oraz majonezu, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy, dokładnie łącząc składniki. Pastę odstawiamy na dziesięć minut, pozwalając połączyć się smakom, a następnie podajemy jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Orzechowa tarta z groszkiem, szpinakiem i ricottą (Quiche con piselli, spinaci, noci e ricotta) 161

orzechów włoskich łuskanych  150 g masła 1 jajko 2 łyżki mleka szczypta soli Nadzienie 300 g groszku 250 g ricotty 100 g szpinaku 100 ml śmietany  50 g parmezanu 2 ząbki czosnku 2 jaja natka pietruszki bazylia  s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI Pasta brisée 250 g di farina tipo 2 40 g di noci sgusciate(...)zimnym masłem pokrojonym w kostkę, szczypt ą  soli i zblendowanymi na py ł  orzechami. Dodajemy jajko i 2 łyżki zimnego mleka. Ciasto szybko zagniatamy, po czym owijamy foli ą  spożywczą i schładzamy  ok. 1 godz. **** Pasta brisée Frullate le noci. Mescolate la farina tipo 2 con la farina di noci, poi aggiungete  il burro

La grande e la piccola cuoca
CARBONARA 141

delicious! Enjoy cooking. SKŁADNIKI (2 porcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices 2 eggs 2 garlic cloves 40 g Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron(...)nią pokrojony boczek, smaż aż się zrumieni. Dodaj posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach tarki. W misce dokładnie roztrzep jajka, dorzuć ser i przyprawy i dokładnie wymieszaj. Gdy boczek się zarumieni dorzuć na patelnię odcedzony makaron, przemieszaj chwilę i zmniejsz ognień pod patelnią na najmniejszy. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj

Martyna Cooks
CARBONARA 142

delicious! Enjoy cooking. SKŁADNIKI (2 porcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices 2 eggs 2 garlic cloves 40 g Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron(...)nią pokrojony boczek, smaż aż się zrumieni. Dodaj posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach tarki. W misce dokładnie roztrzep jajka, dorzuć ser i przyprawy i dokładnie wymieszaj. Gdy boczek się zarumieni dorzuć na patelnię odcedzony makaron, przemieszaj chwilę i zmniejsz ognień pod patelnią na najmniejszy. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj

Martyna Cooks
Faworki nadziewane pastą z soczewicy 236

wersji wytrawnej i do tego faszerowane? Dlaczego nie? Oryginalna i smaczna przekąska na każdą okazję. Składniki ciasto 250 g mąki 1 jajko 2 żółtka szczypta soli 120 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu pasta 1 szkl czerwonej soczewicy 2 szkl wody 1 łyżka kukurydzy sól pieprz papryka ostra w proszku 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka siemienia

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wielkanocne jajka faszerowane dla dzieci 210

przekrawamy na pół i ostrożnie wyjmujemy żółtko. W oddzielnej miseczce mieszamy żółtka z jogurtem, musztardą i koperkiem – ma powstać bardzo gęsta pasta. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy ugotowane białka i dekorujemy pozostałym jogurtem i koperkiem. Smacznego!!! Artykuł Wielkanocne jajka faszerowane dla dzieci pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z fasolki szparagowej, rukoli i jajka. 220

Marzeny :) PPS Bazylię w wersji suszonej, ale nie dlatego żeby mi moja uprawa padła ;) Składniki: 1/2 kg zielonej fasolki szparagowej 3 jajka ugotowane na twardo 3 cebulki dymki garść dużych liści rukoli 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka pasty paprykowej 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka drobno posiekanych suszonych pomidorów z zalewy sól i pieprz(...)łyżeczką soli. Przelać na sitku zimną wodą. Połączyć majonez z pastą paprykową, sokiem z cytryny, suszonymi pomidorami, bazylią oraz szczyptą soli i pieprzu.  Wymieszać fasolkę, rukolę oraz pokrojoną na cieniutkie plasterki dymkę z dressingiem. Odczekać minimum 10 minut i nałożyć porcje, do każdej dodając pokrojone w ćwiartki jajka

zadanie-gotowanie
pasta jajeczna z tuńczykiem 198

pasta jajeczna z tuńczykiem Prosta jajeczna pasta, która urozmaici każde śniadanie i nada mu  nowy, oryginalny smak. składniki dla czterech osób 6 jajek puszka tuńczyka w oleju 1/2 pęczka szczypioru  2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku sól, pieprz sposób przygotowania Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.  Ząbki czosnku drobno siekamy, wrzucamy(...)minutę ( uważając aby nie przypalić czosnku ponieważ zgorzknieje) Szczypior drobno siekamy, jajka kroimy w drobną kostkę, z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju i dzielimy go na mniejsze kawałki Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajemy do nich olej z przesmażonym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy, dokładnie łącząc składniki. Pastę odstawiamy na dziesięć minut, pozwalając połączyć się smakom, a następnie podajemy

Miód i pieprz
Omlet na słodko 149

przygotować – jak dla mnie – to jedne z najlepszych śniadań i kolacji. Bo zdarza się jajecznicę, jajka na miękko czy kanapki z jajkiem, majonezem i szczypiorem jeść na kolację. Proste, zdrowe i smaczne. Aaaa, jakie pasty jajeczne są świetną propozycją na wszelakie poczucie głodu w ciągu dnia. Ile możliwości! Dziś omlet na śniadanie. Zjadamy samego, na słodko z syropem(...)dodatki jest masa, dlatego to wspaniały wybór na śniadanie. To i jest! Omlet, puszysty, sycący, maślany, wspaniały i na słodko. ENERGII życzę na cały dzień! SMACZNEGO Składniki: 2 jajka 2 łyżeczki mąki 2 łyżeczki mleka szczypta soli pół łyżeczki masła 1 banan kilka borówek lub malin do podania: syrop z agawy, klonowy lub miód cukier puder do posypania Przygotowanie: Rozgrzewam

Zasmakuj Kuchni
Mus z wątróbki z wiśniami alla żydowski kawior 160

Moją ulubioną śniadaniową pastą do chleba jest mus z wątróbki. Klasyczna wersja z kuchni izraelskiej to drobno posiekana wątróbka, którą wcześniej smażyliśmy z cebulką, podawana z posiekanym jajkiem i buraczkami. Jest coś atawistycznego w krwawych czerwonych buraczkach podawanych jako dodatek do mięsa, ale ja wolę dodawać wiśnie i miksować wątróbkę. Wtedy ma lepszą konsystencję i nie trzeba tak dokładnie czyścić

Ugotowane pozamiatane
Pulpety z suszoną śliwką w sosie curry. 192

dried plums. Składniki: 1,5 kg  kurczak świeży 1 bułka 12 śliwek suszonych 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka curry sól, pieprz 2 cebule 1 ząbek czosnku 0,5 l bulion z kurczaka 150 ml śmietana kremówka 1,5 łyżeczki pasta curry bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka obrać z mięsa. Korpus i skrzydełka wykorzystać(...)odcisnąć), jajko, 1 łyżeczkę śmietany, 1 łyżeczkę curry w proszku. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Masę dobrze wyrobić, podzielić na 12 części, uformować kulki, do każdej włożyć  1 suszoną śliwkę. Kulki obtoczyć w małej ilości bułki tartej. Smażyć na złoty kolor we frytkownicy, albo na patelni. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, zeszklić na oleju, dodać pastę curry

Kulinarny karnet Christophera
Jajeczna pasta kanapkowa (na serkach topionych) z ogórkiem i rzodkiewką 210

przygotowywać najróżniejsze pasty. Zresztą stali czytelnicy bloga już na pewno o tym wiedzą ;) Dziś zapraszam Was na jajeczną pastę kanapkową (na serkach topionych) z ogórkiem i rzodkiewką. Idealna na śniadanie lub kolację, spróbujcie. Składniki: 4 trójkąty śmietankowego serka topionego 4 jajka 2-3 rzodkiewki 3 małe ogórki (korniszonki) pieprz 1/2 płaskiej łyżeczki soli czosnkowej Skworcu Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo(...)Następnie obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki (najlepiej jeszcze ciepłe). Do jajek dodajemy pokrojone drobno ogóreczki, rzodkiewkę i serki topione. Całość doprawiamy solą czosnkową i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż do uzyskania konsystencji pasty kanapkowej. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego

Słodkie okruszki
Pasta z makreli 141

Składniki:2 wędzone makrele (razem ok. 600 g)5 jajek ugotowanych na twardo4 średnie kiszone ogórki1 średnia cebula majonez light (słoik 260 g) (użyłam majonezu firmy

Malowane smakiem
Grzanki w jajku 142

tartym żółtym serem lub plastrem sera, mozzarellą, plastrem wędliny, cebulką, pomidorkami, także z różnego rodzaju twarożkami lub pastami, np. jajeczną lub pastą z makreli. Składniki: 3-4 kajzerki garść drobno posiekanego szczypioru połowa małej czerwonej papryki 3 jajka sól, pieprz olej roślinny lub zwierzęcy do smażenia Przygotowanie: Pieczywo kroję na lekko skośne kromki. W misce roztrzepuję jajko z solą

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania