Polecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym
Zdrowie i pysznie na talerzuprzy pomocy robota razem z cebulą. W głębokiej patelni dusimy grzyby bez przykrycia aż odparuj cały płyn , doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy jajko i bułę tartą , mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy całe naszą pastą grzybową. Tniemy przy pomocy radełka w trójkąty o boku ok 6x23x23 cm Zwijamy je w małe ruloniki zaczynając od boku 6 cm , Układamy
Gotowanie jest łatweobędzie 😉 Składniki: 225 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 3 żółtka ( z dużych jajek) Nadzienie jabłkowe: 1,3 kg jabłek, jędrnych i kwaśnych 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu 2 łyżki cukru sok wyciśnięty z jednej małej cytryny 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżka cynamonu Beza
Słodka Strefażyczyła sobie pastę z makreli :) Godz 19 no ale cóż. Czego się nie robi dla mężulka :D Jeśli lubicie takie pasty, to spróbujcie tego przepisu :) Jest pyszna ! :) Składniki: 2 makrele, 3-4 jajka 1 świeży ogórek 5 łyżek majonezu 3 łyżki łyżki ketchupu sól, pieprz Makrele dokładnie obieram ze skórki i ości,rozpościeram widelcem. Ogórka
Domowa Kuchnia u MamySKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 6 rzodkiewek 10 dag sera żółtego odtłuszczonego 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Ugotowane jajka
Gotowanie Patkiuwielbiam pasty kanapkowe. Tak proste, tak pyszne i tak wspaniale urozmaicają kanapki. Dziś polecam Wam kolejną szybką pastę. Tym razem zapraszam na czosnkową pastę kanapkową z ogórkiem. Prostota i smak. Kto się skusi? Składniki: 2 jajka M 1 i 1/2 łyżki sosu czosnkowego (u mnie bezglutenowy BIO z eSłoneczko ) 1 mniejszy ogórek kwaszony sól ziołowa do smaku pieprz czarny mielony
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI: Pasta 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju 2 ogórki konserwowe 2 jajka na twardo 1 szalotka Sos 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Sól czarna (może być dowolna) Pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych produktów
Gotowanie Patkiawokado Awokado to samo zdrowie, a wykonanie pasty zajmuje dosłownie chwilę. Dlatego warto by ta smaczna i zdrowa pasta gościła jak najczęściej w naszym jadłospisie. składniki 1 dojrzałe awokado 2 jajka ugotowane na twardo 1/4 pęczka szczypioru 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu pieprz
Miód i pieprzJajka w kokilkach Jeśli rano macie nieco mniej czasu, to danie jest dla Was. Robi się je błyskawicznie, a do jego wykonania wystarczą jajka i dowolne, ulubione dodatki śniadaniowe (papryka, cebula, kiełbasa czy pomidor). 4. Pasta jajeczna Pasta jajeczna smakuje mi zawsze i wszędzie. Wspaniale nadaje się na kanapki. Oczywiście najlepiej będą smakować jeśli samodzielnie upieczecie bułeczki. Kilka przepisów
Bulliogofrownicy ale smaczne. Grillowa patelnia z pewnością może zastąpić gofrownicę. Przepis na gofry z grilla Składniki: 2 jajka 300 ml mleka 225 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g roztopionego masła 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki waniliowej pasty Czekoladowa mieszanka 500 ml gorącego mleka 1 łyżka skrobii kukurydzianej 4 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru Rozpuść masło. Wymieszaj suche
codojedzeniaPisałam już przy okazji pierwszego na blogu przepisu na carbonarę że to nasz domowy, makaronowy ideał. Comfort food. Na blogu był już przepis z tłustą śmietanką
Karo in the Kitchentaką pastę. A jeśli tak jak ja lubicie kiełki na pewno Wam posmakuje. Ja hoduję kiełki przez cały czas i dodaję je do past, sałatek, kanapek itd. Nasiona na kiełki możecie kupić tutaj . Składniki: 3 jajka M 5 łyżeczek jogurtu naturalnego szczypta soli ziołowej 1 łyżka miksu kiełków – z nasion na kiełki Skworcu pieprz do smaku sól himalajska
Słodkie okruszkizielonego groszku to pyszne i szybkie smarowidło na kanapki. Uwielbiam domowe pasty a ta wyszła wręcz idealna. Koniecznie musicie spróbować :) Do wykonania pasty wykorzystałam groszek konserwowy od Jamar . Składniki: * 1 puszka groszku konserwowego * 2 jajka ugotowane na twardo * puszka tuńczyka w sosie własnym * łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, oskubać ze skorupek. Groszek wylać na sitko
Zrób to smacznieodcedzamy z zalewy, następnie groszek rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgnieciony groszek i czosnek, starte jajka, majonez i musztardę mieszamy razem w miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastę najlepiej schłodzić min. 30 min. w lodówce, aby smaki się przegryzły. Smacznego
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 300 g kiełbasy chorizo 400 g makaronu 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 pora 4-5 jajek 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz słodka papryka 1/2 łyżki ostrej pasty paprykowej Przygotowanie: … Czytaj dalej Zapiekanka z chorizo
czarrna od kuchni