Składniki: 20 dkg wędzonej ryby maślanej 1 szalotka 2 ogórki marynowane 1 łyżka majonezu sól i pieprz do podania: świeże pieczywo, jajka gotowane na twardo, pomidory Przygotowanie: Ogórka i szalotkę … Czytaj dalej Pasta z ryby maślanej
czarrna od kuchniSzybka i Bardzo Łatwa pasta jajeczna do pieczywa idealna na śniadanie czy kolacje. SKŁADNIKI: 4 jajka 10 dag sera żółtego 2 Łyżki Jogurtu Naturalnego 1 Łyżka Majonezu pieprz i sół SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję,obieram. Jajka trę na małych oczkach. Ser kroję w drobną kostkę. Dodaję jogurt i majonez. Nastęnie dodaję sól i pieprz. Wszytsko
Gotowanie PatkiSzybka pasta do kanapek, idealnie przyprawiona. Polecam nie tylko na śniadania, sprawdzi się zawsze. Lubicie? Kupujecie takie pasty czy wolicie zrobić swoją? Składniki : * makrela wędzona około 200g * 3 jajka * 2 łyżki majonezu * mała cebula dymka * ząbek czosnku * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo,wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać makrelę, majonez, drobno posiekaną cebulę
Magiczne Życie Martywaniliowego 1 szklanka gorzkiego kakao 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej 1/2 szklanki miodu 1/2 łyżeczki sody Banany zmiksować na gładkie puree. Dodać jajka, mleko, aromat, kakao, miód i czekoladę. Zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Na koniec dodać sodę iw krótko zmiksować. Prostokątną formę (np. 28x13) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć
Chocolate Muffin Blogsztuk 180 g wody gazowanej o temp. pokojowej 210 g letniego mleka 3 g suchych drożdży ( lub 6 g świeżych) 5 g pasty waniliowej( u mnie łyżka domowego ekstraktu z wanili) 2 duże jajka( białka i żółtka oddzielnie) 15 g drobnego cukru szczypta soli 270 g mąki pszennej 90 g stopionego i przestudzonego masła( dałam około
Mia Cucina Sofietabananowy uwydatnia ich finezyjny charakter. Musicie spróbować! Wychodzi ok. 4-5 porcji. Składniki na placki: - 220g mąki orkiszowej - 125g sera mascarpone - 125ml mleka - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: - 2 łyżki pasty kokosowej lub kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki) - 2 banany *jeżeli nie mamy pasty czy kremu
Be Fit Be Strongpełni do tego ceny na minimalnym poziomie :) więc kupujemy na kilogramy :))))))) Zobaczcie co pięknego i kolorowego przygotowaliśmy na śniadanie. Faszerowane pomidory z pastą z ricotty: Kilka pomidorów średnich lub takich, jakie lubicie najbardziej :) Farsz : 2 jajka na twardo 1 opakowanie serka ricotta 1 serek topiony z ziołami suszone pomidory z pestkami dyni (kupujemy w Biedronce) 8 czarnych oliwek(...)łyżeczki koncentratu pomidorowego oregano, pieprz oliwa z oliwek łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki musztardy Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę, dodajemy serek ricotta i serek topiony. Składniki mieszamy i dodajemy łyżkę jogurtu, koncentrat pomidorowy i musztardę. Posypujemy pieprzem i oregano roztartym w dłoniach. Teraz oliwki i suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy też pestki dyni
vegetaniegarnka i równo się grzała, żeby nie powstały grudy. Gotujemy i mieszamy tak długo, aż masa stanie się szklista i bardzo, bardzo gęsta, straci zapach surowej mąki i jajek. Mnie zajęło to około 8 minut. Nawet na chwilę nie wolno przerywać mieszania! Lepiej masę ogrzewać powoli a długo niż szybko i gwałtownie – tak potraktowana wychodzi delikatniejsza, nie przypala się(...)kwaskowe świeże owoce świetnie przełamią słodycz kremu. SKŁADNIKI 750ml mleka – dowolnego, może być bez laktozy 130g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka pasty waniliowej, laska wanilii lub opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 5 całych jajek rozmiaru M 75g mąki pszennej typ 500-550 75g skrobi ziemniaczanej 50g masła 82% tłuszczu opcjonalnie 1/3 łyżeczki kurkumy dla koloru 2 opakowania gotowego
Karo in the Kitchenmomentu, aż puszczą sok. Odcedzam je, po czym jeszcze raz przesmażam, aby się nieco zredukowały. Następnie traktuję je blenderem, aby powstała pasta i pozostawiam do wystudzenia. Na desce rozkładam płat ciasta francuskiego, które smaruję rozbełtanym jajkiem. Następnie układam plastry szynki podwójnie obok siebie, aby zachodziły, na całej długości polędwicy i tak, żeby z łatwością można było owinąć
W kuchni Karmel-itkiskropieniu startego awokado sokiem z cytryny, gdyż bardzo szybko ciemnieje. PASTA JAJECZNA Z AWOKADO Wykopaliska dowodzą, że awokado było już wykorzystywane 7000 lat p.n.e. Pierwotnie pochodzi z południowego Meksyku, lecz stosunkowo szybko rozpowszechniło się z Ameryki Północnej – przez Środkową – aż do Południowej (Peru) Składniki: 3 ugotowane jajka 1/2 małego ząbka czosnku 1 dojrzałe awokado 1 łyżeczka soku z cytryny sól(...)Awokado umyć, obrać, miąższ pokroić w kosteczkę, usunąć pestkę. Awokado skropić sokiem z cytryny i wymieszać razem z czosnkiem. Przełożyć do jajek, wymieszać i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dodać oliwę oraz opcjonalnie majonez. Wymieszać (część pasty można rozgnieść widelcem lub zblendować). Podawać od razu na pieczywie lub w salaterce z pieczywem obok. Można udekorować Miętą, kolendrą lub rzeżuchą
Gotowanie-ukpasta jajeczna Prosta do przyrządzenia, jajeczna pasta z pewnością urozmaici każde śniadanie i nada posiłkowi nowy, niepowtarzalny smak. składniki dla czterech osób 5 jajek 1/2 pęczka szczypioru z dymką 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu lub kwaśnej śmietany sól, pieprz sposób przygotowania Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Szczypior(...)razem z dymką drobno siekamy, jajka kroimy w drobną kostkę, siekamy również natkę pietruszki. Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy do nich po łyżce oleju, jogurtu, oraz majonezu, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy, dokładnie łącząc składniki. Pastę odstawiamy na dziesięć minut, pozwalając połączyć się smakom, a następnie podajemy jako dodatek do pieczywa
Miód i pieprzorzechów włoskich łuskanych 150 g masła 1 jajko 2 łyżki mleka szczypta soli Nadzienie 300 g groszku 250 g ricotty 100 g szpinaku 100 ml śmietany 50 g parmezanu 2 ząbki czosnku 2 jaja natka pietruszki bazylia s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Pasta brisée 250 g di farina tipo 2 40 g di noci sgusciate(...)zimnym masłem pokrojonym w kostkę, szczypt ą soli i zblendowanymi na py ł orzechami. Dodajemy jajko i 2 łyżki zimnego mleka. Ciasto szybko zagniatamy, po czym owijamy foli ą spożywczą i schładzamy ok. 1 godz. **** Pasta brisée Frullate le noci. Mescolate la farina tipo 2 con la farina di noci, poi aggiungete il burro
La grande e la piccola cuocadelicious! Enjoy cooking. SKŁADNIKI (2 porcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices 2 eggs 2 garlic cloves 40 g Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron(...)nią pokrojony boczek, smaż aż się zrumieni. Dodaj posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach tarki. W misce dokładnie roztrzep jajka, dorzuć ser i przyprawy i dokładnie wymieszaj. Gdy boczek się zarumieni dorzuć na patelnię odcedzony makaron, przemieszaj chwilę i zmniejsz ognień pod patelnią na najmniejszy. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj
Martyna Cooksdelicious! Enjoy cooking. SKŁADNIKI (2 porcje): 150 g makaronu, np.: spaghetti 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach 2 jajka 2 ząbki czosnku 40 g Grana Padano/Parmezanu sól, pieprz INGREDIENTS (2 portions): 150 g pasta, e.g. spaghetti 100 g raw, smoked bacon in thin slices 2 eggs 2 garlic cloves 40 g Grana Padano/Parmezan salt, pepper Wstaw wodę na makaron(...)nią pokrojony boczek, smaż aż się zrumieni. Dodaj posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach tarki. W misce dokładnie roztrzep jajka, dorzuć ser i przyprawy i dokładnie wymieszaj. Gdy boczek się zarumieni dorzuć na patelnię odcedzony makaron, przemieszaj chwilę i zmniejsz ognień pod patelnią na najmniejszy. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj
Martyna Cookswersji wytrawnej i do tego faszerowane? Dlaczego nie? Oryginalna i smaczna przekąska na każdą okazję. Składniki ciasto 250 g mąki 1 jajko 2 żółtka szczypta soli 120 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu pasta 1 szkl czerwonej soczewicy 2 szkl wody 1 łyżka kukurydzy sól pieprz papryka ostra w proszku 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka siemienia
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty